int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.11.2018 Saint Laurent du Var - Francie

V noci byla ohromná bouřka. Blesky, hromy a potoky vody. Absolutně nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být dneska hezky, a ono opravdu, tak jak Windyty předpovídala, je.

Pb240013

Sluníčko svítí a máme krásných 17 °C hned brzo dopoledne. Zdenda sundal kola a jede se na výlet do Nice. Máme to kousek, okolo 12 km s couráním po městě to trošku naskočí a tak bychom dneska neměli ujet víc jak 30 km. Hlavně, celá cesta vede parádní cyklostezkou a to je důležité.

Pb240022

Nice je zajímavé město, pokud se nehrneme do ulic mladší zástavby, ale zúžíme naši trasu jen na promenádu podél moře a staré město, která jsme si tentokrát nechali na další výlet.

Zde bych upozornila na interaktivní mapu cyklotras ve Francii, https://on3v.veremes.net/vmap/?login=consultation&password=consultation ,kde jsou jednak vyznačené trasy EuroVelo

a pak hlavní trasy regionální. Jak pomaličku zjišťujeme, Francie je přímo protkaná různě značenými trasami. To tu ještě jsou trasy různé vyhlídkové, okruhové a zájmové. Začínáme v tom mít pěkný hokej.

Na stránkách jsem proto založila odkaz v RPC (Rady porady na cestu) – Jedeme na kole, a to ještě rozděluji na státy, protože by se v odkazech už vůbec nikdo nevyznal. Takže, toto je první kloudná mapa a my už jsme vyzkoušeli kousek trasy, která je výborná. Jen je potřeba si s mapou trošku pohrát a naučit se, jak jí používat.

Nice je samozřejmě krásné, široká a dlouhá promenáda lemovaná palmami a z valné části honosnými hotely. Je velmi příjemná, slunečná sobota a spousta lidí se opaluje na kamínkové pláži.

Několik otužilců se ještě koupe, ale to jsou opravdu otužilci. Jinak, my jsme se trošku pocourali bočními ulicemi, ale tak nějak je to klasické město, kde nás nic neuchvátilo. V pondělí se pojedeme na kolech znovu do Nice podívat a tentokrát projedeme, nebo spíše projdeme staré město, které jsme tentokrát minuli.

V průvodci se píše, že je to kouzelné bludiště uliček. Staré město se jmenuje Vieux Nice, kde se konají trhy květinové, ovocné a zeleninové a každé pondělí bleší trh.

Dali jsme si na náměstí oběd a pomaličku si to suneme k domovu.

Dneska jsme taky byli na poště, ale bohužel, dopis se SIM kartou nám ještě nedorazil, snad v pondělí, každopádně, my tu na něj musíme počkat a pak už pojedeme zase o kousek dál.

Zatím máme v plánu v neděli procházku podél řeky, v pondělí pojedeme na kolech po naší další trase směrem na Antibes, dojedeme až do Antibes a tam se podíváme na vytipované stání na další dny a v úterý zajedeme znovu do Nice podívat se na květinový trh a prozkoumat staré město.

Každopádně, v noci nám opět přistálo na internetovém účtu 20 Gb od italského WIND, tak máme alespoň nějaké data. Jakmile budeme mít francouzský internet, tak ten italský umrtvíme, ale necháme si ho pro případ nouze.  

 Pb240082

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ