int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.11.2018 Antibes - Francie

Včera byla opět mohutná bouřka a lilo jako z konve. Náš pan soused na parkovišti se stále ohání policií a tím, že se tu smí parkovat pouze na noc, ale on prý může stále, protože on tu má kancelář, což je velmi úsměvné. Občas chodí kolem auta a jakoby něco příšerně důležitého vyřizuje. Nevíme, co tím opravdu sleduje, ale Zdenda se domnívá, že je to pro to, aby tu nestál přes den nikdo, kromě něj, protože tak je parkoviště méně napadnutelné, možná.

Každopádně po dni deště a krátké procházky kolem řeky je nádherný den. Musím pochválit naší Windyty, protože poslední dobou, jak řekne, tak je. Skutečně, na dnešek předpovídala krásný a slunečný den, a přitom včera to vypadalo hodně beznadějně. Ráno jsme zaskočili na poštu, jestli náhodu už dopis se sim kartou nedorazil. Bohužel, zatím máme smůlu a jsme rozhodnutý, to ještě zkusit těsně před zavřením v 18 h, ale už za pomoci Kláry. Je potřeba se s nimi nějak kloudně domluvit.

Jedeme na velký výlet do městečka Antibes, kde se hlavně chceme podívat na eventuální parkovací místo. Je to vlastně jediné stání zdarma v oblasti Antibes.

Jedeme po cyklostezce, která se honosí tím, že nikde bychom neměli jet na silnici spolu s auty. Je to pravda, skutečně po silnici nejedeme, ale hned vedle nich v pruhu pro nás určeném.

Celé široké a dlouhé pobřeží je úžasné, na koupání, opalování a lenošení je skvělé, ale my tu nemůžeme stát.

 Po celé délce, nějakých 20 km není jediné parkoviště pro obytná auta a vlastně ani vestavby, protože málokdo se vejde do délky 5 m.

Je to nepochopitelné, aspoň pro nás. Je mimo sezonu a stání by nebyl problém. Když je léto, chápu zákaz, protože by sem najely samé obytky a ty by tu klidně stály celé léto a pro změnu by normální osobní auta zase měla smůlu, tak to tu zakázali celoročně a je pokoj. Marně pátráme po nějakém zapomenutém parkovišti, kde by byla odstraněná závora, nebo kde by byla zakrytá značka zákaz bydlíkům a karavanům, ale marně.

Rádi bychom tu někde poblíž na jeden den zaparkovali a Antibes si prohlédli, ale nejbližší parkoviště je nad Antibes a hodně, hodně stranou. Sice na hlavní silnici, ale nikde nikdo, a to je to nejideálnější pro případné zloděje.

Toto místo našel Zdenda na park4night, a ještě si to ověřil na Google Maps. Realita je trošičku jiná, než je na vyhledávači park4night.

Jednak místo je trochu jinde, než ukazuje mapa a pak ten, kdo tam dával fotky, tak fotil panoramatem a místo vypadá přímo luxusně. Nicméně, jednu noc tady přečkáme, ale hned vedle auta vede hlavní silnice s docela silným provozem.

Vracíme se zpět. Kousek od přístavu jsou mohutné městské hradby z 16 století, přímo ideální na malou svačinku a odpočinek. Hlavně, potřebujeme chvíli sesednout a ulevit bolavou sedací část.

Přeci jenom, jsme už poměrně dlouho na kole neseděli, a tak si zadečky odvykly, a to nemáme klasická sedla. My totiž máme sedací monumenty, s péry!

Vracíme se zpět a cestou jsme zajeli ještě do InterMarché, na okraji města, na nákup. Nevím, nevím, ale zeleninu tady mají pekelně drahou, stejně jako venku na trhu. Nejvíce, co mě vadí je cena cibule, protože bez té se v kuchyni nehnu a platit za kilo až 2.90 eur mě přijde opravdu hodně.

Zkrátka, tak nějak jsem ještě nerozdýchala ceny, hlavně, ještě jsme se nenaučili tady nakupovat.  Do InterMarché jsme si už na jaře udělali slevovou kartu a pokud je sleva, tak je slušná cena, ale zase, musíme zlevněné zboží potřebovat.

Což je začarovaný kruh. Důležité je, postupně vysledovat slevy a akce, tak jako jsme to měli v Itálii. Tady to bude asi trochu složitější, ale musím se v tom naučit chodit, jinak nemáme šanci tu dlouhodobý pobyt zvládnout. Jen pro ilustraci pár cen z venkovní prodejny zeleniny, která by podle místních znalců měla být nejlevnější. Nebo jinak, kde by ceny měly být nejnižší.

Chleba je taky kapitola sama pro sebe. Celkově je velmi drahý, 3 – 4 eur za kilogram, dlouhé bagety jsou sice výborné, ale ráno jsou poněkud tuhé a samozřejmě, jsou dražší, sice méně než chleba, ale více než celozrnný toustový chleba a pokud nechci každý den kupovat čerstvé veky, tak holt budeme opět na toustovým a ráno ho na pánvi lehce opeču a ono to půjde. Maso se mi zatím jeví přijatelně a ostatní se tak nějak časem poddá.   

Dnešní trasa je: cca 50 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ