int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.11.2018 - Antibes - Francie

Dneska už konečně definitivně odjedeme z nakonec velmi příjemného stání.

Piér - Francouzská pohoda

Po stranách máme velmi příjemné pány, kteří jsou přátelé, jeden je Ital z Turína a druhý Francouz a je s nimi sranda.

Francesco a Italská elegance

Taky je skvělé, že stále se tu někdo pohybuje a my se nemusíme bát o auto. Včera Zdenda pomáhal jednomu, spravit, jak jinak, lednici, ale ukázalo se, že má špatnou trysku, protože se asi snažil sám pročistit a povedlo se mu to co nám kdysi.

Pánové ráno brzo odjeli, každý svým autem a do hodiny byli zpět a každý si přivezl v autě dvě dámy. Ale přišlo mi, že je vezli někam na výlet, ale docela určitě je neznali.

No, přejme jim to a moc hezky jsme se všichni rozloučili. Je skvělé mít takové fajn sousedy.

Cyklostezka, která vede vedle hlavní silnice podél pobřeží. Tu už jsme si celou projeli. 

My jedeme do Antibes na snad jediné místo, kde můžeme zdarma parkovat. Antibes jsme si už projeli na kolech a místo okoukli.

Faktem je, že tady je to přímo luxusní stání. V takovém Řecku nebo na jihu Itálie, bychom ohrnuli nos a jeli dál, tady je to parádní parkoviště.

Celá dlouhá část pláží mezi Nice a Antibesem je plná zákazových značek, kde si nemůžeme dát ani oběd. Zkrátka, tady je to hodně velký problém. Antibes je to samé, všude na parkovištích buď zákaz nebo vjezdová tyč.

Pc020047

Jediné místo je zde, je sice pěkné, ale u silnice, kde jezdí auta. Jsou tady tři parkovišťátka a z toho jedno má zákazovou značku. V létě to asi bude hodně velký problém tu zastavit, aut se sem vejde poskrovnu.

Pc020070

Jedno místo, to nejnižší, směrem k Antibes, je asi nejlepší, protože má malou plošinku, kam se dají dát židličky a posedět nad mořem přímo proti sluníčku. Stojíme na jakoby ostrohu a to, co by nám v létě přišlo vhod, je teď trochu nepříjemné. Sluníčko, jak je nízko, tak velmi brzo zajde vpravo za borovice a my jsme bez proudu.

Ujeli jsme jen pár kilometrů a sluníčko i když svítí naplno tak chvíli a už je velmi nízko. Uvažujeme, že se na jaře spojíme s Tomášem Brabcem, který nám dělal jak solární panely, tak veškerou elektriku v autě a přídavné zařízení jako je booster a tak podobně a poradíme se s ním, jak a zda by šlo naše panely předělat na vyklápěcí. Hodně to vidíme u kolegů, kteří přijedou na parkoviště a okamžitě postaví panely, které pak berou mnohem více slunce. Uvidíme, ale pře 4 lety jsme to tolik neřešili, i když Zdenda už tenkrát o tomto provedení hodně mluvil.

Čekáme až se parkoviště uvolní a najíždíme na místo až pozdě večer. Musíme najet na špalky, protože jsme hodně z kopce. Já říkám, pokud mi nepadají hrnce z plotny, tak to jde, ale jak jsme vypozorovali, naší lednici se větší a dlouhodobější sklon moc nelíbí. Nechceme jí zbytečně provokovat a špalky nás krásně srovnaly do roviny. Zítra už pojedeme dál, poblíž Cannes.

Dnešní trasa je: 34 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ