int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.12.2018 Six Fours - Francie

Ráno nás přijela zkontrolovat policie a všem, kdož tu jsou víc jak dva dny, sdělila, že musí odjet.

Už večer si Zdenda všimnul policejního auta, které přijelo na vedlejší parkoviště, naše spořádaně stojící bydlíky překontrolovali, jen z patřičné vzdálenosti a odjeli. Dneska přijeli a už konali. Soused vedle nás s karavanem, a ještě jedna obytka musí odjet. Slušně, nekompromisně, důrazně.

Tady je stání jen na 48 h, to se dodržuje, kontroluje a hlídá. My tady nechceme stát nijak dlouho, protože veskrze není ani moc o co stát, ale je tady servisní místo s vodou zdarma, což je opět pro nás signál, vypustit pitnou vodu, vyčistit nádrže, obě dvě, vlastně, všechny tři, máme dvě odpadní a napustit čerstvou vodou. Samozřejmě, zákon schválnosti.

Celé dopoledne na místo s vodou nikdo nepřijel a sotva jsme tam najeli a začali vypouštět vodu, hned tam stojí dvě obytky a čekají, až jim uvolníme místo. Holt, musí počkat, ale je to nepříjemné.

Kousek od Toulon a kousek od nás je malý výběžek, nijak významný, ale zajímavý a hezký.

Úzkou lávkou je s ním spojený moc pěkný malý ostrov. Parkujeme na parkovišti, kde není žádné omezení, žádný zákaz a kupodivu i platební automaty jsou zakryté,

což je tady opravdu výjimka a můžeme jít na ostrov, který je samozřejmě, moc pěkně udržovaný. Sluníčko, vítr a docela se ochladilo.

Ostrov se dá projít krásně dokola s vyhlídkou u zříceniny, jen je to pro bydlíky v létě dost daleko, protože tu není pro nás parkoviště.

Pc140140

Dostali jsme od kolegy tip na další aplikaci na stání. Aplikací je strašně moc a tato je jedna z mnoha. Uvádím jí sem, kdyby byl od někoho zájem, ale my jsme jí nezavrhli, ale používat jí asi nebudeme.

https://www.campingcar-infos.com/

Je to další pomoc při hledání míst na spaní anebo parkovišť, ale když u vjezdu do města je cedule se zákazem, tak ani v této nebude stání, leda placené. Ale je to o tom, co komu vyhovuje. My jsme si letos stáhli a zaplatili na rok park4night, investovali jsme 15 eur do off-line verze, abychom nespotřebovávali data, ale zatím jsme neměli valný úspěch. V park4night je to hlavně o tom, číst recenze, a i pokud nějaké jsou, tak se stejně musí místo prohlédnout na mapách, protože je to také maličko složitější. Problém je, že lidé vkládají i stání u silnice, kde je zákaz parkování, jen protože se jim tam povedlo jednu noc stát. Ale nechci to nijak kritizovat, protože mnohým tento vyhledávač velmi vyhovuje.

Pc140041

Potřebujeme plyn, a tak nějak, nemáme v kloudném dosahu žádnou plynovou čerpací stanici. Rozjeli jsme se k obchodnímu domu v Toulon a zjistili jsme, že jí postavili tak šikovně pod obchodním domem, respektive pod parkovištěm, kde je tyč ve výšce a my nemáme šanci se pod tyčí protáhnout. Zkrátka, tady umístili čerpací stanici na všechny pohonné hmoty v rohu klasického parkovacího domu. Druhá avizovaní čerpací stanice plyn měla mít, ale nemá. Nemá ho vůbec v nabídce a řekla bych, že asi nikdy neměla. Takže, jsme s plynem nebyli úspěšný, ale aspoň máme vodu.

Pc140040

Na FB se někdo ptal, v kolika mínusových stupních, kdo byl a spal v obytném autě a byly tam i karavany. Jeden kolega tam uváděl -25 noc -17 den byli týden v Alpách, uvnitř 20 a spotřeba 1,5 flašky LPG. Nevím jak kdo, ale my máme teda mnohem větší spotřebu i když šetříme. Na noc zatahujeme stropní okna a všechny rolety jdou dolů. Nemáme kryt přední karoserie, protože to většinou v našem případě a stylu stání nejde nasadit a hlavně, už by se nám ten balík nikam nevešel. Máme dvojitou podlahu, klasicky u země rozfuky a tak podobně. Vařím a máme velkou lednici. To je asi tak vše. Držíme se v plusových teplotách, kdy přes den netopíme vůbec a na noc zavíráme dveře do obýváku a ztlumujeme topení na stupeň 1-2, jen temperujeme, takže vpředu je ráno hodně chladno, a přesto všechno teď v zimních měsících protopíme 20 l, což je jedna naše bomba za necelých 14 dnů. Jakmile se ještě víc ochladí, ale stále to není mínus, spotřeba samozřejmě dál stoupne. Když se podívám do tabulek spotřeb, tak tam je to taky pěkně vidět. Zkrátka, my protopíme regulérně víc a uvedené minusové teploty versus minimální spotřeba plynu mi přijde maličko nereálné, nebo to neumíme, což je také samozřejmě možné.

Pc150004

Dostali jsme tip na místo s výhledem do dáli od paty vojenské základny v starém opevnění.

Pc150011

Je to jen kousíček od nás, a tak samozřejmě jedeme. Je krásný den, a pokud to půjde, zůstaneme na noc a pokud ne, tak máme plán B,

Pc150020

kam se na noc uchýlíme. Kupodivu, nikde žádná zákazová značka a jak to vypadá, tak na vojenské základně není ani noha.

Pc150052

Trochu čekáme na večer, jestli se náhodou někdo neukáže a nás nevykáže, ale jediný, kdo přijel je mládež a dělá si tu diskotéku.

Pc150035

Což je drobet nepříjemný, ale zas tak hlučný nejsou a určitě někdy odjedou. Výhled je ohromující, krásný, a tak jsme si tu dali pohodové odpoledne v křesílkách, buchtičkou a kávou.

Pc150054

Paráda. Jen Zdenda lituje, že nemůže vypustit droníka, ale to už by byla hodně velká troufalost, ba přímo drzost.

Pc150098

Užili jsme si pohodový den, sice nebyl až tak úspěšný, nenatankovali jsme plyn, ale máme ho ještě dost, tak to počká, hlavně máme čisté nádrže plné kvalitní vody, a to je důležité.

Včerejší trasa byla : 23 km

St-mandrier-six-fours-14-12-2018-ujeto-23-km

Dnešní trasa je: krásných 9 km

Six-fours-six-fours-pevnost-15-12-2018-ujeto-9-km

Přeji všem krásný večer.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ