int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.12.2018 La Ciotat - Francie

Dneska opět od božího rána prší a prší.

Pc190002

Máme v plánu výlet, zajet kousek od pobřeží, protože musíme už konečně natankovat plyn. Podle mých odhadů budeme už mít v lahvích velmi, velmi málo. Kupodivu, plynových čerpacích stanic je tu poměrně málo.

Pc190017

Na dálnici jsou skoro na každé čerpací stanici, ale my po dálnici nejedeme. Všeho je tu nad míru, ale koupit plyn je docela problém. Byli jsme u čerpací stanice, kde měli plyn prodávat, ale jak jsme zjistili, oni tady sice uvádí, že mají v nabídce plyn, ale bohužel, je jen v lahvích. Takže jsme zase plyn nenatankovali, ale dneska jedeme poměrně hodně daleko k benzínce u nákupního centra Auchan, která plyn téměř určitě má. Nicméně, ráda bych se zastavila u spotřeby plynu v obytném autě. Před pár dny se rozvířila debata na FB o zimním stání a zimní spotřebě plynu, už jsem se o tom před pár dny zmínila. Jeden kolega tam psal pro mne naprosto neuvěřitelná čísla spotřeb v naprosto šílených mínusových teplotách a mě to pořád leží v hlavě. Nerada bych rozvířila, veskrze poklidné vody té skupiny kontraverzním dotazem, jak je to se spotřebou plynu v zimních měsících doopravdy, bez honění si trik, kdo spotřebuje méně ve větším mrazu. Dneska, jsme tedy tankovali plyn, naposledy to bylo 4. prosince a pak až dneska, 19. prosince, to máme, bratru, 15 dnů a spotřeba je 36 l plynu!

Pc190025

Tak a když budu specifikovat, jak s plynem hospodaříme, přijde mi to, že máme sice nějaké úniky, ještě bychom mohli pošetřit, ale už výrazně méně ne. Hodně vařím, lednice nám běží stále na plyn, přes den topení vypínáme a na noc ho tlumíme na temperování. Dveře do obýváku na noc zavíráme, abychom zbytečně nevytápěli celý prostor. Máme dvojitou podlahu a nemáme zimní kabátek na čumák auta.

Pc190054

Jakmile se začne ochlazovat zatahujeme všechny rolety, abychom co nejvíc omezili ochlazování vnitřních prostor.

Pc190036

Natankovali jsme za 0,769 eur litr plynu

Pc190062

ale, cena může být i poněkud vyšší. 

V autě večer máme kolem 24 °C a venku je minimum 6 °C, ale většinou se pohybujeme kolem 10°C nebo lehce pod a přes to jsme za 15 dnů spotřebovali 36l. Tak já nevím, jak s tím plynem plýtváme, protože naše spotřeba z pohledu ostřílených karavanistů je enormní.

Pc190059  

Vodu jsme dneska tankovali za penízky. Byl to pro nás drobet hlavolam, ale nakonec jsme to zvládli. Tady se totiž musí dát dvě jednoeura a pak voda teče 20 min.

Pc190034

Jasně, pokud máme vodovod normální výkonnosti, tak je to času habaděj. Jeden by řekl, že bychom si za tu dobu pomalu mohli ještě vyprat prádlo, ale voda teče tak pomalu, že skutečně jsme natankovali 100 l a dvě eura jsou v háji. Je ovšem pravdou, že je to poprvé za celou dobu našeho letošního zimního putování, co jsme za vodu zaplatili, takže v tomto ohledu opět není nač si stěžovat.

Pc190048

Podnikli jsme dneska kolečko nákupu. Lidl a Casino. V každém je něco levnějšího, ale stejně jsme byli nejúspěšnější v Lidl. Tam tak nějak mají vše, co potřebujeme za rozumné ceny. Plánujeme zůstat přes svátky na místě, které máme vybrané, teda aspoň doufám, že budeme s místem úspěšný a nechci nás zatěžovat jízdou za nákupy. Ráda bych měla vše v zásobě. Takže už mám naplněný mrazák masem, holt, jsme masový, něco na gril, zeleninu, ovoce, a tak vůbec. Hlavně, mám zásobu cibule a brambor. Jestli se zadaří, tak na místě, kde budeme, budeme moci grilovat a už máme nezřízenou chuť na naše oblíbené bramboráčky.

Pc190063

Dneska se zadařil plán A na noční stání. Stojíme opět na molu, které je mimo sezonu zdarma.

Pc190065

Veliké parkoviště v maličkém městečku La Ciotat a už jsme na dostřel Marseille.

Pc190123

Jestli bude zítra jen trošku slušné počasí, půjdeme se podívat do městečka, protože jen z prvního pohledu je velmi hezké. Starobylé a vánočně vyzdobené.

Pc190149

Máme velmi příjemné stání, hned u moře a lodí, kde by nebyl problém posadit se do křesílka.

Pc190162

Zdenda by si mohl zachytat a já aspoň dodělat co potřebuji a hlavně, mám rozečtenou knihu!

Dnešní trasa je: 51 km

Saint-cyr-sur-mer-la-ciotat-19-12-2018-ujeto-51-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ