int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.12.2018 Saint Chamas - Francie

Máme poslední den v roce a ten bývá ve znamení bilancování uplynulého roku a zamyšlení nad tím, co nám tento rok dal a nebo naopak vzal.

Pc300005

Bohužel, od dnešního rána mám náladu pod psa a vůbec se mi nechce psát, mluvil a něco dělat. Je to nehoráznost, ale podařilo se mi dneska upadnou do totální letargie, která u mne je naprosto neobvyklá.

Pc300017

Dolehlo na mne vše, co se nám stalo a příprava na Silvestrovský večer jde mimo mě. Zdenda se snažil, ale já to nějak nemohu zvládnout a rozdýchat. Všichni se baví, veselí a já mám vražednou náladu.

Pc300016

Zdenda udělal aspoň novoroční zdravici a já jsem nakonec k večeru vytvořila pár chlebíčků a až když jsme si večer pustili staré české filmy a komedie, tak jsem se trochu z té hrůzy probrala a pak už bylo zase dobře. Takže, je to se mnou teď jak na houpačce.

Pc300027

Přemýšlela jsem, proč toto vykradení tak těžce nesu, protože už nás vykradli jednou, před 3 roky, v Turecku, a tam jsem to brala tak nějak celkem v klidu. Sice mi tenkrát ukradli milovanou čtečku a Zdendovi počítač, ale škoda byla tak nějak rovnoměrně rozložená, každý jsme přišli o něco a nebylo to tak fatální jako teď, kdy já přišla o vše a Zdenda sice také o svůj počítač, ale to si pak vlastně jen sáhl do útrob našeho Flíčka a vyndal si svůj starý rezervní, který jsme tenkrát narychlo koupili.

Pc300064

To asi bude příčinou mé nynější beznaděje a stále neodeznívajícího neštěstí. Tady je vidět, jak jsme závislý na elektronice, na kterou si postupně zvykáme a pak, když nám je odebrána, tak jsme v koncích. Samozřejmě, není to to nejdůležitější, ale je to hodně špatné, ovšem, nejhorší je narušení našeho soukromí.

Pc300042

Ale jak jsem říkala, 15. ledna pracovně odjíždí Karel s Jaruškou, přátelé směrem k nám a vše nám přivezou. Už jsme si v Alze vybrali novou čtečku, pro mne počítač a telefon, aby mohl Zdenda bezpečně lítat. Zatím lítá na prastarý telefon, který se občas sám vypne a který už má svoje pracovní roky dávno odsloužené, ale samozřejmě, bojíme se, aby telefon nevypověděl v tu nejnevhodnější chvíli poslušnost a droník neměl problém.

Pc300054

Tím bych chtěla budoucí zloděje požádat o rovnoměrnou zlodějnu, když už, tak spravedlivě! Každému hezky pěkně něco, protože jak k tomu jeden přijde, když se mu vezme úplně vše! To přeci není správné, že ano? Takže, pro příště bych prosila krást rovnoměrněji!

Pc300007

Byli jsme se podívat kousek od nás v překrásném městečku Miramas le viux. Staré kamenné město si to trůní na vrcholu kopce a je překrásné.

Pc300045

Pod městem jsou hned dvě ohromná parkoviště, kam plánujeme ještě zajet a Zdenda by po ránu vzlétl a městečko nafotil z výšky a zatím co jsem si vylévala srdíčko, tak jsme si aspoň městečko prohlédli.

Pc300034

Je skoro opuštěné, jakoby vylidněné a jen několik vypasených koček, které rozhodně opuštěně nevypadají, se vyhřívá na sluníčku.

Pc300051

Vracíme se na naše místo v Saint Chamas na velké molo. Tady je taky velké parkoviště a bez zákazů. Za námi je ohromné stání, kde bychom byli úplně osamocený, ale my jsme se ukryli do přístavu a koukáme na lodě a krásné venkovské domy.

Pc300079

Je tu zase trošku pohyb lidí, kteří chodí na procházky a co se nám nestalo! Za námi je jednak malá sportovní hala a k ní patří nízký domek jachtařské školy. Večer přišel pán, jestli nechceme proud a že nám vystrčí z okna prodlužovák a my se můžeme napojit. Tak to se nám za celé 4 roky ještě nestalo, aby nám někdo takto zdarma a sám od sebe nabídl proud. Úžasné, neskutečné a strašně moc milé.

Pc300004

Měla jsem v plánu, že upeču zase nějaký koláč na svačinu, protože tady by večer centrála nikomu nevadila. Ale nakonec jsme centrálu ani vyndavat nemuseli a tak jsem se vrhla na náš oblíbený jablečný koláč od mé báječné přítelkyně Milušky.

Pc300005_2

Je to výborná klasika, která nikdy nezklame.

Pc300011

Opět, výborný recept do malých cestovních kuchyněk, když máme jednak málo prostoru a druhak, nechceme se s přípravou moc zabývat.

Pc300012

Koláč je výborný a povedl se mi. Hned jsem udělala tácek pro sousedy a Zdenda byl vyslán na děkovnou misi s čerstvě upečenou dobrotou.

Pc300028

Koláč byl ještě vlažný a myslím, že jsme dárce elektřiny překvapili.

Pc300022

Hlavně, byla jsem ráda, že jsme se mohli revanšovat, že jsme mohli dát něco málo na oplátku, což je správné a skvělé.

Pc300102

Byli jsme se také podívat v starém městě Saint Chamas, které se nám stalo útočištěm na konec roku.

Pc300096

Městečko je opět hodně pěkné a výlet na kopec nad městem je příjemný. Aspoň přijdu na jiné myšlenky a neutápím se v té pitomé sebelítosti.

Pc300106

Zašli jsme do kostela, za naše blízké zapálili svíčky a přispěli jsme na nádherný betlém. 

Pc300111

Když jsme v přístavu, tak nad městem se vypíná skála z pískovce a na několika místech je proražená skrz

Pc300078

a my vidíme veliká prosklená okna a terasy.

Pc300099

Tak tomu říkám luxusní výhled.

Pc290047

Vysoko nad městem musí být z místnosti překrásný výhled na jezero, které je mimochodem plné mořské, slané vody.

Pc300081

Raritou je krásně dochovaný akvadukt s věží s hodinami. Takže, mohu toto místo s klidným srdcem doporučit jako místo na zastávku, zaparkování a možná i na krásné koupání. Samozřejmě, nevím, jestli v létě to tu nebude osazeno zákazovými značkami, ale teď tu nejsou.

Pc300077

Asi bych dnešek ukončila za nás oba dva přáním všeho nejlepšího všem, co nás čtou a samozřejmě i těm, co nás nečtou, všem našim báječným příbuzným, naší rodině, která je doma, všem kolegům a přátelům a všem lidem, kteří mají srdíčko na správném místě.

Pc170013

Všem přejeme hrozně moc zdraví, lásky a štěstí. Kolegům a kamarádům cestovatelům přejeme spoustu šťastných a bezpečných kilometrů. Všem přejeme jen to nejlepší do roku 2019.

 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ