int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.10.2018 Tortona - Itálie

Trochu jsme se v Pavii zdrželi. Jednak jeden celý den pršelo, přímo lilo jako z konve a nemělo cenu se někam dál hnát.

Pa020037

No a pak jsme si ještě potřebovali leccos zařídit, jeden den jsme strávili na vypůjčeném internetu a vkládali do stránek a do fotogalerie jak k nám, tak na úložiště, která máme a na to je taky potřeba internet, a tak vůbec.

Jedeme do maličkého městečka Tortona, které jsme si samozřejmě museli procourat,

Pa020043

ale je to trochu jiné než jih Itálie. Tady je znát, že se lidé měli a mají lépe, protože domy jsou mnohem větší, uličky nejsou tak úzké a krkolomné, a i nová výstavba vil je okázalejší.

Pa020050

Zkrátka, jsme v oblasti průmyslu, a to samozřejmě není jen o mnohem chudším zemědělství. Nemám až takovou potřebu fotit průmyslové areály, zato vyfotit trochu zeleně je docela kumšt.

Pa020062

Minuli jsme akorát ohromná pole s rýží. Někde už je sklizeno, někde jsou pole už vypuštěná, bez vody a čekají na sklizeň.  

Pa020038

Tak nějak nic moc se neudálo, jen jsem koupila hlávku zelí a kromě jiného, myslím jako večeře, jsem udělala po dlouhé době krouhané zelí s mrkvičkou. Není nic jednoduššího než mít v lednici v zásobě dva kyblíčky, které postupně přidávám skoro ke každému jídlu.

Pa020067

Krouhané zelí máme hodně rádi a tím zdravím všechny kuchařinky na cestách anebo se na cestu teprve chystají anebo jen dávám na přetřes to, co dělám velmi ráda pro nás na cesty.

Pa020070

Každé, a i to nejobyčejnější jídlo je trochu jiné díky příloze a proč nepoužít obyčejný salát ze zelí. Já ho dělám celou zimu do kyblíčků. Mám už vyzkoušeno, že se mi krásně vejdou dva na sebe a nezaberou tolik vzácného místa v naší lednici a vydrží pohodově 14 dnů.

Pa020071

Jen je důležité koupit malou hlávku zelí + pár mrkví + sůl + cukr + olej (nejlépe olivový) + ocet (nejlépe balsamico) no a pak už stačí jen lavůrek (mám na mytí nádobí),

Pa020077

nebo velká mísa + šikovné ruce (ty máme všechny, to je jasné) + dva kyblíčky od buřtů, šašliků a tak podobně, nakrouhat, nastrouhat, dochutit, promíchat a dobrota je na světě.

Přeji dobrou chuť a dobrou noc.

Dnešní trasa je: 52 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ