int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.10.2018 Casella - Itálie

Dneska už jsme se už hnuli zase kousek dál směrem k Janovu. Projíždíme velmi průmyslovou oblastí, která je sice známá, ale na pokoukání nic moc není. Jsme v bohaté oblasti, která je úplně jiná než chudší jih. Hlavně je tu oproti jihu přímo naklizeno.

Pa030008

Nikde se neválí hromady odpadků a je to tu takové upravenější, ale pro nás, kteří máme rádi hezkou krajinu, je to slabší.

Pa030014

Každopádně, jak říkám, je dobré poznat od všeho něco, a tak je i zajímavější jet kousek od placené dálnice, pohodovou silnicí, která se klikatí v kopcích. Dneska už jsme se přiblížili a vjeli do hor,

Pa030005

kterými vede silnice a dálnice k pobřeží, k Janovu. Pokud pojedeme silnicí, kterou nabízím, tak se samozřejmě vmotáme do zapadlých městeček a vesniček, které jsou jakoby z minulého století. Některá městečka postrádají svojí tradiční italskou eleganci a jsou velmi šedivá. To se zase musí nechat italskému jihu. Tam jsou všechny městečka tak nějak krásná, plná květin, a maličkých domů s balkonky, a přestože tam jsou lidé mnohem chudší, tak si o ty svoje domky velmi pečují.

Pa030029

Tady je to dost naopak. Ale už stačilo porovnávání, my jsme teď na severozápadě Itálie, a tak jak vjíždíme do horských průsmyků, tak se nálada na palubě hodně zlepšuje. Všude kolem nás jsou vysoké kopce plné zeleně, a to je hned příjemněji.

Pa030020

Zdenda zjistil, že náš zámek do vchodových dveří se dá pohodlně otevřít lžičkou na kávu, nebo jen šroubovákem. Žádné páčení nebo nějaké násilí.

Pa030037

Obyčejný pohyb lžičkou místo klíče na zamykání a jsme uvnitř. Máme s sebou jednu rezervní vložku do zámku, a tak se jí Zdenda jal vyměnit.

Pa030038

Což je práce na pár hodin. Hlavně, musí rozebrat celé dveře, dostat se k zámku a ten vyndat a nastavit tak jak je potřeba. No, docela si s tím vyhrál. Bohužel, na fotkách není nic vidět, ale Zdenda pro lepší představu natočil dvě minutová videa, které už přidal do karty Naše auto – 2018 – Opravy a úpravy.

Já jsem se pro změnu pustila jen do velkého úklidu a malého rychlého přemáchnutí zapocených triček.

Pa030050

Je přeci jenom lepší přeprat pár kousků, než se pak trápit s větším množství a na sluníčku vše docela hezky uschnulo.

Dji_0009

No a jak je vidět, Zdenda dneska trénoval droníka a udělal pár už docela slušných záběrů.

Dji_0008

Stále se mu nedaří vychytat světlost fotek. Zaostření už vypadá velmi dobře, ale pořád je má dost světlé.

Dji_0001

Holt, bude muset více trénovat.

Dnešní trasa je: 62 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ