int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.10.2018 Loano - Itálie

Spíme u silnice, takové nijaké místo, ale můžeme tomu říkat, „z nouze ctnost“.

Samozřejmě, pamatujeme mnohem krásnější místa, ale jsme v oblasti, která je na stání na divoko velmi skoupá. Několik parkovišť, která měl Zdenda vyhlídnuté se honosí výškovou tyčí, nebo zákazem. STLP, který měl být zdarma je placený, a tak bych mohla pokračovat dál.

Dokonce jsme se setkali s městečkem, kde je v celém jeho obvodě zákaz nocování bydlíkům. Zkrátka, jsme na Italské riviéře, a i když už je po sezoně, stání je v Ligurii docela oříšek.

Je nádherné ráno a než odjíždíme, Zdenda provětral droníkovi křídla. Myslím, že už se fotky docela vylepšily a už jsou koukatelné.

Samozřejmě, je to o praxi a myslíme si, že čím jí bude více, tím budou i fotky vypadat lépe.

Jedeme dál a domlouváme se, že pokud nalezneme nějaké pěkné místo, zůstaneme a budeme si užívat moře a sluníčka.

Pa090020

Máme poměrně dost času a dokud je hezké počasí, tak bychom rádi využili daného času. Podle předpovědi by se za dva dny mělo zatáhnout a poprchávat.

Pa090018

Vhodné místo stále není a jak to vypadá, hned tak nebude. Parkoviště pro nás jsou hodně z ruky a daleko od pláže. Výhodou je, že už se nám přehouplo září do října a na spoustě míst jsou už automaty nefunkční, zalepené nebo rovnou odvezené.

Pa090023

Což je skvělé, protože tím se nám drobet rozšiřují parkovací možnosti, ale stejně nemůžeme nic nalézt.

Pa090027

Dokonce už uvažujeme, že se vrátíme na včerejší místo, které bylo dost příjemné, a i když se tam nesmí spát, tak na denní stání je v pohodě.

Pa090032

Nakonec se skutečně vracíme, ale nakonec se na nás usmálo štěstí v podobě volného parkoviště pro pár aut přímo u moře.

Pa090028

Nádhera. Hned vedle nás v řadě, na vedlejším parkovišti je malá obytka Italů, kteří si dokonce vytáhli markýzu.

Pa090041

Tak to my bychom si nedovolili ani náhodou, kdybychom teda nějako měli, ale oni jsou tu doma a my ne.

Pa090069

Moře je krásné, tak jak ho všichni znají ale už poněkud chladné. Zdenda se samozřejmě koupe jako o život.

Pa090048

Je to naše první letošní koupání v moři a je to báječné. Jen pro představu, ve stínu je krásných 27 °C, na sluníčku dobrých 35 °C a moře má lehce okolo 20°C.

Pa090062

Já se držím trochu zpět a koupání moc nedám. Nerada bych si zase přivodila nějaké problémy, nicméně na sluníčku je krásně.

Pa090099

Na večer přejíždíme na parkoviště, které je hned vedle placeného STLP a kde jsou bydlíci podle značky tolerováni. Hlavně, budeme v klidu, a ne u silnice. Maličko jsme si pohrávali s myšlenkou zůstat na místě, ale klid na spaní zvítězil. Ráno se opět přesuneme na malé parkoviště a pokud přesun zvládneme zavčasu, tak bychom mohli ještě mít místo na zaparkování. Italové nejsou žádná ranní ptáčata a trochu jim trvá, než se proberou z noci.  

Pa090074

Ještě bych ráda upozornila na dvě kratičká videa o opravě zámků u vchodových dveří do nástavby, která už Zdenda vložil na stránky do kategorie Naše auto – 2018 – Úpravy.

Dále jsem vložila pár stránek do Můj milý deníčku a hlavně, vyhrála jsem si s novou kapitolou Jedeme na kolech, kam postupně budeme vkládat odkazy na mapy a průvodce na kolech v zemích, kde jsme ujeli více kilometrů. Zatím je tam dost podrobně Nizozemí a Belgie, Německo a předpřipravená Francie, která čeká na objevení.

Dnešní trasa je: 39 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ