int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.10.2018 Albenga - Itálie

Ještě včera jsme se slunili a dneska už jen leje jako z konve.

Pa100004

Sice jsme viděli na předpovědi, že bude pršet, ale že tolik, to nám nikdo neřekl. Každopádně, využíváme poslední sluneční den na prázdné pláži.

Pa100006

Já jsem se schovala do závětří, protože už mi silný vítr poněkud vadí. Ráno jsme se přemístili z parkoviště nad městem k pláži a kupodivu, bylo ještě parkovací místo volné. Večer zase odjedeme nahoru, tam je klid, sice jsme poněkud z kopečka, ale to nám až tak nevadí. Tady si moc vybírat nemůžeme. Večer jsem ještě upekla croissanty, samozřejmě čokoládové, pro Zdeněčka, to on může. Hlavně, že se uvnitř skrývá kus čokolády, a to je tak správně. Samozřejmě, jsou jen na příděl, ale i tak je jich poskrovnu.

Pa110007

Mám v mrazáku ještě dva balíčky listového těsta z domova a ty mám právě na toto pečivo. Je to zajímavé, ale listové těsto je v Itálii poměrně drahé. Půlkilový balíček těsta by vyšel zhruba na 60,- Kč, což se mi zdá dost. Večer mi Zdenda nastartoval centrálu, protože proudu už je málo.

Pa110011

Jednak teď jezdíme krátké úseky, a to nic moc nedobijeme, pak stojíme, kde se dá a pod palmami taky mnoho světla není a když se to sečte kolem a kolem, tak je centrála dobrá. Mohu péct, a ještě dobíjíme baterky. Spotřeba lehce nad půl litru benzínu na hodinu není až tak veliká a mě ta hodina na pečení bohatě stačí.

Pa110022

Dneska skutečně, tak jaká byla předpověď lije jako z konve. Vlastně, prší už celou noc, a to dost vydatně. My jsme pohodlně přespali nad městem u čtyř hvězdičkového hotelu a jako správný hotel má volnou wifi síť bez omezení. Dost často mají hotely volnou wifi, ale musí se zadat jméno a číslo pokoje. Několikrát jsme zkoušeli zadat fiktivní jméno a nějaké číslo, ale nikdy se nám nepodařilo se připojit.

Pa110019

Asi to mají spárované se jmény klientů a samozřejmě s číslem jejich pokoje. Tady je to volné, a tak se samozřejmě připojujeme k hromadnému odběru dat. Vždyť jsme už skoro jejich, tak proč ne. Máme je rádi, stojíme skoro u nich a slušně se chováme.

Pa110014

Toto koryto bylo včera úplně suché, ani malinkatý potůček, nic v něm neteklo a dneska je to docela divoká řeka a to prší jen jednu noc a půl den. 

Dneska nás opět zazlobila lednice. Vůbec netušíme, co se stalo a proč se umoudřila. Najednou začala v pravidelných dvouminutových pískat a modře blikat. To znamená, že se nejedná o závadu v plynu, elektrice a tak podobně, ale takto hlásí, že nejsou zavřené dveře. Potud je to v pořádku, pokud je správně nezavřu, tak je dobré, že se ozve, ale teď byly dveře zavřené a stejně píská. Zdenda se domníval, že je rozbitý spínač dveří, který je skovaný pod světýlkem a tělesem kam zapadává západka od dveří. Ovšem vyndat celý dveřní spínač je hlavolam. Musí se nejdříve opatrně sundat nacvaknutý kryt a pak to teprve celé odšroubovat. Samozřejmě, několik tištěných spojů a paciček je pro nás nepřekonatelná překážka. Jestli je něco rozbitého, nelze zjistit, tak vše aspoň Zdenda očistil nasadil, přišrouboval, nacvaknul kryt a dveře zavíráme. Chvilka ticha a napětí, přesně dvě minuty, podle nastavení z výroby a, a, a, a, píská! Párkrát jsme ještě otevřeli dveře a najednou se umoudřila a přestala pískat. Samozřejmě, k lednici se chováme s náležitou úctou, hýčkáme jí, chodíme okolo po špičkách a všemožně se snažíme jí dát najevo jak jí máme rádi. Asi jsme se jí poslední dobou moc nevěnovali, a tak si vyžádala naši pozornost. Jinak si to neumím vysvětlit. Každopádně, problém bude asi v té spínací skříňce, která díky permanentnímu provozu pomalu odchází a bude potřeba příležitostně koupit novou.

Pa110027

Taky jsme se díky počasí věnovali všemu možnému, hlavně stránkám. Zdenda se stále snaží mít v pořádku fotogalerii a tím, že vlastně ukládá vše v plném rozlišení, a ještě do rezervy v menším formátu, které máme do stránek, tak je to hodně práce. Já jsem se vrhla na sepsání postřehů z našeho pobytu v Itálii a takové ty klasické rady pro ty, kteří se do Itálie obávají nebo nejsou si jistí, jak a kde stát a tak podobně. Zatím mi to vyšlo, že jsme v Itálii strávili víc jak rok a Zdenda vytvořil prozatím 210 parkovacích míst, které jsou všechny volně přístupné. Za celou tu dobu jsme spali akorát dvě noci v kempu a musím říct, že to bylo velmi příjemné.

Dnešní trasa je: 32 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ