int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.10.2018 San lorenzo Mare - Itálie

Tak, jak jsme se obávali, tak skutečně, někdo uzavřel výjezd v zadní části parkoviště a my musíme přejet hrbol, kde je už podle rýh na asfaltu vidět, že problém s průjezdem tady mají auta běžně.

Pa130004

No a my, jak jsme nízký, tak to je vůbec oříšek vyjet tak, abychom jim tady nezanechali vzorky výbavy, co máme pod autem.

Pa130021

Zdenda je zkušený řidič, a tak si pomaličku najíždí a všelijak rovná auto, že jsme skutečně jen maličko škrtali.

Pa130019

Aspoň víme, že stále máme výfuk a tak podobně. Zkrátka, odjeli jsme bez ztráty květinky, ale vždy trnu a trpím.

Pa130027

Dneska jedeme jen kousek, Zdenda našel, na místní podmínky, vynikající stání pro obytky a jestli se tam vejdeme, tak bychom rádi pár dnů zůstali stát. Ovšem, je sobota, a to by mohlo být plno.

Pa130018

Opět je nádherný den a teploty se směle šplhají k 25 °C ve stínu, takže, paráda. Míjíme maličká městečka, která jsou hned u pobřeží a jak je patrno, tak tady už sezona skončila.

Pa130063

Většina parkovacích automatů je už zabalená anebo mimo provoz. San Lorenzo Mare je maličké poklidné městečko, které míjíme a hned za ním bychom měli mít naše stání.

Pa130030

Skutečně, máme parkovací stání, ale je téměř plné. Jedno místo na nás ještě zbylo, ale jinak se sem už nevejde ani tříkolka. V Itálii je nutné myslet na to, že o víkendu všichni, kdo mají obytné auto, tak vyrazí někam, kamkoliv. Italové mají poměrně hodně obytných aut a o víkendech cestují.

Pa130039

Tak parkoviště, která jsou přes týden téměř prázdná se o víkendu zaplní do posledního místa. Proto je dobré na to myslet a v oblasti, jako je tato, kde je volného parkování jako šafránu, tak přijet ještě v pátek, nebo aspoň v sobotu dopoledne, jinak bychom mohli mít smůlu.

Pa130035

My jsme opravdu přijeli v sobotu brzo dopoledne a měli jsme kliku na poslední volné místo, jinak bychom museli jet dál. Po nás přijelo ještě několik obytných aut a ty už museli odjet. 

Pa130046

Pak se ještě stalo, že auto, které stálo u kraje s výhledem na moře odjelo, a tak jsem briskně popadla křeslo a místo zabrala, než Zdenda nastartoval a přeparkoval. Zkrátka, někdy se stane, že se místo uvolní a my si můžeme stoupnout lépe.

Pa130070

Jsme na nádherném místě, které si jen můžeme přát. Myslím, tady a v této oblasti je to drobný zázrak. To, nad čím bychom leckde ohrnuli nos, mám na mysli Řecko, Turecko, Albánii, Norsko, a to ani nemluvím o pobaltských republikách, tak tady je to hotový zázrak.

Pa130055

Kousek máme moře, kam stačí seběhnout pěšinkou a jsme u vody, kde nikdo není. No a kousek od nás je městečko San lorenzo Mare, kam se jdeme podívat.

Pa130078

Je to příjemná procházka, 2,5 km jedna cesta a my jsme za chviličku v městečku, které je opět vysloveně turistické.

Pa130088

Tak, tady to ani jiné být nemůže a jak je vidět, spousta apartmánů a hotelů je už zazimovaná, ale hodně je jich ještě v plném provozu.

Pa130086

Plánujeme tu pár dnů zůstat. Má být ještě zítra absolutní slunečno a pak už by se mělo počasí pomaličku horšit. Na pondělí máme výlet na kolech, to už by měly být mráčky obláčky, ale zítra si užijeme lenošení u moře.

Dnešní trasa je: 10 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ