int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.10.2018 San lorenzo Mare - Itálie

Zdenda si včera vyrobil zbraň na ryby, bambusový bodec, který je na konci rozříznutý a zašpičatělý.

No, aspoň má zábavu a já si mohu číst. Včera bylo opravdu nádherně a my jsme byli u moře úplně sami.

Pa140021

Zdenda taky vyrobil z dvou palet parádní lehátko a nic nám nechybělo. Já měla svoje křesílko a slunečník, a i koupání ještě bylo, ale moře je už dost chladné.

Pa130039

Opalujeme se a zkrátka, užíváme si pobřeží, moře a klidu všude kolem nás. Nikde nikdo není, kolegové z parkoviště buď jeli na kolech na trasu, kterou plánujeme na zítra, nebo sedí u aut v křesílkách anebo se jeli slunit na pláž k městečku San lorenzo Mare, kde je několik velmi příjemných, téměř prázdných pláží. Nakonec nás na parkovišti stojí 10 obytek, ale víc se nás sem už nevejde.

Pa150016

Jezdit v této části Itálie na kole je očistec, teda alespoň pro mne. Se slzou v oku vzpomínáme na Nizozemí, cyklistický ráj pro obyčejné lidi na kolech, jako jsme my, ale tady je to něco úplně jiného. Je to zajímavé, protože cyklistů je tu poměrně hodně, ale vše se odehrává na silnicích, kde je provoz.

Pa150023

Je tu velké množství cyklistů na silničních kolech, řádně oblečených v přiléhavých barevných dresech a mnohdy jedoucí pomalu rychleji než my. O víkendech je to přímo nápor cyklistů na místních silnicích a nutno říct, že auta se všem bravurně vyhýbají. Velké skupiny cyklistů ženoucí se bůh ví kam a my se s auty mezi nimi proplétáme.

Pa150073

Tím, že jsme svojí pravou cyklistickou karieru nastartovali v Nizozemí, kde je vše značeno, kde je výjimkou vjet na silnici a kde je cyklista chráněný a hýčkaný jako malé dítě, tak tady se zcela přirozeně nemůžeme cítit nějak valně.

Pa150038

No a po zkušenosti z Janova už vůbec ne. Zdenda je kliďas, toho provoz nechává klidným, ale já jsem, mírně řečeno, dost nervózní. Proto, když se nám naskytla příležitost projet si krásnou trasu podél pobřeží po téměř nové speciální cyklostezce, je jasné, že jedeme.

Pa150035

Tady zrušili železniční trať a na místo kolejí natáhli asfaltový koberec a už se jede. Nádherná trasa a úplně celá mimo silnici.

Pa150029

Vlakový tunel, těch máme na trase několik. 

Pravda, je to jen 24 km a po stejné trase se zase musíme vrátit, ale i tak je to balzám na moji dušičku. Všude je spousta laviček, pítek a vše je krásně udržované.

Pa150032

Samozřejmě, jsou zde investované peníze z EU, ale jen z části. Většinu si vzali na svoje bedra místní městečka a my se můžeme krásně projet.

Pa150048

Hlavně o víkendu je tato cyklostezka plná lidí ať už na kolech, nebo pěších. Na pěšáky je tu taky samozřejmě myšleno a jeden pruh je pro chodce. Tak jsme si dneska projeli i okraj San Rema a při té příležitosti objevili vlastně čtyři docela slušné stání pro obytná auta, kde už nějaké obytky parkují.

Pa150055

Bývalá železniční zastávka.

Zítra přejedeme do Mariny, kde je stání už zadarmo, protože je po sezoně, pak zajedeme přespat k ústí řeky do moře,

Pa150050

kde by si Zdenda rád zarybařil no a pak už pojedeme na velké stání k San Remu, které už je také zadarmo a kde je obytných aut nejvíce.

Pa150062

Tam už taky skončila sezona a hlavně, máme to kousek do města. Rádi bychom si San Remo prošli a podívali se, jaký je tam život anebo, se dá říct, cvrkot a bzukot.

Pa150054

Takže, zatím, co jsem povyprávěla o našich plánech, dojeli jsme až na konec 24 km trasy, kde si dáváme na lavičce oběd.

Pa150068

Lavičky u cyklostezky, ta je za námi. Tady původně jezdily vlaky.  

Dneska máme rizoto posypané parmazánem, k tomu olivy a můj zelný salát. Samozřejmě, nechybí zákusek, každý si dáváme jednu buchtičku a můžeme se vrátit.

Pa150066

Počasí se poněkud horší a mělo by den, dva dny pršet. Aspoň Windyty nám to takto předpověděla. Sluníčka jsme si užili a už zase může klidně den pršet, ale víc ne!

 Dnešní trasa je: skoro 60 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ