int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.10.2018 Prai - Itálie

Máme to jen kousek cesty, nějakých 15 km a jsme v dalším italském městečku Prai.

Pa170004

Tady nabízíme kolegům a cestovatelům velmi příjemné místo, které by cestovatel asi normálně asi nenašel. Zdenda ho tedy měl už nalezené na Google Maps, ale ten, kdo si nedá tolik práce s vyhledáváním, by toto pohodlné místo minul, respektive, silnice vede přes vedlejší most a sem se musí městem zajet.

Pa170007

My jsme místo ještě prozkoumali na kolech, protože na mostě, který je hned kousek od nás jsme jeli na kolech, tady vede jen dost místně ojedinělá cyklostezka. Výborné je, že hned u začátku mostu, z naší strany je pítko, což je pár metrů a tam se dá načepovat čerstvá ledová voda.

Pa170005

 Ta má sloužit kolistům, ale pro nás je tu také. Několik obytek už je v řadě, a tak parkujeme v posledním volném místě. Bezvadný je, že tu nemůže parkovat moc aut, a tak nějak se stále mění. Většinou všichni přijíždějí na přespání a dopoledne odjíždí, ale za námi jsou dvě auta, která tu parkují déle.

Pa170002

My bereme deštník a jdeme si prohlédnout městečko. Spíše se jdeme podívat, jestli náhodou nebude trh, ale není. Vracíme se oklikou. Včera jsme toho moc nenachodili, a tak si dáváme skoro tři hodinky chůze, což je vynikající. Zdenda jde rybařit a já vařím.

Pa170009

Tady je vidět, že už dvě auta co stály před námi, odjeli, ale do večera přijelo další jiné auto. 

Pa170013

Dneska se pochlubím výborným jídlem, které je vhodné na cesty.  Tímto zdravím všechny kuchařinky na cestách a samozřejmě i ty, které jsou už z cest doma anebo i ty, které jednoduše nikam nejezdí a jenom se sem k nám občas kouknou, tak trocha inspirace. Dneska jsem vařila opět velmi jednoduché, a přitom výborné Švédské kuličky se sýrovou omáčkou.

Pa170015

Recept jsem si drobet upravila a opět se hodí do malých prostorů našich cestovních kuchyněk. Potřebujeme jen misku, pánev, hrnec na omáčku a na přílohu.

Mleté maso + 1 vejce + smetanu nebo trochu mléka + lžičku zázvoru + cibuli + několik rozmačkaných zrnek nového koření + sůl, pepř + hrstičku strouhanky a trochu hladké mouky.

Pa170019

Cibuli na jemno nakrájíme, lehce osmahneme a necháme vychladnout. Vše smícháme a dáme do chladu na 1/2 h odležet. Na omáčku: cibuli + sýr + zbytek smetany nebo mléka + koření (rozmarýn, tymián, nebo co máme). Osmahneme cibuli, zalijeme mlékem a vložíme sýr.

Nejlepší je Gorgonzola nebo Niva, ale bohatě postačí tavený sýr a zbytek tvrdého sýra co máme v lednici. Vše povaříme, zaprášíme moukou a dochutíme.

Pa170016

Z mletého vypracujeme vlhkou rukou maličké kuličky a smažíme na rozpáleném oleji. Stačí jen chvilička a ty přendáme do misky na savý papír.

Pa170020Toto je množství ze 1/4 kg mletého hovězího masa. Já jsem měla v plánu vařené brambory s rozmarýnem následně šťouchané s pórkovými listy. 

Pa170017

Přeji všem – dobrou chuť.

No a tím bych dnešek asi uzavřela, neboť už dál by se dalo psát jen o jídle, rybaření a čtení.

Dnešní trasa je : 11 km 

Cavi-marina-prai-u-reky-17-10-2018-ujeto-11-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ