int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.10.2018 Prai - Itálie

Stále jsme na dostřel San Remu a stále stojíme na místě.

Není kam se hnát a hlavně, je nám tu dobře. V San Remu máme také vyhlídnuté stání, ale to se s tímto nedá srovnat.

Tam budeme stát na prašném, velikém parkovišti, na jakémsi ostrohu a tudíž, nekrytý od větru.

A když foukne, tak to budou oblaka prachu a je tam spousta obytných aut, a tak vůbec.

 

Tady je nám dobře. Vodu máme kousíček a do městečka vyloženě přes řeku.

Za plotem je veliké zimoviště lodí. Včera sem přijela nádherná jachta a pozorovat manévry přiražení lodi ke břehu,

zaháknutí, nebo vyvázání a vytažení z vody, přesun na podvalník a převoz na zimoviště, tak to je zážitek.

Zdenda hlavně celé dny chytá ryby. Sice zatím bez valného úspěchu, ale snaha je. Stále zkouší různé návnady, protože ryb je tady spousta. Vyloženě je vidíme, jak si okukují splávek, jak rejdí kolem návnady a nic.

Tady místní chytají na jakýsi tvrdý chleba nebo housku, kterou okrajují a vydlabou uprostřed díru. Tou protáhnou svazek navázaných háčků a ty různě obtočí tou ztvrdlou hmotou. Nevíme, jak to dělají, ale občas někdo něco chytí. Zdenda měl taky úlovek, ale menší a nakonec rybu pustil. Pak měl ještě jeden veliký záběr, a to mu ryba vše utrhla.

Už jsme vyzkoušeli vše, co se dalo. Těsto na sladko, na slano a dokonce, aby jim to vonělo i těsto ochucené sardelovou pastou. Těstoviny, chleba, koupila jsem i houstičky, bílé a celozrnné, taky nic. Na zkoušku přišla i nakládaní kukuřice Bonduele s kterou mívá úspěch a nic.

Nakonec napíchnul na háčky mojí vymazlenou buchtu a ty potvory se toho ani nedotkly.

Takže zatím jsme bez kloudné ryby, ale naděje umírá poslední.

Je nádherně a jak to vypadá, místní nás už vzali mezi sebe. Za námi je singl pán a za ním postarší pár. Předevčírem přijeli za nás další starší manželé a před námi se to tak nějak střídá. Teď je před námi pán sám a pak manželé.

Paní loví chobotnice. Má takový krátký prut, spíš klacek s látkovým zakončením, které je zatížené a tahá ho podél břehu. Ještě nic nechytila, ale je taky vytrvalá. Jinak, co říct, je nádherně, sluníčko svítí a není nač si stěžovat. Já jsem byla včera a dneska s baťůžkem na nákupu. Mám to městem 2 km a je to pro mne krásná procházka. Dva tam, dva zpět, přinesu vždy jen to, co nutně potřebujeme a Zdenda může v klidu rybařit.

Ideální místo a čas na prádlo, ale jen malé. Pár triček a hlavně, pyžamka. Čas se nachýlil, tak jsem už musela povléknout čisté povlečení. To jsem zatím neprala, nechám ho na prádelnu, ale přeprala jsem zapocená trička a naše pyžama. Dneska jsem se vrhla ještě na záclony a závěsy.

Je k neuvěření, jak se strašně práší a jak jsou záclony během cesty za pár týdnů úplně černé. No, až tak černé zase nejsou, ale špíny z nich bylo až hamba. Tak mám další fotku praní prádla do galerie zemí, kde jsem všude prala. Když to tak vezmu, kol a kol, tak jsem vlastně prala skoro v každé zemi, kde jsme byli, kromě těch, které jsme jen prolétli, jako je třeba Rakousko. To si necháme na jedno léto, až proděláme totální, radikální odtučňovací kůru, a pak si Rakousko projedeme křížem krážem, ale teď Rakouskem jezdíme hodně opatrně, hodně stranou a hodně rychle. Žádné zdržování a šup šup, ať už jsme pryč.

Ještě sem vkládám drobný tip na výbornou podložku jako odkapávač nádobí. Mám jí už tři neděle, kupodivu, nezapáchá, čehož jsem se dost obávala.

Dokáže vsáknout neuvěřitelné množství vody z umytého nádobí. Dá se přeložit a když mám nádobí jen pomálu, tak využiji jen polovinu.

Zatím funguje k spokojenosti. Když jí nemohu dát vykapat a vyschnout ven, tak mi vysí v koupelně přikolíčkovaná k sprchové hadici. Tam do rána pohodlně uschne.

Jinak jí pověsím ven a během chvilky je suchá. No, za cenu lehce přes tři eura je to slušný pomocník v kuchyni. Jinak, nechci jmenovat, ale je to IKEA. 

Pa200018

 No a co víc? Zatím se nám nikam moc nechce. Je nám tu krásně, nálada na palubě je výborná, velitel vozu je spokojený a posádka také. Asi tu ještě tak dva dny zůstaneme a možná si San Remo opravdu projedeme na kolech.

Pa200011

Máme to odtud kousíček, po cyklostezce pár absolutně bezpečných kilometrů a tak by to nemusel být tak tristní zážitek jako v Janově. Přeci jenom je to mnohem menší město. Uvidíme.

Přeji všem, krásnou dobrou noc.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ