int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.10.2018 Prai - Itálie

V noci muselo pěkně foukat, ale my máme spaní jako dudci.

Nevím, jaké má dudek spaní, ale si hodně dobré, protože se dostal do přirovnání s tvrdým spánkem.

Ráno to pěkně kolem nás bouří.

Vlny jsou i v korytu přítoku maličké říčky a na moři je to paráda.

Masy vody se ženou ke břehu, a to je pro mne příležitost udělat pár fotek trošku rozbouřeného moře a maličko si vyzkoušet další taje fotoaparátu.

Zdenda díl rybaří, zatím a stále bez valného úspěchu a já se věnuji všemu možnému. Hlavně, byla jsem se dopoledne podívat do města na trh. Obvykle to je příležitost nakoupit drobet levnější ovoce a zeleninu, ale tady tomu tak není. Trh je velký, ale převážná většina je oblečení, boty a tak podobně. Dva větší stánky se zeleninou, kde je vše příšerně drahé a tím to končí.

Takže jsem přišla domů s prázdnou, a tak nějak rozmrzelá. Odpoledne beru batoh a jdu do Lidl a Euro Spin, jestli nebude nějaká akce, nebo nenadálá sleva. Měla jsem konečně trochu štěstí a skoro 4 km štrapáce mě odměnila krůtím masem za příjemnou cenu, to je klasika v Euro Spin a tentokrát měli mandarinky – Klementinky v Lidl za 1,15 eur, což je náramná cena.

Na trhu chtěli za mandarinky 3,5 eur, blázni. Jinak je tady veškerá zelenina a ovoce hodně drahé. Rajčata keříková kolem 2 eur, papriky 2,5 eur a nejlevnější jablíčka v dvoukilovém pytli za 1,5 eur za kilo. Hroznové víno se nedá koupit levněji jak za 1,8 eur a to je v akci. Občas se nám podaří koupit něco levněji, ale tady a teď to není tak časté.

Večer byl Zdenda konečně maličko úspěšný a chytil rybu, ale je malá, a tak jí dal svobodu. Třeba to řekne dál, že jsme jako hodný a připlave něco většího. Čistě jen ze zvědavosti.

Dohodli jsme se, že zítra pojedeme na kolech do San Rema.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ