int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.8.2018 Meppel - Nizozemí

Odjíždíme od jednoho jezera k druhému. Je tak příšerné vedro, že Zdenda vybírá trasu tak, abychom měli možnost se vždy někde smočit.

P8010003

Jen tiše doufám, že kvalita vody se ještě chvíli udrží. Zatím máme štěstí na velmi kvalitní nádrže, ale ve vedrech, které i tady panují, to může být otázka několika dnů a máme vše zelené.

P8010023

Hlavně je to vidět na kanálech, které lemují všechny tamější silnice. Tam, kde voda moc neteče, tam už jsou žabince a sinice hojné. Některé kanály jsou vysloveně pokryty zelenou hmotou, ale tam, kde voda proudí, je stále nádherně čistá voda.

P8010042

Stále platí zákaz zalévání zahrad a opravdu, skoro všude je u honosných domů tráva uschlá na troud. Některé plodiny se mohou zavlažovat, a tak jsme se nechali aspoň trošku postříkat.

P8010010

Zdenda je nešťastný, protože náš Flíček už nebyl hodně dlouho v myčce a je strašně zaprášený. Potkali jsme několik myček aut, ale jen na osobní auta, tak jsme si stoupli hezky ke kraji a počkali si, až nás postřikovač spláchne.

P8010009

Za chvíli, sotva jsme jednou postříkaný a už stojí za námi další Holanďan, taky se přidal k oplachu. Je to úsměvné. Ovšem, problém je v tom, že voda, kterou jsme postříkaný není zrovna nejčistší. Sice nejsme od prachu, ale na oknech je vidět, jak je voda kalná. Tak by se dalo říct, spadli jsme z okapu do louže. Tak to zrovna velké vítězství nebylo.

Tak nějak nám nedošlo, že voda v malém kanálu je opravdu hodně kalná, špinavá a zelená. No, hlavně, že nám na střeše nekvákají žáby, to by byl větší průšvih.

P8010029

Nizozemí a nádherný venkov. Tady a teď jsem vděčná za možnost, kterou máme, že nepospícháme a můžeme se venkovem jen tak toulat. Projíždíme těmi nejzapadlejšími vesnicemi, maličkými městečky a obdivujeme a obdivujeme. Překrásná architektura. Tady postaví nový dům a dost často hned vypadá, jako by byl starý. Sice moderní, ale tím, jak hned polepí dům cihlovou fasádou, tak působí moc pěkně.

Jeden z mnoha statků.

Ohromné statky plný krav jsou taky parádní. Nikde se nic neválí, všude je čisto a pořádek. Tedy, z valné části. Samozřejmě, objeví se starý statek, nebo starý dům, který by potřeboval péči, ale to jsou opravdu jen výjimky. Krávy jsou hodně na pastvině venku a většinou mají u sebe telata, což si myslím, je velmi správné.

P8010047

Jen bych vždy potřebovala, aby mi Zdenda u nějaké pěkného domu zastavil abych ho mohla v klidu nafotit. Tím se omlouvám za kvalitu, která není nijak zázračná, ale vše je foceno přes sklo nebo z okna za jízdy.

22-2

Nádherné jezero u městečka Meppel. Opět, musím velmi, velmi pochválit velitele vozu. Máme parádní stání pár kroků od jezera a jezero je naprosto úžasně čisté, průzračné.

P8010068

Nevím, jak to tu dělají, ale voda je přímo skvostná a hlavně! Nádherně teplá. Samozřejmě, okamžitě jdeme do vody a prakticky jsme v ní neustále. Kousek je město Meppel, ale lidí u jezera je minimum.

P8010075

Nevím, kam se chodí místní koupat, ale sem určitě ne. Podle počtu rodin, je to stále strašně málo. Uvidíme, jestli o víkendu se návštěvnost zlepší, ale na našem parkovišti, které není nijak veliké je stále dost volných míst.

P8010083

Zítra bychom si rádi udělali velký výlet na kolech a pokud tu nebudeme překážet a někomu vadit, tak bychom tu rádi aspoň dva dny zůstali.

Dnešní trasa je:  48 km

Nagele-meppen-01-08-2018-ujeto-48-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ