int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.8.2018 Meppel - Nizozemí

k nějak jsme moc nepočítali s tím, že tu zůstaneme víc jak den, dva, ale místo je to tak krásné a vedro je tak velké, že se nám vůbec nikam nechce. 

Mě jako kuchařinku zaskočil Zdendy nápad, zůstat tady a to, co máme naplánováno nechat na podzim nebo jaro. Zkrátka, před námi jsou tropický vedra a procházet se po byť krásném městě v 40°C nemá to správné kouzlo. Já bych osobně jela raději dál, ale Zdenda snesl tak pádné argumenty a pak, je velitel vozu, tak jsem nakonec kývla. Faktem je, že musíme do města pro zásoby zhruba na týden. Už nemáme chleba, došlo máslo, mléko, zelenina a další potraviny, naučila jsem se nedělat si nijak velké zásoby, protože nákupních možností je všude dostatek a já počítala, že zítra, podle plánu pojedeme městem, kde vše potřebné dokoupím. Jenže, tady jsme poněkud stranou a pěšky by to byla sebevražda.

Autem zase jet nechceme, protože bychom museli vše uklízet a hlavně, parkujeme na velmi příhodném místě, které po našem návratu bude na tuty obsazené. Jistě, večer všichni odjedou, ale proč nevyužít kola. Máme s sebou příjemnou cestovní chladící tašku, dvě velké brašny na nosič a Lidl je od nás 4 km. Pokud se nebudeme moc courat, tak vše dovezeme v pohodě.

Odpoledne se na chvilku zatáhlo, maličko se ochladilo, a tak jsem honem upekla skvělou, rychlou, bublaninu s ostružinami. Pár ostružin se nám podařilo natrhat cestou na kolech, ale jsou hodně rozměklé, a tak mě samozřejmě skončily na dně bublaniny. Já vím, mohla jsem je obalit v mouce, klasika, ale to bychom měli spíše v těstě ostružinovo-moučné koule. Mohla jsem také udělat mnohem tužší těsto, ale to nám tolik nechutná. Každopádně, bublanina se vskutku povedla, je výborná, nadýchaná, rychlá a jednoduchá.

Tady je recept pro kuchařinky, nejen na cestách, sluníčková bublanina pod názvem Ztracená bublanina, protože po upečení jen koukáme, kam že se nám to ovoce ztratilo. 3 vejce + 2 hrnky mouky (mám jen hladkou) + 1/2 hrnku cukru (tlustý jsme dost, tak to bohatě stačí), + 3/4 hrnku mléka a něco kolem 1/2 hrnku oleje + kypřící prášek a špetka soli. Vejce ušleháme s cukrem olejem a mlékem. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.

Vše nalijeme do remoskové mísy nebo pečenky vyložené pečícím papírem a poklademe ovocem (já měla misku ostružin) a posypeme drobenkou, ale to nemusí být, jen pokud jí máme z minula v lednici. Já jsem ještě podsypala drobenkou ostružiny. Ostružiny se samozřejmě navrchu neudrží, ale jinak, je to dobrota k odpolední kávičce nebo na náš zítřejší výlet na kolech upečená za 30 minut. Na přípravu potřebujeme akorát jednu mísu a vařečku. Přeji, dobrou chuť.

Stání u vody má hned několik výhod, tedy pokud nás večer, co večer netrýzní komáři, to pak všechny výhody blednou nad krvelačností večerních spolubydlících, protože, ty se nedají nikdy vyhubit beze zbytku. Zkrátka, největší výhoda je, že když jsme celý upocený z vaření, nebo jen z bytí, tak sejdeme pár metrů a jsme v jezeře a v chladivé voděnce. Se Zdendou se chodíme koupat ještě za tmy, chladíme se těsně před spánkem. Opravdu je tady vedro k padnutí.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ