int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.8.2018 Haselünne - Německo

Další dva dny se koupeme v stále čistém jezeře. Jen tiše doufáme, že čistota vody vydrží ještě nějaký den, protože jezero není nijak veliké, ani nijak hluboké a přítok má minimální.

Poslední koupání

Na dnešek je předpověď už lepší, bude sice teplo, ale nebude vedro k padnutí, snad i nějaká přeháňka se přežene a my můžeme v pohodě už odjet. V noci na dnešek to už vypadalo nadějně, drobet bouřilo, a i trochu zapršelo, ale žádná velká sláva. Deště bylo tak málo, že se to ani pod stromy nedostalo.

Odjíždíme po týdenním stání od jezera, kde bylo moc krásně. Spousta koupání, opalování, výlety na kolech, zkrátka, jak říkáme, užili jsme si od všeho něco. Dneska je skutečně zataženo, chladněji a cestou nám několikrát sprchlo. V Nizozemí ještě zastavujeme v LIDL na poslední nákup jen pár drobností, které nám chutnaly a byly ještě za rozumnou cenu a už si to hrneme k Německu.

Potřebujeme už doplnit vodu a samozřejmě bychom nejraději skončili někde u jezera, protože i když je pod mrakem, tak je jako v prádelně.

Nakonec jsme dojeli až do Meppen , kde je sice jezero, ale nic moc. Skutečně jsme odjeli z Meppel v Nizozemí a dojeli do Meppen v Německu.

 

Ani na vykoupání nás neláká. Není zelené od sinic, ale je takové kalné. Řekla bych, že jsme se drobet zmlsali.

Velké stání pro mnoho bydlíků na kraji jezera je STLP zdarma. Jen za vodu jsme museli zaplatit, ale výbornou cenu. 1 euro za zhruba 150 l vody, což je skvělé. V STLP, který jsme míjeli chtěli 2 eura za 100 l vody. Bývali bychom je zaplatili, ale neměli jsme jednoeurové mince. Plnou peněženku dvoueurovek a drobáků, ale ani jednu tu správnou minci a rozměnit nebylo kde. V Lidl jsme doplnili potraviny, lednice už byla vysloveně průsvitná. Jednoznačně mohu říct, že v Německu je mnohem levněji než v Nizozemí.

Rajčata jsem kupovala dost přes euro a tady najednou jsou za 60 centů, a tak je to se vším. Maso je tu levnější, mléko, sýry a spousta dalších potravin.

Zkrátka, Německo je opravdu mnohem levnější země, ale není to tak hrozné. To jen pro cestovatele, jako my, kteří jsou na cestě delší dobu je to důležitá informace, ale Ti, co jedou jen na dovolenou, to nic neznamená.  

Mám hotové tabulky nákladů, tak jen, jak se dostaneme k internetu, tak vše vložím do stránek. Taky se chystám na přepracování kapitoly RPC, kde v kolonce Jedeme budou šikovné odkazy na cyklostezky ze zemí, kde se budeme pohybovat.

Už máme sbírku příjemných www cyklostezek a cyklovýlety a sami se v tom už motáme. Stránky jsou ideálním úložištěm a pokud v nich sami budeme lovit informace, tak by mohly být přehledné i pro ostatní.

Pomaličku si to suneme k českým hranicím, za chvíli budeme ve Svijanech na srazu s přáteli. Na to se moc těšíme.

Dnešní trasa je: 106 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ