int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3. - 4.2.2018 Augusta - Sicílie

Včera jsem si drobet stěžovala na počasí, a to se ještě rapidně zhoršilo.

Fouká studený vítr, máme nějakých 13 °C, což teda opravdu není nic moc a když do toho začne pršet, tak je to úplně v háji. Dohodli jsme se, že zůstaneme stát na místě, protože, není kam se hnát.

Ošklivě je po celém ostrově a chodit, kdekoliv, v dešti a silném větru, tak to by se nechtělo asi nikomu. Ráno jsme se rozloučili s kolegáčky.

Odjíždějí, mají na cestování podstatně méně času, a tak se alespoň přemístí směrem na Agrigento, kam by se také rádi podívali. Zdenda se pokusil na chvíli rybařit, ale vítr se obrátil, a to co nahodil se mu vrátilo k nohám.

Silný vítr se obrátil přesně proti nám, jde od moře, a i ostatní rybáři to zabalili. Já jsem se k večeru pustila do pečení Muffin, které máme rádi. Hlavně Zdenda, ten miluje čokoládu, a tak jsou muffiny čokoládový.

K večeru jsme museli vyndat centrálu a trochu naládovat baterky, a to je přesně ta chvíle, kdy já zadělám těsto na nějakou dobrotu a upeču v remosce něco k čaji a ještě většinou vymyslím, nějaké hlavní jídlo.

Zkrátka, proudu z centrály je dost jak pro baterky tak i pro remosku, tak proč ho nevyužít. Problém s proudem máme vždy, když je ošklivo, jako dneska a my jsme skoro celý den v autě a oba dva dřepíme u počítačů. A to máme oba dva dokoupené nabíjení na 12V. Tak, má to logiku. Odebíráme spoustu proudu a sluníčko je kdesi, no, hodně vysoko a daleko.

Zkrátka, sluníčko není, solární panely nedají proud žádný a my jen odebíráme. Samozřejmě, nejde stále a jen celý den pracovat na počítačích, já si hodně čtu a Zdenda si občas pustí nějaký film.

Dneska se počasí maličko vylepšilo, stále fouká studený vítr, ale alespoň už zase svítí sluníčko.

Etna při východu slunce

Ráno se nám na chvilku ukázala Etna, kam bychom moc rádi, ale podle předpovědi to nebude tak jednoduché. Etna by měla být skoro celý den v mracích a skutečně, k poledni se halí do mraků.

Rádi bychom vyjeli alespoň na horní parkoviště a pokud to půjde, rádi bychom jeli lanovkou, kam až obyčejné smrtelníky pustí. Pak už se může jen organizovaně s průvodcem, samozřejmě za úhradu. Dohodli jsme se, že do výletu investujeme poměrně nemalé peníze, ale musí být hezky.

 Jinak máme informace, že parkoviště, kde se nesmí spát je jediné u lanovky za 9 eur na den a lanovka stojí 30 eur na osobu. Což je 70 eur a to dáme, protože na Etnu se už asi nikdy nepodíváme a výhled nahoře musí být úžasný, ale, musí být alespoň trochu slušné počasí. Nemá cenu vyjet lanovkou do mraků.

Mimochodem, doporučuji, na předpovědní mapě Windyty, když si najedeme na určitou oblast, tak je už nově Windyty napojená na místní webové kamery, samozřejmě, pokud tam jsou. Na Etně je webová kamera přímo na parkovišti před lanovkou a pak jsou ještě tři kamery namířené na horu. Výborné je, že je tam i vidět, v jaké vzdálenosti jsou kamery a zpoždění přenosu je jedna hodina, což není nijak drastické. Takže se můžeme podívat jaké bude počasí v určitém místě, a ještě k tomu se můžeme podívat webovou kamerou na místo. Mimochodem, na příštích skoro 14 dnů je počasí na výlet na Etnu hodně špatné. Když už bude dole trochu slušně, tak na hoře bude mlha, déšť, vítr a zima a tak dlouho tu čekat nebudeme.

My jsme dneska jen přejeli do Catánie k Ikea. Potřebuji dokoupit polštáře na spaní, které už máme veskrze vetché a ráda bych se podívala na novou jarní výzdobu.

U Ikea je klasicky internet free, ale síla signálu bývá dost slabá. Tady mají signál slušný, internet chytáme až do auta, ale jen díky zesilovací anténě. Pravdou je, že někdy ho necchytneme ani s pomocí antény, jedině uvnitř prodejny.

Etna už je opět v mracích

Taky už jsme jednou seděli v Ikea v restauraci a vkládali do stránek, tak jsme rádi, prtože Zdenda stále loví informace ohledně našich budoucích nových elektro středů do našich kol, které si pořídíme teď na jaře, a protože si to zaslouží a ušetřili jsme nějaké korunky, tak si ještě koupí nového, krásného a vysloveně úžasného drona. Bohužel, ten co s námi putuje je na naše cestování nevhodný, ale to se ukázalo až za jízdy.  Zůstáváme přes noc, nikomu tu nevadíme ale máme připravený ústupový scénář, to kdyby přišla večer ostraha a chtěla by, abychom odjeli.

Catania je město zařazené na seznam UNESCO, ale aspoň tam bychom rádi za trošku slušného počasí. Město, které je postavené z lávy by v dešti nebo když je hodně pod mrakem bude temné a nehezké. Všude převládá černá barva lávy a řekla bych, že trocha sluníčka bude potřeba.

Dnešní trasa je: 41 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ