int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.2.2018 Aci Trezza - Sicílie

Kdesi jsme četli, že na Sicílii je 300 dnů v toce slunce a já mám obavy, že právě my si vybíráme těch 65 dnů, které zbývají a ty jsou zřejmě vyčleněný na déšť.

Jasně, i tady potřebují drobet deště, ale proč zrovna teď. Včerejší den byl opět v záplavách vody, které se na nás hrnuly z oblohy. Vůbec nemělo cenu někam jezdit, natož chodit.

Příšerné počasí nás uvěznilo na celý den v autě, zkrátka, dokázalo komplet celý den propršet. Tak jsme seděli v autě, já jsem dočetla další doporučenou báječnou knížku Prokletí králové a hned otevřela pokračování Zardoušená královna. Koho by náhodou zajímalo období Templářských rytířů a jejich vyvraždění, které začalo v pátek 13. října 1307 a co následovalo nejen na Francouzském trůnu, tak si tady velmi příjemně počte.

A protože stále prší, tak jsem aspoň uvařila další dobrotu pod názvem Turecké kuře. To jsem s oblibou vařila v Turecku, kde jsme i v zimě nakupovali kvanta ovoce a zeleniny za pár korun, ale to se pořád opakuji a hlavně, pořád vzpomínám s láskou na skoro pět měsíců, které jsme tam ve dvou cestách strávili.

P2090006

Takže, máme tady Turecké kuře se spoustou zeleniny a dalších dobrot jako jsou olivy, žampiony a podobné lahůdky.

Základem je tedy spousta zeleniny a když se to vše začne vařit, tak do hrnce vložím kusy rozsekaného syrového kuřete a nechám dlouho vařit.

P2090018

Omáčka se nijak nezahušťuje a pokud přidám koření jako je bazalka nebo oregano a tymián tak je to opravdu vynikající lehké jídlo. Přílohou může být cokoliv. Těstoviny, brambory, rýže.

P2090016

Jsme na molu, kde je několik kohoutů s vodou a my už jsme dlouho neprali. Opět se mi nakupila trocha prádla a pár triček mohu s klidem vyprat a pověsit do koupelny.

Tím, že si stále přitápíme, tak trička a tepláky budou do druhého dne suché. Je to ten nejjednodušší způsob, jak se zbavit aspoň trochy našpiněného oblečení. Ložní prádlo, ručníky a utěrky nechávám na prádelnu, ale drobotinu mohu přemáchnout v ruce.

Večer se drobet vyčasilo a opět máme ve městečku karneval. Takový malý, jen pro děti.

Ty si karnevalové veselí vrchovatě užívají. Zítra by se už snad mělo maličko vyčasit. Aspoň předpověď je optimistická, tak uvidíme.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ