int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.2.2018 Messina - Sicílie

Dneska vracíme se na první parkoviště u přístavu v Messině, kam jsme přesně 5.12.2017 připluli.

P2130003

Na Sicílii jsme strávili krásný 71 dní a najezdili, jak mi právě velitel vozu sděluje, 2000 km.

Byl by akorát tak čas, napsat pár řádek o našem pobytu zde, ale to si nechám do deníčku. Nicméně, je opravdu ošklivo a je zima.

P2130002

Celý den prší a pršet bohužel nepřestává. Jedeme stále okolo pobřeží, jak už je u nás běžné, vymetáme maličká městečka u moře a motáme se v ještě menších uličkách. Pobřežní promenády by byly hezké, jen kdyby nám svítilo sluníčko, nebo alespoň nepršelo.

P2130022

Všude se stále a pořád prodává zelenina a ovoce. Kupujeme další tašku pomerančů. 6 kg za 3 eur, což je naprosto úžasná cena.

P2130025

Pomeranče a mandarinky baštíme po kilech. Zastavujeme vždy jen u prodejce, který má na autě nebo na zboží velkou ceduli s cenou, jinak vůbec nemá cenu zastavovat. Tak, já to chápu, asi bych nejednala jinak. Naprosto všude a zatím v každé zemi, když jsme zastavili u silnice a nebyla na ovoci nebo zelenině cena, vždy bylo zboží o několik tříd dražší a smlouvání nepomáhá. Většinou jim hrdost nedovolí ustoupit.

Zdenda tentokrát dost pochyboval, jestli v tašce je skutečně avízovaných 6 kilo. Mladík mi tašku, kterou jsem si sama vybrala dal na váhu a skutečně, taška měla 6 a čtvrt kilogramů. Takže, kluci sicilský jsou poctivý.

P2130028

Poslední dobou nemáme zrovna moc štěstí na počasí. Když to tak vezmu kol a kol, tak na jeden hezký den někde čekáme a stojíme 2 dny v lijáku. Včera večer dokonce nás poctily kroupy a večer jsme měli menší vichřici s hromy a blesky.

 P2130034

Dneska opět celý den propršel. Trošku jsme se ve chvílích věnovali úklidu, Zdenda mi přidělal do oken na lišty šroubky, abych mohla věšet moje oblíbené dekorace a bylo v plánu Zdendy stříhání vlasů. Jenže, od oběda stále prší a v autě nestříhám.

P2130035

Tak snad zítra, než vyjedeme. Chtěli jsme se plavit na pevninu za pěkného počasí, ale předpověď na příští dny je pro naši oblast dost děsivá, takže zítra se přemístíme, ať už bude počasí jakékoliv.  

Přeji pěkný a ničím nerušený večer.

Včerejší trasa byla: 45 km

Sant-alessio-siculo-mesina-13-02-2018-ujeto-45-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ