int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.2.2018 Giola Tauro - Itálie

Včera jsme se skutečně setkali s kolegy, kteří na jihu Itálie tráví celou zimu.

P2160017

Ideální způsob pro bydlíkáře v důchodovém věku, jak uniknout zimě v Čechách.

P2160053

Letos se opravdu zima nevydařila a jak jsme slyšeli, tak nikde na jihu to nebyla žádná velká sláva.

 Kupodivu i Kréta byla poměrně dost chladná, a tak není divu, že ani jih Itálie studeným vlnám neunikl. Kousek od přístavu je městečko Giola Tauro, kde jsme našli velmi hezké stání přímo u moře. 

Vedle nás je otevřená pobřežní restaurace, ale nijak nepřekážíme, stojíme vlastně na ploše, která jak je vidět, nikomu nepatří. Mohli bychom stát na parkovišti, kde jsme se setkali a které je dost veliké, ale nebyli bychom tak hezky u moře.

P2160051

Samozřejmě jsme hned nastrouhali na bramboráčky, vyndali klobásky a naložené masíčko a už se griluje. Standa si tady koupil moc pěkný gril za 6 eur. Gril sice není na nějaké velké cestování, ale mít ho u auta a grilovat si, když je chuť a nálada, ideální.

P2160055

Pokud nikam necestujeme a stojíme na místě, tak se to vyplatí. Za ty peníze není problém ho tu pak při odjezdu zanechat někomu na další použití. Standa s Evičkou jsou už za tuto zimu na druhém místě, kde je několik bydlíků celou zimu a kde si starší lidé daleko od domova vytvořili takovou mezinárodní komunitu.

P2160062

Jak jsme koukali, místo je na dlouhé stání přímo ideální. Vodovod, výlevka na odpad, přes nepoužívanou silnici moře, ohromná pláž a v pohodlné vzdálenosti nákupy. Větší město mají tři kilometry. V případě zájmu, můžeme na obě dvě místa poslat souřadnice. 

P2170087

Naštěstí nám počasí přeje a dneska máme opravdu nádherný den. Hned ráno jsme vyndali křesílka, dali na stůl ubrus a užíváme si sluníčka.

P2170116

Je to jako malý zázrak. Včera jsme ještě byli v bundách a dneska v šatičkách a kraťasech. Moře se úžasně uklidnilo a místo moře a vln, máme rybník. Sice větší, ale nic nenasvědčuje tomu, že stojíme u moře.

P2170098

Povídání nebere konce a den nám utekl jako voda. Dopoledne se přehouplo na oběd a ani jsme se nenadáli a už je večeře, a protože kolegové nemají ani troubu a ani remosku nebo pečenku, tak jsem jim na rozloučenou upekla várku muffin a ovocný koláč s drobenkou. Mají s sebou kousek domova, a nejen kupované sušenky k odpolední kávě.

P2170096

Zítra se rozdělíme, Eva se Standou se vrátí na svoje zimoviště a my budeme pokračovat dál, po západním pobřeží Itálie. Zdenda je dost skeptický a tvrdí, že tato strana pobřeží není tak pěkná, jako východní strana, tak jsme zvědavá. Jak jsem se tak koukala do průvodce, mnoho zajímavého v oblasti Kalábrie před sebou nemáme.

P2170128

Předpokládám, že to bude spíše o poznávání maličkých přímořských městeček, které nejsou ničím výrazným zajímavé, spíše jen svým životem. Jak stále říkám, na všem a na každém místě se dá najít něco hezkého, takže vítejme v Kalábrii a nechme se překvapit krásou této oblasti.

Včerejší trasa byla: 44 km

Bangara-giora-tauro-16-02-2018-ujeto-44-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ