int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



19.2.2018 Tropea - Itálie

Jasně, stále nám průběžně prší a prší, a tak i cestování není nic moc.

P2190007

Snažíme se to brát s humorem, ale je pravdou, že každodenní návštěva dešťů je už poněkud obtížná. Dalším naším městem je starobylá Tropea.

P2190004

Tím, jak jsou téměř všechny významná města u pobřeží na skalách, a protože je tu velmi silná tektonická činnost, okrajové domy jsou nehezké, protože jsou různě svázané, kolem dokola sešroubované, prošroubované a zajištěné proti spadnutí při otřesech.

P2190031

To a samozřejmě podmračená obloha působí, že se mi ani nikam nechce. Nechce se mi jít ani na naše oblíbené couračky uzounkými uličkami. Pokud máme štěstí a obloha se roztáhne, tak to teď u nás vypadá tak, že vše, co děláme, nebo chceme dělat jde stranou a my se vrháme do víru velkoměsta a snažíme se využít tu chvíli sluníčka.

P2190039

Dneska je to prastaré a historií opředené městečko Tropea, které má vzpomínky jak na starobylé Řecko, tak na Normany.

P2190027

Parkujeme hned u překrásného bílého kostela na skále, Santa Maria dell Isola. Není to nijak starobylý kostel, zato je kouzelný. Tak tam bych si dokázala představit letní sídlo.

P2190030

Bohužel, je zavřený a nedá se k němu nějak blíže dostat, ale v jádru nám to nevadí. Na chvilku se obloha roztáhla a my se jdeme podívat na město které je kdesi v oblacích nad námi. Opět, tím, že je mimosezona, můžeme parkovat na velkém parkovišti hned u pláží a kostela, ale v létě se tu za stání platí. Vedle nás je několik kempů a jeden je otevřený.

P2190028

Cena 15 eur je mimosezonní a vše se bude ještě připlácet. Dobrá zpráva pro nás, mají poměrně silnou Wi-Fi síť, kterou díky anténě chytáme i v autě. Na požádání nám dali kóde k připojení a my můžeme vložit do stránek vše co potřebujeme, zálohovat fotogalerii, já budu vkládat vypracované UNESCA ze Sicílie, Zdenda si potřebuje nastudovat další trasu, další parkovací místa, která vyhledává nejdříve v navigaci a pak si trasu nebo místo prohlédne v mapách a tak podobně.

P2190020

Dlouho jsme neměli kvalitní neomezené připojení, a tak se nám to poněkud nakupilo. Kdybychom neměli zesilovací anténu, tak by nás čekala jedině návštěva restaurace s nějakou konzumací, a to už se pak značně prodražuje. Ale, nechci si stěžovat na objem zakoupených dat, na normální provoz jich máme hodně, není nač si stěžovat, ale jak se stále opakuji, na stránky je to pořád ještě málo.  Jen pro informaci, máme zakoupených 20 GB za 10, respektive 9 eur a k tomu nám přibyla vánoční akce, kterou Zdenda šikovně zachytil a přihlásil nás a máme na 4 měsíce dalších 20 GB za stejnou cenu.

P2190044

My jsme se zatím podívali do městečka Tropea a jdeme domů. Večer opět začalo silně pršet a prší celou noc. Brrrr a je ziminka, musíme přitápět.

Včerejší trasa byla: 46 km 

Gioia-tauro-ricadi-18-02-2018-ujeto-46-km

Dnešní trasa je: 32 kmTropea-pizzo-20-02-2018-ujeto-32-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ