int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.2.2018 - Sapri - Itálie

Počasí se nelepší a nelepší a jak vidíme na Windyty, tak se v nejbližších dnech asi hned tak nevylepší.

P2230006

Ráno je obloha opět v mracích, což je velká škoda. Čeká nás poslední úsek Kalábrie a podle všeho, je to parádní oblast, ale co naplat, když nám cesta proprší. Ráno jsem alespoň nakrmila fenku, která má někde štěňata. Dala jsem jí z lednice odřezky, zbytky z kuřete a misku granulí.

P2230002

Mám radost, že sebou vezeme pytel granulí a občas mohu pohostit i psí tuláčky, ale musím poctivě uznat, Italové opravdu hodně krmí jak ohromné množství koček, tak tu trochu pejsků, které se volně pohybují po ulicích. Pejsků je tu hodně pomálu a z valné části jsou až otylý.

P2230063

Úsek, kterým dneska projíždíme je asi nejkrásnější a nejdivočejší. Je to úzká pobřežní silnice, která se vine podél moře.

P2230051

Občas vystoupáme do docela slušné výšky a průjezdy zapadlými vesničkami jsou zážitkem. V jedné vesnici mají dokonce všude semafory, protože jinak se nedá projet. Silnice je tak úzká, že je pouze pro jedno auto a jezdí se jen kyvadlově.

P2230081

Tady mají semafory i v bočních uličkách a s tím jsme se ještě nikde v tak maličké vesnici nesetkali. Tady kdyby z boční vjelo auto čelně proti projíždějícímu, musí ti na hlavní někam couvat, ale není kam. Kopec dolů a kopec nahoru to chudákovi z boční neumožní, ten nemá kam couvat, protože kopec je velký a prudký a my jsme v jeho jedné třetině, pak by jedině musely nějak couvat všichni, kteří se za toho prvního na té naší hlavní silnici naskládají.  

P2230078

To by byl úžasný chaos, ale věřím tomu, že Italové by si s tím hravě poradili, protože v Itálii je na silnici možné úplně všechno.

P2230024

Kus nad námi vede placená dálnice, která je taky prý pěkná, ale pokud je aspoň trocha času navíc, určitě bych doporučila projet si tuto část Kalábrie pomaleji a kochat se. Chtěli jsme sjet podívat se do jedné takové vesnice hned u moře, ale odbočka z naší silnice měla takový zlom dolů, že bychom se docela určitě posadili na bříško. Tady je velká výhoda menších nebo vysokých obytných aut a hlavně vestaveb. Ty jsou ideální do divočiny a pohodlně se dostanou na místa vysoko anebo naopak nízko posazená.

P2230072

Maličko bych dneska odbočila, kratičce, pár řádky a zastavila se u posledních komentářů v Návštěvní knize. Chtěla bych poděkovala paní Elen za komentář a pochvalu za moji snahu o trochu čtivější stránky z úhlu českého pravopisu. Paní Elen, bohužel, i při největší snaze jsem neobjevila chybné y i v popisu o rybářích.

P2230042

Pokud bych Vás mohla poprosit a pokud budete mít chuť mě opravit, napište mi to prosím do imejlu s kouskem věty, abych se mohla chytnout a já chybu ráda opravím. Mám zapojenou opravu pravopisu, ale někdy je to peklo. Pravopis mnohdy umožní nasadit do slova obě dvě varianty i y a tváří se, jako že je vše v pořádku. Pak nastupuje Český pravopis, který sebou vezu, ale i tam je to pro mne někdy oříšek. Mějte prosím shovívavost, ráda píšu, ale pravopis je moje velká slabina a pochybuji, že to ještě doženu.

P2230114

Ještě bych ráda reagovala na další poslední komentář, paní Aleny, která se odvážila, odhodlala a napsala, že využila naši zkušenost. Je asi více takových lidí, kteří použijí informace k svému prospěchu anebo jen k tomu, aby nalezli místo na přenocování, stáhnou si aplikaci na pítka, podívají se na to, které místo a jestli vůbec má cenu se tam zastavovat, ale to většinou spíše jen tušíme.

P2230075

Samozřejmě nás ohromně potěší, že naše stránky někomu pomůžou a naopak, když se nezadaří, tak nás to mrzí, ale jsme všichni Homo sapiens a rozhodujeme se podle vlastní vůle a vlastního rozumu. My jsme napsali a popsali naši zkušenost, ale další cestovatel může mít na totožné zcela opačný názor. Na pojištění auta jsme také dostali od kolegy bydlíkáře tip a ten jsme po vlastní zkušenosti sdíleli dál. Nestydím se přiznat chybu, pokud se jí dopustíme, a že jsme jich udělali hodně, ale pokud narazíme na dobré jednání, výhodnou cenu, pěkné místo, šikovnou aplikaci nebo užitečné stránky, tak je rádi sdělíme a rádi se podělíme.

P2230102

No a pak už mi zbývá paní Jarmila, velká milovnice Itálie včetně Sicílie, která jak je patrné, jí má několikrát projetou a kompletně nastudovanou. Paní Jarmilo, doufám, že až odjedeme z Itálie, tak nad námi nezlomíte hůl a budete nás dále zásobovat informacemi a postřehy. Můžete si dopředu nastudovat východní část Francie a kus Německa na jihu a na léto Německo od Hamburku a nově nás čeká Holandsko a Belgie.

P2230105

Tím jsem reagovala na to, co jsem měla v hlavě, protože dneska, kromě pár fotek z veskrze zamračeného dne nebylo nic víc zajímavého. Alespoň jsme si prohlédli krásný kout Itálie.

P2230149

Večer se opět zvedl silný vítr, poněkud klesla teplota a rozpršelo se tak, že pomalu nebylo vidět město za námi. Nakonec jsme měli ještě parádní blesky nad mořem a hromobití, jen kroupy chyběly a předpověď se netváří na nějaké zlepšení.

P2230156

Tak to budeme muset nějak vydržet. Máme před sebou Vesuv a Pompeje a to bych, hezky pěkně poprosila o sluníčko!

Dnešní trasa je: 50 km

Scalea-sapri-23-02-2018-ujeto-50-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ