int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.2.2018 Oglikasto Marina - Itálie

Co dodat, stále a opět nás provází nepřízeň počasí.

P2250021

Když to tak vezmu, tak nám vlastně celý únor propršel a dny, kdy svítí sluníčko, bych hravě spočítala. Je to škoda, protože oblast, kterou projíždíme se řadí k jedněm z nejkrásnějších pobřežních úseků Itálie a měli bychom mít na co koukat.

P2250057

Bohužel, nemáme, ale i to asi k cestování patří. Zdenda mi stále slibuje, že se už oteplí, ale mám takový pocit, že se spíše stále ochlazuje. Topíme každý večer, a to poměrně hodně.

P2250025

Je to i znát na tom, jak nám ubývá plyn v bombách a jak jsem tak koukala, už zase budeme mít jednu prázdnou a to jsme nedávno plyn tankovali. Je to vlastně pár dnů.

P2250031

Ovšem, když se náhodou mraky na chvilku roztrhají a sluníčko vysvitne, tak je okamžitě vedro. Teplota během chvilky hravě vystoupá nad dvacet a je to na krátký rukáv

P2250062.

Dnešní večerní stání Zdenda vybral v maličké vesnici Ogliastro Marina, která je překrásná. Parkujeme na jejich náměstí, které je pro tuto oblast klasicky vysoko nad mořem a musím říct, že tady si s rekonstrukcí ohromně pohráli.

P2250069

Vše je perfektní, čisté, upravené a dotažené do dokonalosti. Maličká promenáda sousedí s velikým parkem, kde je kus věnovaný dětskému hřišti pod borovicemi. Je to paráda. Nevím, jak to tu dělají, nebo udělali, ale městečko, nebo spíše vesnice je skvostná. Pravdou je, že v létě bychom se tu neodvážili parkovat, ale teď tu skoro nikdo není, takže odpadá problém s dohady, jestli se vejdeme, jestli tu můžeme stát a tak podobně.

P2250072

Zítra nás čeká první památka na západním pobřeží Itálie, a to Paestum zapsané na seznam UNESCO. Tam se moc těšíme, protože podle všeho je to velká archeologická lokalita z řeckého období. Tady, v této oblasti budeme mít více památek. Hlavně jsou to Pompeje, které bychom velmi rádi viděli, pak se chystáme na Vesuv a samozřejmě bychom se rádi koukli do Palerma. Tam už jsme jednou byli, se Zdendou s kamionem, ale to nebylo téměř o ničem. Jen to byl takový průjezd městem a museli jsme pryč, protože Zdendy kamion byl ten největší možný a na malé uličky byl opravdu hodně velký. Uvidíme, jestli se zadaří a do Palerma se nakonec dostaneme.

Dnešní trasa je: 109 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ