int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.9.2018 Elmau - Rakousko

Prudce se ochladilo a teploty, podle předpovědi spadly na 15°C.

P9220001

Včera jsme ještě nevěděli, jak auto vyvětrat, večer jsme měli vše dokořán a byli v letním, ale dneska to nevypadá nijak růžově. Nebe je zatažené a na nějakou změnu k lepšímu to rozhodně nevypadá.

P9220006

Musím se přiznat, že já osobně jsem ráda. Raději se obléknu, ale když je vedro, že už není co svléknout a nedá se vedrem ani spát, tak to mám raději to chladno. Přeci jenom jsme z chladnějších krajin, střed Evropy byl vždy chladnější a chladno zkrátka snášíme lépe.

P9220009

Vedra jsou sice hezká, u vody, u jezera, ale v autě, které se rozpálí je to peklo, teda alespoň pro mě a to jsem dost zmrzlina, ale na noc mám ráda chlad. Zdenda je jiný kalibr, ten teplo a slunce vysloveně miluje, ale já se pořád před sluncem schovávám a jsem raději ve stínu.

P9220014

Dneska jsem opět víc jak polovinu cesty řídila a musím říct, že se mi řízení líbí čím dál tím víc. Tím, jak teď opět řídím častěji, tak jsem se už zbavila křečí v rukou a stresu. Pro začátečníka je strašně moc znát, když z řízení vypadne na pár týdnů a já jsem vlastně řídila naposledy v Německu při návratu, takže víc jak měsíc jsem za volantem neseděla, a to je hodně. 

P9220023

Takže, vážené kolegyně, pokud se rozhodneme, že bychom měly umět řídit a ovládat větší auto než je náš osobák, tak je opravdu nutné řídit, sednout si za volant a aspoň polovinu denní trasy ujet. Jedná se hlavně o problém, když se něco stane, když je zdravotní problém milované polovičky, když se zkrátka naskytne situace, že je potřeba auto dovézt i s námi do bezpečí, domů a tak podobně. Není to o tom, že bych malovala čerta na zeď, ale je to o připravenosti. Snažíme se co nejvíce nebezpečným situacím předcházet, snažíme se být připraveni na vše, co by nás mohlo potkat a toto je jedna z velmi důležitých znalostí, které nám v budoucnu mohou usnadnit život.

P9220015

Celou dnešní cestu jedeme po silnici č.20, která je velmi pohodlná a pohodová a plynule navazuje na hraniční přechod u Unken.

P9220069

Samozřejmě, klasicky jedeme bočními silnicemi, protože stále a pořád je pro nás Rakousko velmi nebezpečnou zemí. Rakousko si celé projedeme a procestujeme v klidu a v pohodě až budeme poněkud lehčí, ale stále máme dost přes váhu, a tak není radno se tu nějak dlouho zdržovat.

P9220073

Máme v plánu pobýt v Rakousku jedno celé léto, kdy hodně místních je někde v teple u moře. Rakousko je překrásná země, kterou si rozhodně ujít nenecháme, ale musíme doma našemu Flíčkovi významně odlehčit.

P9220089

Dojíždíme do městečka Elmau, kde kdysi Zdenda strávil několik dnů. Parkoviště u velkého bazénu je sice pro nás zapovězené, ale bazén je právě zavřený, a tak snad nebude hrozit, že nás někdo vyhodí.

P9220097

Jinak by se zde parkovat nedalo, ale zahlédli jsme cestou několik volných parkovišť, a tak by to jinak nebyl až takový problém. Měli jsme původně v plánu večerní koupání, ale bohužel. Jinak je veliký bazén se spoustou atrakci, včetně vodní řeky a tak podobně od 18 – 22 h za 5 eur, což je myslím, velmi slušná cena.

 P9220092

My jsme dneska alespoň zaplatili 9 eur dálniční známku na 10 dnů. Dálnici sice nemáme v plánu, ale jeden nikdy neví a proč zbytečně riskovat. Zdenda je sice přesvědčen, že na dálnici nikde nevjedeme, ale nejsme si zase až tak úplně jistý silnicemi první třídy a různými kousky dálničních vjezdů a nájezdů, které možná budeme muset využít.

P9220043

Zítra bychom už měli vjet do Itálie a pak budeme v klidu. Moc se do Itálie těším. Čeká nás několik historických lahůdek, které máme v plánu absolvovat na kolech. Hlavně je to Milano, to si nenecháme ujít a pak několik překrásných starobylých měst na cestě do Janova. Tam se vracíme na místo, kde jsme ukončili letošní zimní putování, mimochodem, kousíček od spadlého mostu, a budeme pokračovat podél moře směrem na Francii, kde budeme trávit vánoce a setrváme tam až do brzkého jara.

Dnešní trasa je: 272 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ