int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.3.2019 Le Val-d'Ajol - Francie

Po skvělé noci v Dijonu po ránu odjíždíme. Maličko jsme se zdrželi na několika krásných místech a teď máme kalup.

Teda, na nás je to kalup. Ujet za den okolo 150 km je na nás dálková trasa. Musíme na nákup, což je zdržení, chceme domů přivézt na ochutnání nějaké beaujolais a burgundské a teď jsme v oblasti šampaňského vína, ale jen velmi okrajově. I když, teď se nám krajina velmi změnila. 

Vlastně, oblast Šampaně je kousek od nás, ale to nevadí. My se vlastně dostáváme do Lotrinska, které věnoval František, budoucí manžel naší Marie Terezie Habsburkům.

Krajina je to opět velmi krásná a my jedeme směrem k Německým hranicím a hranice budeme překračovat u městečka Saarbrücken. Parkujeme na noc u kempu, který je zavřený. Opět bych se zmínila o tolik propagované park4night.

My jsme toto místo našli díky této aplikaci, ale kvůli vodě a je tam zmiňované i stání zdarma. Jenže, parkoviště tu sice je, ale od poloviny dubna do konce září je to parkoviště kempu se zákazem stání.

Pokud sem dojedeme podle aplikace v domnění, že tu budeme moci stát bez úhrady, tak ano, ale jen u fotbalového stadionu, na silnici. Problém je v tom, že pokud do aplikace k tomuto místu někdo nedá recenzi, jaké to parkoviště vlastně je, pokud máme málo dat, abychom si recenze v mnoha jazycích přeložili a přečetli, tak až do poslední chvíle nevíme a jsme v domnění, že je tu parkoviště, kde přečkáme noc.

Aplikace park4night je dobrá, ale není všespásná. Je to jen další berlička na hledání míst na divoko. Pokud samozřejmě nejedeme na dovolenou a parkování neřešíme.

Zajedeme do kempu a máme po starostech. Ti, kdož jezdí na déle a nemají tolik peněz na kempy, tak potřebují nějak vyhledávat místa na stání, ale je to občas složitější a je potřeba s tím počítat a nespoléhat se jen na tuto možnost. Jaké používáme aplikace a vyhledávače uvádíme v kartě RPC – Rady porady na cestu – Navigace.

Tady je hlavně voda a výlevka. Stojan byl asi jak na peníze, tak na platební karty, ale dneska je voda volně k dispozici. Ráno uděláme údržbu nádrží, natankujeme a pojedeme dál.

Dnešní trasa je: 153 km

Dijon-le-val-dajol-25-03-2019-ujeto-153-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ