int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.3.2019 Karlstadt - Německo

Zajímavé ráno.

Už od kuropění nás budily zvuky, které zcela evidentně na poklidné parkoviště nepatřily. Poměrně velký hluk přijíždějících aut, ťukání a úsečné povely. Jaké je naše překvapení, že vlastně stojíme na parkovišti, kde se ten den koná ohromný bazar všelijaké veteše.

Celé velké parkoviště je rozděleno na stání pro auta a bazar. Viděli jsme už několik bazarů a vždy mě udivuje, co vše se tu prodává a kupuje.

Je to neskutečná sbírka starých věcí, ale věřím, že pokud někdo má starou chalupu, nebo právě buduje stylovou restauraci, tak na takovém to bleším trhu se dá koupit kde co. Jen jsme si to prošli a jedeme k sestřence Blance.

Tam máme v plánu setrvat den a v neděli jedeme dál už na Expocamp neboli Erwin Hymer Word. U Blanky jsme se měli báječně a dali jsme taky trochu sportu.

Zajeli jsme se podívat do dalšího krásného německého městečka Karlstadt.

O tomto městě neumím říct nic bližšího, jen, že je opět, jak jinak, moc hezké. Příjemná je cyklostezka okolo řeky Mohan a co se mi hodně líbí, je jak se tu dbá na odpočinkové zóny.

Cestou potkáváme několik hřišť, přírodních posiloven a samozřejmě, krásně upravených odpočinkových míst s lavičkami.

 Výlet jsme završili sladkou tečkou a můžeme jet zpět.

U vstupní brány do města je příjemná malá restaurace, spíše stánek a tady je zvyk, koupit si sklenku vína, sednout si na ochoz a užít si krásný den.

Upozorňuji, nikdo není opilý, všichni si koupí většinou jen tu jednu sklenku výborného vína, posedí, popovídají a jdou dál. Je to úžasný zvyk, jen jsem si říkala, že pokud by se toto dělo v Čechách, asi by stánek s vínem splakal nad výdělkem.

Tak nějak si myslím, že by se mu na konci dne sešla jen malá část krásných vinných sklenek. Tady si nikdo nedovolí sklenku si vzít a pokud by jí přeci jenom za každou cenu chtěl na památku, může si jí za pár drobáků u prodejce vína koupit.

Nikde jsem neviděla sklenku rozbitou, a to jsem speciálně pátrala po zemi, jestli neobjevím nějaký střep. Neobjevila. Je to ten německý dril, richtik, pořádek, slušnost a odpovědnost.

Zkrátka, oni to tak mají. V poklidu si na procházce vypijí v hezké sklence dvě deci výborného místního vína za slušnou cenu, popovídají si, prožijí část odpoledne ve společnosti ostatních, sklenku vrátí a jdou na další část procházky. Moc hezké.

 P3300058

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ