int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.7.2019 Lille jezero Heron - Francie

Parkoviště se vyprázdnilo až velmi pozdě večer, tak neriskujeme,

P7030001

že odjedeme s autem blíže k centru Lille a Mirek, který jede za námi bude stát daleko, protože, jestli se parkoviště zaplní jako včera, tak nemáme šanci si stoupnout k sobě. Strategicky, hned po ránu zabíráme nejvhodnější místo. Já vím, píšu to krkolomně, ale my jsme měli v plánu, odjet na parkoviště Leroi Merlin, to je jediné velké parkoviště u prodejny jako je naše OBI, kde není tyč ve výšce. Je to zajímavé, ale netušíme proč je všude u nákupních možností tyč v výšce, abychom nemohli projet. Chtěla jsem ještě něco málo dokoupit v Lidlu, potkali jsme dva a ani k jednomu jsme nemohli zajet. Nakonec Zdenda stál na ulici a já do obchodu doběhla. Jsme v oblasti, kde není nic zajímavého, nic důležitéjho, žádná významná památka a takto to tady mají nastavené. Chceme si jet prohlédnout město Lille na kolech a zase, aby to nebylo nijak drasticky daleko.

P7030003

Takže jsme se nakonec rozhodli, že na Mirka počkáme a do města pojedeme až zítra. Návštěva nakonec dojela krátce před obědem a tak máme spoustu času na povídání, grilování a tak vůbec. Nakonec jdeme spát až o půlnoci.

P7030008

Super, paráda a máme ohromnou radost. Taková to setkání jsou nejlepší, nejkrásnější. Nečekané, neplánované a ohromně příjemné. Mirek je kromě jiného velký fotograf, takže došlo i na maličkou a kratičkou lekci ve focení, což je, kromě pravopisu, další naše velká bolest.

P7040016

Stále se tak nějak plácáme v tom, jak fotit. Otázku, jestli fotky upravovat a vylepšovat jsem už sama v sobě vyřešila, nevylepšuji, jen rovnám vytékající moře a padající katedrály na jednu nohu.

P7040018

Ale pravda je, že lekce v kompozici a jak fotit zajímavě bychom potřebovali jako sůl. Jen, abychom otrocky nemačkali spoušť a vynasnažili se maličko to naše fotografování vylepšit.

P7040022

Jsme domluvený, že až Mirek pojede na Portugalsko, sejdeme se ještě jednou, někde na pobřeží pod Calais a dáme si jeden den učení.

P7040015

Já zase uvařím něco dobrého, upeču nějakou dobrůtku a Mirek snad bude trpělivý. Předpoklady jako profesionální učitel má a my budeme dobří a vděční žáci.   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ