int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.7.2019 Calais - Sangatte - Francie

Máme nový stůl a snad už finální. Je třetí v pořadí, nejlevnější a doufám, že problém stolu už nebudeme řešit.

P7100001

Jedná se o to, že od začátku jsme měli prostor pro stůl daný jasně a pevně. V dvojité podlaze, kam dáváme i křesla. Jenže, u první stolu, který jsme koupili na Expocampu zároveň s křesly a autem, jsme si tak nějak nevšimli, že v prostoru, kam je hodláme dávat jsou příčné výztuhy, které nám vnitřní prostor značně sníží.

P7100003

Tím pádem se nám tam vše vešlo, ale byl to rubikon tam vše naskládat. Naskládali jsme to tam, o tom žádná, ale museli jsme různě tu posunout jedno křeslo, zasunout stůl, vysunout druhé křeslo a pak to vše velmi komplikovaně naskládat na sebe. Dopadlo to nakonec tak, že než abychom vše vyndávali a pak složitě zasouvali, tak jsme raději seděli na trávě a že máme stůl?

Jaký stůl, tady přeci žádný stůl není a ten monument pod křesly k nám vlastně nepatří. Vždy jsme chtěli velký stůl, pohodlný a stabilní. Taky jsme se plácli přes kapsu, protože pořádný stůl je základ.

Druhý stůl byl z jiného ranku. Kompletně rozkládací, velký, opět drahý a přišel nám pro nás velmi vhodný. Ušila jsem na jednotlivé části ochranné bačkůrky, abychom ho hned nepoškrábali a neponičili. Podotýkám, že výběru stolu věnujeme vždy velkou péči, spoustu času a mnoho a mnoho hodin diskusí.

1461439711-41738-big

Takže, žádné unáhlené koupě, to ani náhodou. Druhý stůl se ukázal jako vynikající volba, ale ne pro nás. Je to ideální stůl do kempů nebo na stání, když je člověk někde déle, ale na to, že se v poledne zastaví na oběd na místě, kde můžeme si oběd vzít ven a příjemně se naobědvat ve stínu auta a za půl hodiny pokračovat v cestě, je tento stůl příliš pracný na skládání a rozebírání.

Vystrizek-1

Takže, zase jsme skončili u toho, že sice křesla vyjmeme a uložíme pohodlně, stůl také, ale rozkládat ho na chvilku a hned ho zase skládat, tak to se nám opět nikdy nechtělo a raději jsme obědvali vevnitř. Takže, ani druhý stůl se neosvědčil, ale zase, ten, kdo stojí déle na jednom místě a má málo místa, je rozkládací stůl na jednotlivé části ideální volba. Nezabere místo, je skladný, lehoučký a velmi stabilní. Nijak se nekroutí, nohy se dají různě nastavit a je velmi příjemný.

 Mezi tím jsme si pořídili příruční stolečky, to, když se nám nechtělo, nebo nebylo vhodné rozkládat velký stůl, tak na kafíčko nebo hrnek s čajem, ideální.

Zdenda má jsště svůj příruční na grilování a tím naše jsme téměř se stoly skončili, po krátký čas.

Přesně jsme už po všech těchto zkušenostech věděli, co potřebujeme. Náhodou, dneska Zdenda zahlédl náš stůl číslo 3, a hned jsme ho koupili. Je od firmy Lafuma, máme od nich i křesla a vím, že je to velmi stará a kvalitní značka, zabývající se outdoorovým vybavením a oblečením, které mají mimochodem vynikající kvality. Stůl jsme si chtěli pořídit v nějaké větší prodejně doplňků pro karavany, ale myslím, že tady bude o něco lacinější než v nějaké speciálce. Do křesel jsme investovali a díky tomu je máme stále jako nové, jen jim Zdenda občas dotáhne šroubky a slouží naprosto perfektně. Takže, máme nejlevnější stůl, 39,99 eur a konečně to vypadá, že tento bude náš poslední.

P7100084

Hlavně, má teleskopické nohy, nemá na bocích rozpěry, do kterých člověk stále drká, pokud je nás více jak dva, a permanentně něco vylévá, nejlépe sousedovi plnou skleničku vína, má nízký okraj desky a hlavně, je kupodivu velmi stabilní, toho jsem se nejvíc bála, že se o stůl opřu a on se mi skácí. Vypadá to, že rozměrově je to přesně, co potřebujeme a hlavně, vejde se nám do prostoru, kde musí být i bez složitého manévrování a ladění té správné polohy.

P7120054

Už jsme se hlavně oprostili od myšlenky, že když nás bude sedět víc u stolu, tak aby se návštěva pohodlně vešla. Návštěv je naprostý minimum a když se s někým párkrát do roka potkáme, tak většinou návštěva má svůj stůl, můžeme dát dva k sobě a je po problému.

P7100018

Zalévání brambor

Dneska jsem opět řídila a myslím, že se s každou další jízdou zlepšuji. Rozhodně ne v odhadu šířky vozovky, to nehrozí, ale už se tolik nebojím o naše auto.

P7100013

Už vím, jak si najet, abych zadním kolem nenajela po chodník, už docela umím i vyjet z kruhového objezdu a nevzít sebou část té jejich květnové výzdoby.

P7100027

Dneska jsme se konečně po 140 dnech vrátili k moři a po skoro roce na parkoviště, kde jsme končili minulý rok naší letní cestu.

P7100031

Ano, jsme v Calais na novém velikém parkovišti, které je postavené přímo nad tubusem tunelu. Dokonce i navigaci to zmátlo, podle ní jsme v tunelu.

P7100035

Každopádně, je tu velké, velmi příjemné parkoviště s neskutečným pohybem obytných aut. Kupodivu, neviděli jsme jediný karavan. Odpoledne se parkoviště zaplní a dopoledne je zase téměř prázdné.

 P7100037

Kousek od nás je maličká vesnice Sangatte, kde je přístup na ohromnou pláž, která je téměř prázdná.

P7100041

Tak, dneska není zrovna počasí na nějaké skotačení ve vlnách, fouká dost nepříjemný vítr a moře není nijak zázračně teplé.

P7100048

Ale je to moře, je krásně cítit solí a je to příjemná procházka po písečné pláži.

 P7100068

Naproti nám jsou v dálce bílé doverské útesy a Anglie. Tam pojedeme příští léto. Letos se hneme jen kousek směrem na jih a projedeme si oblast až po Le Haver. 

P7100056

Myslím, že to nejhezčí si necháme na další rok, aspoň tak rozhodl velitel vozu a vrchní plánovač trasy.

Dnešní trasa je: 47 km

Lumbres-sangatte-10-07-2019-ujeto-47-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ