int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.7.2019 cesta do Wimereux - Francie

Včerejší den by se dal nazvat, servisním dnem.

P7120016

Potřebovali jsme už doplnit plyn a dokoupit zásoby na další cestu. Jak jsem se už zmiňovala, naučili jsme se dělat větší nákup jednou za týden, a to nám stačí. Bylo by lepší chodit do potravin častěji, protože každý den se objeví nějaká sleva, tu na ovoce, tu na maso anebo sýry, ale to nejde. Nejde každý den obrážet obchody, jen pro to, jestli nebude náhodou nějaká sleva. Jistě, když je to při ruce a šikne se to, Zdenda mi jen přibrzdí, já proběhnu Lidl a jedeme dál.

P7120034

U větších obchodů takovéto okouknutí slev nemá cenu, protože jsou příšerně veliké, a to jen proběhnout je docela časově náročné. Plyn jsme tentokrát natankovali poměrně draho, ale jsme spokojený. Taky, konečně uíme už přepočítat dm3 na litry a koruny, nebo eura, to je jedno. Díky návštěvě Mirka, který je panem učitelem a díky tomu, že právě vyučuje fyziku, tak nám pomohl se zorientovat, jak to vlastně s tím plynem je.

P7120017

Plynové bomby jsou udávané na kg, ale u čerpací stanice jsou uvedeny buď litry nebo dm3 a teď babo raď, tak nám poradil Mirek.  1 dm3 plynu = 0,54 kg plynu což je vlastně necelý litr plynu. S ohledem na to, že nikdy netankujeme nijak závratné množství je úplně jedno, jaká je hodnota na stojanu, protože rozdíl je minimální, asi by tento přepočet měl význam pro lidi, kteří na plyn jezdí. My jsme jen rádi, že se konečně orientujeme v hodnotách a následně cenách.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ