int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.7.2019 Hardelot - Francie

Další den údržby a očisty. Stojíme na velmi pěkném a příjemném místě, na parkovišti pro obytná auta, kde je nás už pár a není tady problém téměř s ničím.

P7160038

Samozřejmě, není tady servisní místo, a tak odpad všichni řeší nějak. Jak? Nevím, ale předpokládám, že rozumně anebo, kolegové tady zase nejsou asi nijak dlouho, aby tato problematika se jevila neřešitelnou.

P7160013

V rozumném dosahu okolo nás je několik stání pro obytná auta, kde se odpadní voda a senkrovna dá vyřešit. Popelnice, to je taky takové zajímavé téma na naší cestě. Jsou stání, kde není jediná a my si sebou vezeme odpadky a hledáme popelnici, kam je vyhodit. Obvykle to odnese nějaký odpadkový koš u nákupního centra nebo ve městě. Tady je přijíždí dvakrát denně vysypat, ráno a večer. Něco neskutečného.

Dji_0007

Vedle nás je veliké parkoviště, prázdné, které je vyhrazené pro cirkus. Máme kliku, že tu zrovna žádný není, protože spát vedle cirkusu by se moc nedalo, ale i to je další zajímavá věc. Večer přijelo několik kolegů, na naše parkoviště už se nevešly, a tak odjeli.

P7160007

Nikdo si nedovolil postavit se na prázdný plac, který je sice vyhrazen pro cirkus, ale když tady žádný není, tak bych to viděla bez problémů si sem na jednu noc stoupnout, ale nikdo to neudělal. A co mě nejvíc udivilo, byl stožár s lampou a na něm několik zásuvek na 220 W je to pár metrů od nás a z jedné obytky si tam na ten stožár došel tak 10letý klučík nabýt telefon. Koukali jsme, co tam jde dělat, v ruce měl nabíječku a telefon. Strčil telefon do zásuvky a čekal, to nás trklo, že asi zásuvky jsou funkční. Nicméně, za chvíli projížděli, co čert nechtěl, policisté a všimli si zastrčené nabíječky v zásuvce a zastavili. To už tam šel otec a museli nabíječku vyndat. Zkrátka policisté byli neoblomní a otec synka nijak neprotestoval. Omluvil se a bylo to. Policie tady projíždí několikrát denně a vždy projede krokem, skouknou naše parkoviště, jestli je vše v pořádku a jedou dál. Máme vodu, od cirkusáků a všichni si tam chodí načepovat.

P7160012

Skvělé, a protože je krásný den, vrhla jsem se na praní prádla a hlavně, potřebuji vyprat záclony. Tím, jak je sucho, tak se strašně práší a záclony mám celé šedivé a pak je tu pár upocených triček a pyžamek. Tady je voda, nikoho moje prádlo neuráží tak proč ne? Zdenda mi natáhl šňůru a už to jede. Pradlenkám bych doporučila tento prášek na praní. Bylo mi to přeloženo, je to prášek bez praní, není určen do praček a je vynikající na namáčení prádla.

P7160017

Kolegyně mi to doporučila a já to jen posílám dál. S Geniem mám opravdu výbornou zkušenost a tato krabička stojí okolo 30.- Kč. Jen je ke koupi pouze ve Francii.

P7160022

Zdenda vypozoroval, že nám nějak méně drží baterky v nástavbě, a tak si koupil destilovanou vodu, vymontoval sedačku a co se neukázalo? Baterky jsou skoro suché a dva litry byly málo.

P7160001

I znalec se někdy splete, přepočítá a udělá chybu. Máme mít bezúdržbové baterie a jak se Zdenda přiznal, nechtělo se mu sundávat sedačku, a tak dlouho odkládal kontrolu, až máme baterky, no, raději nemluvit.

P7160004

Tak, my stejně máme v plánu na podzim koupit dvě nové, protože je stejně máme na hranici možných cyklů, které by měli ustát, ale bojíme se, abychom to opět nemuseli řešit venku na cestě.

P7160003

Už jednou nás to vypeklo a už jednou nás řešení nástavbových baterií v cizině stálo hodně peněz a stejně jsme se nevyhnuli problémům a drobnému podvůdku ze strany prodejce, který nás vyšel na 6 tisíc.  

Dji_0003

V příjemné vzdálenosti, 5 min, je veliká pláž a malé letní městečko. Krásné nové domy plné letních bytů. Ano, to si umím představit, mít takto poházené letní byty napříč Evropou a vždy si zajet do toho, kde je nejpříjemnější podnebí.

P7160027

Jen doplním, takto bych měla i jeden maličký byt i v Turecku, ale určitě by byl jeden v Albánii v Himaré, jeden na Azurovém pobřeží, jeden bych měla v Itálii až dole na jihu, i když v Itálii bych klidně mohla mít i dva byty, zapomněla jsem na Sicílii,

P7160064

dva v Řecku, jeden na Peloponésu a jeden na Krétě, určitě jeden by musel být v Nizozemí, někde v krásné oblasti mlýnů a kanálů, tam bych moře nemusela a tak dál. No, pár maličkých bytečků by se hodilo a stačilo by klidně 1+1, nic velkého, kdo by v tom myl okna, že ano?

P7160129

Vynechala jsem Španělsko a Portugalsko, ale tam si to správné místo budu teprve vybírat.

P7160136

 Pod námi je městečko, kde se dají řešit potraviny, ale my jsme plně zásobený a nemáme tužbu jít na nákup.

P7160132

Večer jsme šli ještě na pláž, protože je krásný západ slunce a droník potřebuje provětrat křídla.

P7160152

Parkoviště je báječné. Přesto, že někdo odjel a někdo nový přijel, je tu poklidně a příjemně. Nikdo neruší a nikdo není nijak hlučný nebo nepříjemný.

P7160148

Všichni se stále zdravíme, kýveme na pozdrav, přejeme si dobré ráno, dobrou chuť, dobrý večer, je to tu opravdu moc fajn.

Dji_0020

Tak, doufám, že jsem už dohnala ty nejhorší resty a dopsala cestopis, tak jak jsem měla. Kamarádka mi včera volala a hned vyzvídala, jakou že mám rozečtenou knížku, protože se courám s cestopisem, zná mě a ví, že je za tím, nějaká nová knížka.

Dji_0011

No, mám a už jsem přečetla, zhltla 5, podle počtu stránek tenkých knížek krásného příběhu o čaroději Kedrigenovi. Mám ráda snad všechny žánry, miluji historii, romány, akční knihy a fantasy žánru se nijak nebráním, naopak. Strašně ráda čtu a jak napsal klasik „čtenářky české jsou čtenářky pilné, tištěných pokrmů jedlice silné“.

Dji_0022

Doufám, že jsem hezky uzavřela dnešní den. Zítra nás čeká výlet na kolech.

P7160156

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ