int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.7.2019 Saint Valery en Caux - France

S přibývajícími letními teplotami a horkem, které panuje i v severních oblastech Evropy se začínáme zabývat myšlenkou, pořídit si markýzu.

P7290003

Je to přesně, jak jsme chtěli, pořizovat si dovybavení až tak, jak ho budeme potřebovat. Tak jsme si například dokoupili dobíjecí booster a několik dalších věcí, které nám život v obytném autě zpříjemňují.

P7290008

Teď se ukazuje potřeba markýzy, protože v západních zemích jsou k dispozici stání pro obytná auta, kde lze markýzu použít. Je tu problém ten, že na těchto stáních si nemůžeme stoupnout tak, jak bychom potřebovali, a to je, mít proti slunci stranu, kde není vchod a hlavně, lednice.

P7290040

Tu se snažíme co nejvíce držet ve stínu, ale pokud stojíme na STLP, kde je dáno, kdo jak musí stát čárami na zemi, tak tam zkrátka můžeme stát tak, jako ostatní a moc si nevymýšlet. Zde se ani nedá postavit opačně, protože v tu chvíli máme se sousedem proti sobě dveře, což je všem nepříjemné.

P7290036

Opačně si stoupají Angličani, protože ti mají dveře na druhé straně, ale občas jim to taky nesepne. Nicméně, zpátky k markýze. Jsme dlouzí a tudíž i markýza bude muset být delší a i dražší, ale o to by až tak nešlo, vrchní pokladník s výdajem počítá, ale co je problém, to je váha.

P7290017

Už tak jsme přetížený až hamba a k tomu ještě dodat další kila navíc, to nejde. Pak nezbývá než velmi, velmi vyselektovat, co je vyloženě nezbytné a zbytečné a nechat doma to, bez čeho se jakš takš obejdeme. Nemá cenu sebou vláčet knihovnu průvodců, stohy triček a dalšího oblečení.

P7290024

Budu muset zredukovat vše, od drogerie – zásoby všeho možného, přes kancelář, kterou sebou vláčím a tak dál. Asi sáhnu i do štosu ručníků a povlečení. Zdenda už přemýšlí, jak zredukuje vybavení své cestovní dílny.

P7290105

Pravda je, že nejvíce budu redukovat já, protože kuchyně, oblečení, očista a vše kolem našeho žití v autě mám na starost a tudíž, přesně vím, co sebou vezu jen pro případ, kdyby náhodou to bylo potřeba.  Na zimu plánujeme velký výlet, velkou cestu dost daleko a budeme potřebovat být co nejlehčí.

P7290026

Zatím co tady budu bouřit, tak se podíváme na jedno krásné místo. 

Dneska hned po ránu mě zvednul mandle náš slavný T-Mobilu, od kterého máme neomezený internet za 99.- na dva prázdninové měsíce.

P7280036

Dost jsem si tuto akci pochvalovala, a dokonce ani avízované zpomalení díky množství zájemců se nekonalo. Dokonce jsme snad týden tuto akci inzerovali, nebo lépe, upozorňovali na naší hlavní stránce, aby to těm, co nás čtou neuteklo. Nedávno jsem psala kolik by nám k spokojenému životu stačilo a vlastně jsme měli první měsíc po pěti letech našeho života na cestě bez omezení, bez komplikací.

P7280038

Mohli jsme poslouchat české rádio, mohli jsme se dívat na televizi, mohli jsme vkládat do stránek, mohli jsme být na Facebooku a na Google si hledat informace o cestě a místech, kde jsme se akorát nacházeli, mohli jsme si ukládat fotky na vzdálená úložiště, zkrátka, měsíc jsme mohli bez omezení vše, přesně jak bylo slibováno a avizováno. Pravda, stáhli jsme si nějaké filmy, ale žádné omračující množství, zkrátka pár filmů, které jsme si chtěli nechat na dobu, deště, vánic a sněžení.

P7280040

Dneska ráno nás regulérně vypli a to máme uhrazený druhý měsíc a v něm za týden spotřebováno 15 Gb. Kratičká sms nám sdělila, že máme zavolat operátora, a že nám bude vše vysvětleno. Dozvěděli jsme se, že jsme v zahraničí čerpali „NEHORÁZNĚ“ data a že teda tudy cesta nevede. Zdenda je beránčí povaha a jelikož jednal s infopánem on, nemontovala jsem se do hovoru a jen nadskakovala. Taková drzost! Co to je nehorázně? To slovo mají zřejmě v T-Mobilu v oblibě, protože ho použil několikrát.

P7280042

Upozornil nás, že neomezená data jsou vlastně pro lidi, kterým stačí málo, informoval nás, že v žádném případě nemůžeme šířit internet pro ostatní zájemce, nesmíme stahovat filmy a vlastně smíme čerpat neomezená data velmi omezeně a pokud se budeme chovat nadále slušně, tak nám laskavě data znovu, možná zapnou, ale to musí zjistit.

P7280044

Rudnu, brunátním a chvílemi se o mě pokouší kolaps celé mojí veskrze vetché nervové soustavy. Ten člověk si dovolil naprosto suverénně a s jistotou tvrdit, že díky našemu odběru jsme bezohledný vůči ostatním odběratelům dat, na které se pak nedostane. Docela mě překvapilo, že naše spotřeba, běžného provozu je pro Tmobil tak zásadní, neunesitelná, dramatická a stojí jim to za to takto jednat.

P7280068

Stále se bavíme o letní akci na dva měsíce. Škoda jen, že jsme nebyli v nějakém kempu, kde bych s chutí poskytla všem wifi zdarma, škoda, že jsme si nestáhli alespoň půlku Filmového archivu a škoda, že jsem si říkala, že je to od Tmobil pěkná akce.

P7280061

Je to byznys a velmi vymyšlený marketingový tah, který přiláká Tmobil spoustu nových zákazníků, to chápu a tomu rozumím, ale mlátit mě o hlavu, že jsou zákazníci, kterým stačí na měsíc 3Gb je nehoráznost. Včera dopoledne nás vypli a bylo nám řečeno, že pokud se teda budeme chovat „slušně“, tak nás do 24 h zapnou, a toto měla být jakási výstraha.

P7280070

Slušně, další velmi oblíbené slovo pana operátora a asi bylo myšleno ve spotřebě dat, ale stále nevíme, co je myšleno slušně, jaký objem dat je podle nich slušný, anebo, jestli se máme chovat slušně jako takový? Tak, my se slušně chováme, zdravíme starší lidi, pomáháme stařenkám do schodů, neděláme nepořádek a neobtěžujeme sousedy nočním hlukem, za nakoupené věci slušně zaplatíme a slušně za jakékoliv dobrodiní  poděkujeme. Každopádně, je půl druhá odpoledne a internet nám stále nefunguje.

P7280071

Zdenda měl v plánu se sem, na tento útes podívat, protože ho zahlédl na mapě a říkali jsme si, že by to mohlo být zajímavé místo na stání na divoko. Skutečně, krása a klid. K moři se sejde po schodech a už jsme na břehu, kde lidi chodí lovit škeble a kraby.

P7280079

Kdybychom už docela nepospíchali, klidně bychom tu na pár dnů zůstali. Stání je neomezené, žádná značka nikde není a dost velké, aby se sem pohodlně vešli i domácí, kteří přijíždí, občas se podívat do dálky anebo s kyblíkem na lov mořských potvor.

P7290049

Dojíždíme do dnešního cíle, dalšího příjemného městečka Saint Valery en Caux.

P7290058

Zdenda má vybrané parkoviště nad městem na útesu, nějak se mu to zalíbilo, a úzkou cestou se jdeme podívat na místní bzukot a cvrkot.

P7290076

Městečko je maličké, a tak ho máme za chviličku prochozené.

P7290102

Je to spíše o tom, protáhnout si nohy a udělat si malou zdravotní procházku.

P7290090

Velké stání pro obytná auta, a protože jsme u moře, tak hrazená.

P7290081

Vlastně, téměř všechna místa, která jsou u moře jsou hrazená. Někdy je částka velmi příjemná 6 eur i méně nebo maličko víc, ale hrazená.

P7290066

Tady je cena velmi příjemná 6,5 eur, ale stojan na vodu je překvapením. Tak drahou vodu jsme ještě neviděli. 3,5 eur za 10 min což je zhruba 100l vody.

P7290075

My stojíme kousek nad městem na příjemném parkovišti v zeleni. Nikde nikdo, a tak samozřejmě, budeme grilovat.

P7290057

Dneska jsme byli na velkém nákupu a kromě jiného máme 2,5 kg kuřecích stehen za krásných 2,25 eur. Měla jsem ještě v mrazáku kus jater, tak bude omáčka a pár plátků jsem naložila a budeme je mít taky na grilu.

P7290116

Zdenda se nachystal na podvečerní lítání. Měl naplánováno, že slétne dolů podél ohromného útesu, promyslel si scénář a co a jak udělá a natočí, poctivě nabil baterku a psychicky se připravil na případnou ztrátu, ale jakmile vzlétnul nad útes, okamžitě se slétlo hejno racků a vysloveně útočilo na našeho droníka.

P7290117

Zřejmě, domníváme se, že v útesu mají hnízda na širokých policích nebo v mnoha puklinách a mělkých dírách, kterými je útes poset.

P7290118

Jinak si to nedovedeme vysvětlit. Zdenda už mnohokrát lítal nad mořem a nad břehem, kde byla spousta racků a nikdy si ho ani nevšimly až dneska byly maximálně útočný.

P7290120

Zkoušel dvakrát vylétnout a pokaždé v dohledu nebyl jediný racek a během chvilky jich se okolo drona slétlo hejno a začaly v jednom šiku útočit na droníka a pak i na Zdendu.

P7290123

Z ladných a bělostně krásných racků se během chvilky staly nepřátelští opeřený dravci. Takže, z večerního létání nebylo nic.

Přeji všem krásný a pohodový večer.

Dnešní trasa je: 49 km

Dieppe-saint-valery-en-caux-29-07-2019-ujeto-49-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ