int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.4.2019 Wertheim - Německo

A tady se nám náš Flíček narodil. Já vím, je to takové infantilní, ale tady jsme naše auto koupili.

P4010046_2

Mnohokrát jsem psala na FB, když někdo neví co koupit a to už ať karavan nebo obytné auto, tak jsem radila, aby si sem každý kro se rozhoduje zajel.

Udělal si dva dny volna a zajel si sem prohlédnout modely od značek, které se tu prodávají. Prodejních poch je tu několik.

Jednak uvnitř je množství aut a karavanů a pak venku. Značky, které tu prodávají a předvádějí jsou LMC, Corado, Dethleffs, Hymer, Bürstner, Laika, Niesmann Bishoff, Etrusco a prodejna doplňků Movera.

Ostatně, zde je odkaz - http://www.erwinhymerworld.de/ .

Výborné je velké parkoviště, kde se dá pohodlně stát s auty i karavany a servisní místo. Voda se musí koupit a elektřina je tady snad nejdražší, co jsme zažili. K té elektřině, platí se tady 1eur za 2 hodiny.

Když si to spočtu, tak tady bych za přípojku na den, což je 24h zaplatila 12 eur a při kurzu 25.- Kč za eur je to přesně 300.- Kč za den na elektrické přípojce. No, nejsou zrovna z levného kraje.

Stání je zdarma a co mě teda hodně vadí, není tu jediný odpadkový koš nebo popelnice. Na to množství aut je to špatné. Pravda, nikde není nepořádek, všichni si své odpadky odváží, ale je to takové nepříjemné, kor když tu stojíme už třetí den. Odpadky se mi hromadí v kufru a v létě by to byl boj.

Je tu poměrně velký pohyb aut. Hodně jich přijíždí jednak dokoupit něco do auta do prodejny doplňků nebo se podívat na vystavené modely.

Důležité pro mnohé je velký parkovací, prodejní prostor ojetých, bazarových aut. Těch tu je také požehnaně.

Předloni nás překvapila nová značka na trhu Etrusco. V Čechách se objevila nově až na letošním veletrhu, ale tady jí už předváděli a prodávali jen co my víme před dvěma lety.

P4010038

Vestavby jak už jsem se zmiňovala jsou tu hojně zastoupeny, tak alespoň jedna trošku jiná. 

Tak se ještě podívejme na zajímavou vestavbu. Těch je tu tolik, kolik modelů jednotlivé značky vyrábějí.

Důležité je, že jsou tu téměř všechny modely od každé značky, takže porovnání jednotlivých modelů je to, co jsme tady vždy oceňovali.

P4010045_2

Je nám jasné, že Čechy jsou malý trh a prodejci nemohou mít ve svých prodejnách celou modelovou řadu, ale já to píšu hlavně pro srovnání, porovnání a první výběr při zvažované koupi. Pak, jistě, není problém si vybraný model koupit u našeho prodejce.

Co se mi ohromně líbí a co jsem vždy moc chtěla je karavan.

Karavany jsou úžasné a co se týká prostoru, ten mají oproti nám, bezkonkurenční a do jednoho se podíváme. Je to model Dethleffs o řádek výš. 

Tady je jen jeden krasavec. Velmi jsem toužila na naší cestu mít karavan a vždy, když jsme ladili naše potřeby a co bychom si tak měli pořídit,

tak vždy jsem Zdendovi utekla z obytných aut je karavanům a obdivovala ten skvělý prostor, vybavení, sezení, kuchyni, zkrátka, obdivovala jsem je.

Moc se mi líbili, mnohem víc než obytná auta, ale tím, že jsem nikdy v karavanu netrávila dovolenou, ostatně ani v obytném autě, tak pro mne jednoznačně byl nejdůležitější vnitřní prostor.

Ovšem Zdenda měl zkušenosti z parkování kamionu po Evropě a věděl, že na náš plánovaný styl ježdění je karavan velmi nevhodný a kempy jsme v plánovaných výdajích neměli.

Novinkou na nových modelech je, že u firmy Dethleffs je, že montují už ve výrobě do oken tyč proti zlodějům. Zajímavé.

Samozřejmě, tyčka jde vyndat a je hodně podobně namontovaná tak jako to máme my. Aby zloděj při vypáčení mříže nezničil půlku auta.

P4010043

A tím se obloukem dostávám k slevám. Slevy jsme se snažili několik let vypozorovat, vychytat a rozklíčovat systém. Nepodařilo se nám to. Vždy nějaká značka má slevu na vybrané modely, pak slevu stáhnou a další značka se vytasí se slevami.

A slevy dokáží být opravdu velké. Pokud se nám podaří se strefit do auta s velkou slevou a model nám vyhovuje, tak nic nebrání tomu, auto okamžitě koupit. Ostatně, my jsme to tak udělali, jen jsme měli tenkrát smůlu a málo informací.

My jsme se strefili do auta, které už nemělo být u nás, v Čechách přihlášeno, ale o tom dost podrobně píšu v jiné kapitole, jak přivézt nové auto, jak celý proces přihlašování probíhá, co vše je potřeba a hlavně, na co si dát pozor.  

Pokud jim tady auto stojí už déle, a přesto sluníčko nikdy nevidělo, sleva může být opravdu velmi zajímavá a u nového auta příjemná. Slevy jsou také u bazarových aut, ale tam je systém jiný.

Tím bych asi skončila exkurzi do prodejny Erwin Hymer Word a přesunula se o kousek níže do areálu outletu Wertheim Village.

P4010047

Je to klasické outletové městečko, které není nijak velké a pro to pro mne osobně příjemné.

Dají se tu koupit za úžasné ceny boty, oblečení, sportovní i klasické a různé doplňky do domácnosti, parfémy, obleky, košile, společenské šaty za někdy neskutečné ceny. Slevy až 70 % jsou příjemné. Tak se dá spojit příjemné s užitečným. Podívat se na nové modely aut, dokoupit drobnosti, a ještě je možnost se pěkně obléknout.

Máme teď čas, a tak dáváme do kupy co je potřeba. Zdenda si připravuje přednášku, kterou bude mít u příbuzného v Nýrsku, dáváme si do pořádku různé důležité dokumenty a doděláváme na stránkách co je potřeba.

P4010020_2

A také, máme přede dveřmi Velikonoce, tak mě čeká obměna výzdoby, na což se velmi těším.

Trasa do Wertheim je: 103 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ