int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.4.2019 Amberg - Německo

Opět jsme popojeli o kousek dál na dlaší STLP, které máme v cestě v městečku Amberg.

Jdeme si protáhnout nohy a na prohlídku a jak je vidět, opět se změnil ráz města. Pomaličku mizí hrázděné domy a převažují klasické zděné. Ale náměstí uprostřed města je všude stejné napříč celou Evropou, nebo aspoň všede, kde jsme prozatím byli. Jen název se mění. Piazza duomo v Itálii, Markplatz v Německu a v Polsku je to Rynek, v Turecku Meydan a tak dál.

Takže ano, vše se točí kolem hlavního náměstí, které je všude tou nejhezčí částí města. Pravda, jsou výjimky a to městečka u moře, kde bývá hlavní částí města promenáda podél moře, kde se soustřeďuje veškerý život.

Zítra nebo pozítří se už konečně dostaneme do Čech. Zdenda se připravuje na první naší přednášku o tom našem slavném cestování.

Původně to mělo být promítání pro kluky a holky z dětského klubu v Nýrsku, který vede náš báječný příbuzný Petr, ale nakonec to má být v místní knihovně s kinosálem na městském úřadě, ale sami moc nevíme, kdeže to přesně bude.

V pátek bude mít Zdenda premiéru a s ohledem na to, jak zprvu to vypadalo na příjemné povídaní s velkými dětmi o tom, že sny se mohou splnit, když se hodně vynasnažíme a přednáška měla spíše plnit výchovný účel pro kluky a holky, kteří mají občas problémy se školou, s dospěláky a s autoritami jako takovými, no a tak se to přesmyklo do povídání i pro lidi, které takové cestování zajímá nebo by mohlo v budoucnu zajímat.

Jen aby se z celého počinu nevytratila prvotní myšlenka. Takže, v pátek večer to celé vypukne a Zdenda si už připravuje, co bude promítat, říkat a o čem asi tak bude mluvit.

Včera jsem také odepisovala na poznámku našeho kolegy ze Slovenska, kterému nejde na rozum kolik, že utratíme za potraviny na cestě. Diskuse je v Návštěvní knize. Pamatovala jsem si, že jsem kdysi psala zamyšlení do Deníčku a skutečně jsem to našla, a přesto, že je psaní o rozpočtu už víc jak dva roky staré, tak je to u nás stále stejné.

Jen jsem maličko dotáhla systém do větší dokonalosti. Na druhou stranu jsme si v Itálii dopřávali sem tam lahvinku vína, Zdenda pivko a hlavně, co milujeme, olivy, pršut a parmezán. Je to zase na povídání do Deníčku, sem se myslím rozebírání financí moc nehodí, ale pokud se zaměříme na akce, slevy, letáky a klasicky vaříme, tak lze se do našeho rozpočtu vejít.

Ostatně, setkali jsme se s kolegy, kteří mají totožný a i nižší útratu za potraviny a jsou naprosto v pohodě, tak jako my. Takže, není to o mé zručnosti a kouzlení v kuchyni, je to běžné pokud držíme naší, s prominutím, rozežranost trochu na uzdě.

P4070035_2

 Dnešní trasa je:  50 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ