int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.1.2019 Martigues - Francie

Noc byla poněkud bujnější, než by nám bylo milé.

P1040009

Nejdříve asi do třech do rána k nám na útes přijížděla rozverná a rozjuchaná mládež a dělala kravál. Což bylo velmi nepříjemné, ale máme v přehrávači stažené mluvené slovo a takový Švejk dokáže velmi hezky zahnat chmury. Mládež kolem třetí hodiny usoudila, že už je čas do hajánek a sotva odjeli, tak se zvedl ohromný vichr, který nás donutil odjet kousek stranou do závětří, kde tolik nefoukalo. 

Zkrátka, vítr byl tak silný a houpání auta tak velké, že jsme kolem čtvrté vstali, zajistila jsem šuplata a Zdenda popojel kousek stranou, kde bylo lépe. Sice koukáme do stromů a na popelnice, ale hlavně, že se tak příšerně nekýváme.

P1040024

Ráno jsme přejeli zpět, Je krásně, svítí sluníčko, bylo by i teplo, ale vítr je stále studený a velmi silný.

P1040007

Dneska ještě přejíždíme do města Martigues, kde bychom rádi v Leroi Merlin, to je obdoba našeho Bauhaus koupili jednak kryt na sporák, který Zdenda upraví tak, abych mohla i bez prasklého skla normálně v kuchyni fungovat a také vymyslel nový sušák nad bojler. Jenže, v Merlinu jsme úspěšný nebyli, to, co jsme potřebovali, neměli ani vzdáleně a tak budeme hledat dál.

P1040004

Odpoledne jsme měli velmi příjemnou návštěvu, sice krátkou, ale my jsme velmi rádi, že aspoň na chvíli se za námi zastavil, samozřejmě s kamionem kolega a kamioňák, v jedné osobě. Upekla jsem hned čokoládové muffiny, které všechny zůstanou Zdendovi, Franta si dal dost tvrdé novoroční předsevzetí shodit pár kilo a opravdu u nás na návštěvě pil jenom čaj a jednu kávu.

P1050001

A to jsem měla ještě nachystanou večeři, ale ujížděl dál, nemohl se zdržet nějak déle. My jsme se jen přesunuli k jezeru na velké parkoviště a zítra se půjdeme podívat do starého města, které je podle všeho moc pěkné. Celý den vydrželo ledově foukat a jak to tak vypadá, bude foukat i v noci. Takže, opět tak nějak nic moc, ale další den je za námi a 17. leden se blíží. Už to máme jen 12 dnů.

Dnešní trasa je: 34 km

Istres-martigues-05-01-2019-ujeto-34-km

 

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ