int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.1.2019 Martigues - Francie

Pokračujeme dál v cestě a tím, jak se vzdalujeme od nejrušnější a nejnavštěvovanější oblasti Azurového pobřeží, je to s parkováním čím dál tím lepší.

P1060011

Mám na mysli, parkování podél pobřeží. Hodně by mě mrzelo, kdybych svými popisy budila dojem, že pobřeží v této oblasti je špatné, nebo že to tu nestojí za návštěvu. To bych opravdu nerada, jen jsem se snažila naše putování popsat co nejpravdivěji a bez příkras. Stále a pořád je potřeba myslet na to, že Azurové pobřeží je nejnavštěvovanější, údajně nejkrásnější, což nevím, ale každopádně, je to úžasná zkušenost a rozhodně bych se jí být jakýmkoliv cestovatelem nebránila.

P1060039

Vždyť to naše putování a putování všech cestovatelů je o nových zkušenostech, které všichni získáváme osobní zkušeností a ne jen co se dočteme nebo co nám někdo napovídá a vylíčí.

 P1060018

Máme už několik zkušeností, kdy námi vychvalované místo nebo země se druhému těžce nelíbilo a naopak. Už jsme poznali jak doporučení, hodnocení a recenze místa je těžce subjektivní záležitost.

P1060032

Městečko Martigues je skoro posledním městem na naší letošní zimní pobřežní cestě, protože pak už se budeme probíjet vnitrozemím směrem k domovu.

P1060041

Ovšem, teď jsme téměř na konci Azurového pobřeží a Martigues je na spodní části jezera Étang de Berre kde je kanál Canal de Caronte do Středozemního moře.

P1060058

Město má maličké staré město, jakoby na ostrově a vše je propojeno mosty, mostky a lávkami.

P1060062

Francouzi staré město přezdívají „ Benátky Provence“, což je hodně nadnesené, ale tak, proč ne. K Benátkám to má hodně, hodně daleko, chybí tady atmosféra Benátek, uzoučké uličky a lodě v kanálech, které stále někam pospíchají.

P1060053

Stojíme na velkém parkovišti, hned na dostřel starého města. Co je skvělé, že ráno na jednom okraji vyrostlo malé tržiště zeleniny a co je ještě skvělejší, mají za příjemnou cenu mandarinky a nějakou zeleninu.

P1060001

Mandarinky za 76 centů, tak to už se pomaličku přibližujeme k jižní Itálii. Jen jsou bohužel k rychlé konzumaci, ale nebuďme zase takový škarohlídi. Faktem je, že je to poprvé, co jsme se odvážili, respektivě, já se odvážila na delší dobu od auta.

P1060002

Tak nějak doufáme, že stojíme hodně mezi lidmi, mezi auty a tudíž, všem na očích. Zatěžkávací zkouškou pro mne bude velké město Arles, kam se chystáme do jeho historické části, ale to je teprve před námi. Takže se můžeme v klidu věnovat městu Martigues, které je moc hezké a na kratičkou zastávku a protažení nohou po delší cestě přímo ideální.

P1060097

V Martigues jsme se večer zkovali k plaveckému bazénu, protože je sice krásně, ale stále fouká velmi silný vítr a jak jsme se tak koukali na předpovědní mapu Windyty, tak foukat hned tak nepřestane.

P1060063

Podařilo se mi na chvíli sednout v závětří na sluníčko, ale na dlouhé sezení to není.

P1060074_2

Na slunci je s přehledem kolem 20 °C , ale jak člověk zajde do stínu, tak teplota padá hodně nízko. V noci máme krásných 6°C, takže topíme.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ