int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.1.2019 Plage Napoléon - Francie

Odjíždíme si prohlédnout jednu z možností stání v této oblasti a to, ohromnou pláž Napoleón, kam se vejde podle katalogu kepmů na 500 obytných aut a karavanů.

P1070004

Je to ohromné množství, které si našinec neumí vůbec představit. Cesta není ničím zajímavá, ale dokud se nedostaneme na dohled řeky Rhóny, kterou se pak budeme vracet domů.

P1070051

My jsme se ocitly v nádherné krajině plné mokřadů, jsme na levé straně Rhóny, kde je spousta jezer.

P1070058

Které jsou plné ptáků, kzteří tu spokojeně zimují. Hlavně a je tu zimoviště krásného růžového plameňáka.

P1070022

Bohužel, nebylo až tak slunečno a tak fotky nejsou úplně to nejhezčí. Pak se mi nepodařilo plameňáky přesvědčit, aby popošli blíže a už vůbec se mi je nepodařilu ukecat na fotky z profilu, ale i tak jsou krásný.

P1070064

Jsme vlastně na okraji ohromné Přírodní rezervace Camargue a její hlavní část si prohlédneme až na podzim.

P1070070

Ta je na druhé straně řeky Rhóna a tam už teď nejedeme. Dostali jsme se na nejzazší bod našeho letošního zimního putování.

P1070072

Jen ještě zmíním, že tato oblast je známá chovem bílých koní, kteří se volně prohánějí po rozlehlých mokřadech a pak, chovají se tu býci na býčí zápasy do arén v Nimes či Arles.

P1070079

Pláž Napoléon je opravdu ohromná a koupání v létě musí být úžasné. Množství bydlíků zajišťuje jakousi bezpečnost, kdy se můžeme domluvit se sousedem na vzájemném hlídání a nebo taky naopak, může vedle nás v klidu přijet v obytce zloděj a zatím co se koupeme nás v klidu a s úsměvem vykrást.

P1070083

Je to hrozné, děje se to a je to tak, ale to bychom nemohli jet nikam. To bychom museli auto prodat a vzdát se cestování. Tak holt budeme riskovat a snažit se co nejvíce zlodějům stížit jejich snahu. Nic jiného se asi dělat nedá.

P1070087

Dneska jsme měli hovor s Dethleffs Kov Velim, kde vždy jednáme a vše vyřizujeme s panem Šlaisem, který je velmi schopný. Překvapil nás cenou originál skla do obýváku. Jedná se o dvojité okno s vrchní lištou, která se zašoupne do pantu na autě. Cena je 154 eur, což není tak tragické, ale při naší 500,- Kč spoluúčasti by ani nemělo cenu vloupání hlásit a stará elektronika už hodnotu nemá vůbec žádnou. Tam nám na to pojišťovna hodí amortizaci a dozvíme se, že vlastně opatrujeme bezcenné věci.

Nakonec jsme tedy uvolnili finance z rezerv a koupili jsme nový počítač, který je jako rozbalený mnohem levnější, čtečku s velkou slevou a zrovna tak telefon Xaomi s poloviční původní cenou, aby mohl Zdenda bezpečně lítat a já získala jeho starý telefon.

Telefonní číslo získám zpět jen když budu mít dobíjecí kupon a stará data, jako je výrobní číslo karty z mé původní karty a původního čísla, což naštěstí máme sebou.

P1070117

Takže asi tak vypadá naše obnova a pořízení nového vybavení. Domněnka, že bychom byli zaplaveni staršími telefony a tak podobně, je lichá. Nic takového se nekonalo. Teď už se pomalu vše shromažďuje u naší dcery a jejího partnera a 14. ledna to za námi poveze Karel s Jarkou. Ježiši, já se už tak těším, že to snad ani není možné. To je právě to, co si málokdo umí představit. Kdybychom byli doma, nebo, kdybychom byli takto okradení na dovolené, tak přijedu domů a postupně si vše dokoupím.

P1070152

Jenže, my přijedeme domů až na konci dubna a bohužel, nabídka v obchodech i tady, ve Francii není valná. Mohla jsem si koupit čtečku, ale rozhodně ne takovou, jakou bych ráda a za mnohem vyšší cenu, než jsem jí koupila v Alze. Klasika, v největší prodejně, něco jako je u nás Datart, měli na výběr jen ze 4 druhů a ještě k tomu velmi zastaralé verze za o plovinu vyšší cenu, než poslední modely ať už Kindle nebo PocketBook. Takže jsme se rozhodli, že si vše objednáme a holt počkáme.

P1070126

Teď si ještě uděláme výlet do Arles a pak se pomalu stáhneme k majáku, kde budeme čekat na přátele.

Dnešní trasa je: 49 km

Martigues-port-saint-louis-07-01-2019-ujeto-49-km

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ