int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.11.2019 Montpellier - Francie

Je den odpočinku, lenošení, vaření a pečení.

Pb040021

Dneska je jednak dost ošklivo, ale ono se to počasí stále mění a do odpoledne jsme několikrát zmokli a několikrát bychom mohli nahodit plavky a pak, po včerejším pochodovém cvičení si opravdu potřebujeme odpočinout.

Pb030001

Včera jsem ještě večer po návratu na parkoviště před supermarketem koupila tří kilový pytel jablíček za skvělou akční cenu, a tak budou dneska štrůdlíčky a ještě upeču naše oblíbené brambory v peřince. Na štrůdl bez listového těsta mám teď skvělý recept od kolegyňky Dany a dovolím si ho sem dát pro kuchařinky na cestách.

Pb030002

Pravda je, že tak laciné listové těsto, jako máme u nás, jsem už nikde jinde nekoupila. Vlastně Polsko a Pobaltské republiky mají zhruba stejnou cenu jako my, ale jinak? Dost drahé a dát za 250gr přes dvě aura se mi teda nechce.

Pb030003

Zdenda nahodil centrálu, nikoho nerušíme a můžeme se pustit do pečení. Takže, zde je recept: jeden díl horké vody (použijeme sběračku) + jeden menší díl oleje + špetka soli + mouky tolik, aby se dalo těsto vyválet válečkem na tenko.

Pb030004

Na tyto tři nohavičky jsem použila dvojnásobné množství a cca něco pod půl kila hladké mouky.

Pb030010

Klasicky plníme jablíčky se skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy. Pokud jsou jablíčka hodně šťavnatá, prosypeme je trochou strouhanky. Necháme vychladnout a samozřejmě, sníme.

Pb030013

Druhá dobrota byly brambory v peřince. Pokud by byl zájem o recept, už jsem ho dávno vložila do kapitoly Moje kuchyně – Recepty na cesty.

Pb030005

Jen bych doplnila, že pokud někdo není masožravec, tak skvěle se dá mezi brambory použít je orestovaná zelenina. Já tam tentokrát vrazila jen tři tenké kuřecí párky nakrájené na tenká kolečka a na cibuli osmažené.

Pb030007

Cibulí nikdy nešetřím, tu máme rádi a tentokrát jsem dovnitř nakrájela hromadu zmrazených fazolek, které jsem jen nechala na směsi povolit a dlouhé fazolky rozkrájela na kousky a pórek.

Pb030015

Určitě by šla použít spousta jiné tvrdé zeleniny, papriky, osmahnuté žampiony, brokolice a samozřejmě, spousta sýra.

Pb030018

Zítra už popojedeme zase kousek dál.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ