int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.11.2019 Séte - Agde - Francie

Vysoko nad Séte je vyhlídka, kde má být slušné parkoviště,

které měl Zdenda připravený jako plán B pro případ, že by nás z mola vyhodili. No, nevyhodili, a tak jsme pokojně přespali a dopoledne jedeme nad Séte na vyhlídku, ale musíme zdolat neskutečný krpál.

Velmi prudká silnice nás vyvede nad město. Škoda, že je tak ošklivo a není kloudný výhled do dáli.

Pod námi je město Séte. Staré město je jakoby k nám blíže, to jsme si včera společně prošli a taky je pěkně vidět maják a molo, kde jsme stáli. Na fotce je to vlevo. Vpravo máme moře a vlevo je ohromné jezero, kam přitéká voda z Canal Du Midi a městem Séte pokračuje do Středozemního moře, kde končí, nebo začíná? Séte je velmi známé také chovem velmi kvalitních ústřic a škeblí, černých slávek.

V dáli je na jezeře vidět jakoby obdélníčky ve vodě a to jsou vše umělé sádky na slávky a ústřice. Chov je tu velmi rozsáhlý.

Na vyhlídce obědváme a jedeme dál směrem do dalšího městečka na cestě, Agde. Maličké městečko Agde bude pro nás na zaparkování asi pěkný oříšek.

Zdenda má opět několik tipů, ale jak se ukazuje, nic nefunguje tak jak bychom si přáli. Podle park4night bychom na tomto místě, parkovišti, měli mít několik míst pro kampery, ale bohužel, opět tyče ve výšce a máme smolíka. Jedeme dál a marně hledáme místo na noc.

Naštěstí jsme zahlédli přes řeku parkovat kolegu na docela slušném místě, a protože postupně všechny možnosti na naše zaparkování padly, vracíme se zpět, objíždíme řeku na první most a parkujeme na místě po kolegovi, který mezitím odjel.

Zřejmě toužil zaparkovat v kempu, který je bohužel na zimu zavřený. My jsme ale na výsost spokojený. Zdenda si koupil v Lidl bagety na ryby, těšil se, že si tu zachytá, protože jsme blízko moři a tady by už teoreticky mohl chytat bez rizika pokuty.

Teoreticky, prakticky by to asi neobhájil, protože v ústí řeky do moře se chytat smí, ale to ústí je poněkud dál než je asi to ústí, o kterém se pravidla rybolovu zmiňují. Jenže, klasika, prší a rší opravdu hodně a do toho se přidal ještě ledový vítr z Pyrenejí. Tak to chvílemi vypadá na plácání sněhuláka, jaká je zima, ale to je hloupost. Tady je nejnižší zimní teplota + 4 °C a průměrná zimní + 8 °C, ale to je jako se Séte.

To se taky chlubí 300 slunečnými dny v roce a nám pršelo celou noc a dneska, když jsme odjížděli, tak taky pršelo a bylo příšerně. Takže, nelze tomu až tak věřit, nebo jsme si skutečně vybrali dva dny, které připadly na ten déšť. Každopádně, vypadá to, že nám poslední dobou prší každý den. Když ne přes den, tak v noci určitě.

Dnešní trasa je: 53 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ