int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.11. 2019 Fleury - Francie

Další přírodní regionální park,

mokřady a opět rozvodněná řeka.

Teda, tady muselo strašně moc pršet a strašně moc foukat a zvednutá řeka a rozbouřené moře, šílená kombinace.

Však je vidět ohromné množství dřeva vyplaveného na břeh. Rádi bychom stáli až na konci silnice a asi jen kvůli tomu, že si sem lidé jezdí na dřevo většími dodávkami, tak někdo otevřel bránu ve výšce. Jinak se až na naše místo na noc nedá dostat.

Je tu parkoviště pro obytná auta, ale závory,

které nás pustí a platba za stání při výjezdu. Je pravda, že je tu dost místa, je tu vypouštěcí místo a je to kousek k moři na nádherný pláže,

teda, pokud nebudou ještě plná dřeva, což určitě ne, vše už bude odnesené.

Francouzi jsou jako brabenečkové. Sále a stále přijíždějí auty a odnášejí dříví v taškách do kufrů.  Neustále a dokola to se Zdendou probíráme, není to o tom, že by na dřevo do krbu neměli peníze, ale asi to tady funguje jako nějaký národní sport či co.

Myslím si, že je to v duchu, uděláme něco pro zdraví, jsme na čerstvém vzduchu, máme zdravý pohyb při sbírání klacků, pak si ještě maličko zaposilujeme při přenášení plných tašek do auta a na konec, jako třešnička na dortu, máme pár klacíků zadarmo a co je doma, to se počítá.

Není možné, aby to bylo jinak, anebo, jak si jinak vysvětlit, když přijedou dva mladí lidi s dítětem v autě bratru víc jak za půl milionu, skvěle oblečený, s malým dítětem ve skvělém oblečení a s taškami v rukou jdou na klacky k moři.

To ať mi někdo vysvětlí, proč to dělají. Já se opravdu domnívám, že je to něco jako tradice a zároveň příjemně a smysluplně strávené odpoledne.

My jsme taky sbírali, ale mušličky. Tady jsou obzvlášť velké a krásně vybarvené.

Moře se maličkou rozbouřilo a vlny jsou úžasné. To máme rádi. Stojíme kousek od moře a na noc jsme na parkovišti sami.

Ještě k večeru stála vedle nás vestavba staršího data a pán s paní, oba rybáři, přišli od řeky a odjeli. Jaké bylo naše překvapení. Když nám dneska na facebook přišel od nich pozdrav s tím, že stáli vedle nás a že nás jen zdraví. Líbili se jim fotky a tak si nás podle www adresy našli, našli si naše spojení na facebook a napsali. To je hodně příjemné. Tak vážený pane a paní Iréne Wit my Vás také zdravíme.

Přeji hezký večer.

Dnešní trasa je: 24 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ