int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.11.2019 Port Argeles - Francie

Když, ono není moc o čem psát.

Pb230035

Popojeli jsme dalších pár kilometrů ke španělským hranicím, už jsme opravdu Španělsku na dostřel, ale Zdenda tam chce přejet až v pondělí, a tak se couráme. Velitel vozu rozhodl, posádka brblá, ale jinak je vše v pohodě. Střídají se nám krásné dny s vyloženě ošklivým počasím a téměř s železnou pravidelností se vždy večer něco přihrne. Tak jako dneska.

Pb230040

Včera jsme strávili další den v autě, protože bylo opravdu hodně ošklivo, stáli jsme v přístavu, kde byl i z přístavu volný internet na 6 hodin, a tak jsme aspoň využili čas na práci na počítačích. Hlavně se připravujeme na velkou cestu a sbíráme informace, kde se dá. K tomu je potřeba hodně dat, a tak se nám volných 6 hodin hodilo a když je ošklivo, tak proč ne. Včera bylo přes den hnusně, ale na večer se spustil takový vichr, že to s námi pěkně houpalo.

Pb230057

Dneska je pro změnu překrásně, oteplilo se na báječných dobrých 20 °C což je paráda. Opět jsme popojeli jen kousek, do dalšího přístavního městečka, kde má Zdenda několik možností stání, ale jak se ukazuje, všude jsou zatím zábrany ve výšce.

Pb230044

Ať už jdou ti frantíci do háje! Prázdná parkoviště, jsme hluboko v zimním období, kdy nehrozí, že bychom překáželi rodinám s dětmi, které se vypravili přes půlku Francie skotačit ve vlnách teplého Středozemního moře.

Pb230046

Nehrozí, že bychom se nevešli k stovkám a stovkám osobních aut, která si přijela užít to jejich slavné středomořské pobřeží, protože všechna parkoviště zejí prázdnotou, tak jako tady.

Pb230047

Tak ať si je strčí za klobouk! Jsem hodně zvědavá, jak to bude s parkováním ve Španělsku, ale tam kam míříme by problém neměl být téměř žádný. Tak jsme zvědavý. Ve Španělsku se zdržíme jen pár dnů, ale i tak budeme aspoň maličko chytřejší a okoukneme ceny potravin a jak to tam bude vypadat. Pravda je, že pokud nejsme v nějaké zemi déle, tak si těžko můžeme udělat obrázek o místních zvyklostech.  Zdenda hodně jezdil do Španělska pro ovoce a zeleninu, ale to už je pět let a hlavně, pracovní cesty jsou něco jiného než putování v obytném autě. Zdenda to měl honem honem na nakládku, honem zpět, a tak Španělskem jen prolétnul.

Pb230049

Dneska bylo nádherně, sluníčko hřálo jako divé, a to je přesně ta chvíle, kdy je potřeba urychleně vyndat židličky a vstřebávat vitamín D.

Pb230065

Ještě jsme stihli oběd na sluníčku a Zdenda nahodil pruty, co kdyby náhodou se něco připletlo k jeho návnadě. No, nepřipletlo se nic kloudného.

Pb230056

Maličká rybka, která poslouží jako návnada,

Pb230073

ale tím to celé končí a za chvíli se na nás od hor hrnou mraky. Během hodiny je šero, tma a zima.

Pb230074

To jsou naprosto neskutečné zvraty. Ještě před chvílí jsme se opalovali a teď už zase topíme. Máme krásné místo, ale začalo foukat, a to tak silně, že jsme večer museli přejet kus od moře. Vyložený vichr s námi i tak mával celou noc, ale byli jsme maličko schovaný, a tak to jakš takš šlo. Stáli jsme vysloveně bokem k větru, což je špatně.

Pb230071

Už jsme se tu o strategii stání v silném větru několikrát zmiňovala. Důležité je, stát čelem nebo zády, ale ne bokem. Pak nám hrozí při opravdu silném větru převrácení. To drobet straším a maličko přeháním, ale už se to několikrát kolegům stalo. Pak je důležité nestát pod stromy, protože padající suché větve by nám mohli hodně ublížit, myšleno autu, a zrovna tak je dobré podívat se, aby nám na střechu nespadla třeba taška z baráku a tak podobně. Zkrátka, při silném větru je dobré se někam přichýlit do bezpečí, ale s rozumem.

Pb230079

Mimochodem, měli jsme problém se schůdkem. Odjíždíme z nočního místa, vše nachystané, šuplíky zavřené, trasa v navigaci a poslední předodjezdový úkon je, zatáhnout schod. A ejhle, ono se mu nechtělo. Zkrátka, bzučí v něm, snaha by byla, ale nejde to. Samozřejmě s vysunutým schodem při naší výšce bychom daleko nedojeli. Tak mu Zdenda pomohl, schod nacpal pod auto, ale při nastartování píská, tak jak má, abychom ho nezapomněli zasunout. Schod je pod autem, ale stále píská. Gumycuk ho připoutal k podvozku, přestalo pískání a jedeme.

Pb200055

Samozřejmě, je to nepříjemné, protože závada může být v čemkoliv. Je vhodná doba, je hezky a tak se Zdenda převlékl do pracovního, vyjel na nájezdy, aby se pod auto vešel, nachystal si nářadí a pracovní deku, protože se bude zasouvat pod auto a poslední zkouška, jestli si to náhodou schůdek nerozmyslel, ne, nerozmyslel, ale Zdendu napadlo podívat se nejdříve na ovladač u dveří. Ejhle, závada je odhalena!

Pb200051

Díky kodrcání a jízdě a díky naší cestě se jeden kontakt vykodrcal, uvolnil, vypadl z místa, kde má být. Stačilo jen kontakt nasadit a je opraveno.

Pb200052

Takové závady miluji. Takže, drazí kolegové, pokud Vám přestane schůdek fungovat, není vše ztraceno. Nemusíme hned promýšlet katastrofické scénáře a jako první, podíváme se na ovládací vypínač schůdku. Tam může být podobná závada.

Dnešní trasa je: 11 km 

Saint-cyprien-port-argeles-23-11-2019-ujeto-11-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ