int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.11.2019 Cesta do Castello de la Plana - Španělsko

Zdenda má na dnešek naplánovaných dalších 200 km, ale pojedeme vedle dálnice po silnici, kde je velmi málo městeček,

takže zdržení budou minimální. Jedeme po silnici CarreteraN-340, která vede z Barcelony až do Cádiz přes deset provincií. Silnice je nejdelší z národních silnic Španělska a vede podél Středomořského pobřeží s délkou 1248 km, což je vlastně naše trasa. Zdenda zadal do navigace občasné odbočky do měst a na pobřeží, abychom z té cesty taky něco měli.

Španělské středomořské pobřeží je úplně a diametrálně odlišné od francouzského a španělská města jsou taky hodně odlišná od francouzských. Sice jsme tu teprve tři dny a já Španělsko vlastně vůbec neznám, jen z knížek, a Zdenda převážně z výše kamionu, tak je ještě proklatě brzo na nějaké, nebo jakékoliv hodnocení, ale to co vidím je úžasné.

Nádherné promenády a pěší zóny, které by podle mého soudu strčily do kapsy celé Azurové pobřeží. Je neuvěřitelné, kolik je tu možností na parkování i pro nás. Přesto, že jsme na nejvyhlášenějším španělském pobřeží a každoročně se sem přesouvají miliony obyvatel ať už místních nebo cizích, tak přesto je tu pro nás místo.

Můžeme parkovat a to tak, jak se nám dlouho nedařilo. Jedná se o to že, a právě pro to, že je zima a letní dovolenková sezona skončila, téměř všechny platební automaty jsou zakryté.

Zákazové značky pro nás tu jsou minimálně. Dneska parkujeme na místě, které je z říše snů a pohádek. Jsme nějakých 50 m od moře a pláží, máme tu vodu z několika kohoutků a samozřejmě i možnost zbavit se odpadní.

Pokud by bylo plno, což večer je, tak se dá pohodlně stát na silnici vedle kempu a ráno si počkat na místo po kolezích, kteří jedou dál. V tomto městě, kousek blíž je ještě jedno velké stání pro obytná auta, také zdarma.

Ještě bych jen maličko zmínila kvalitu místních silnic. Je neuvěřitelná, silnice jsou kvalitní a pohodlné.

Jedeme vlastně vedle placené dálnice po silnici, která je také uváděna jako státní dálnice, ale je to spíš naprosto perfektní silnice, která vede mimo městečka.

Projeli jsme si několik malých měst a jsem velmi mile překvapená čistotou a stavem domů.

Samozřejmě, u moře je to o luxusu, ale i tak je to tady moc pěkné.

Hlavně je vidět, že tady nejsou jen hotely a resorty, ale spousta domů je plná letních bytů, které někomu patří.

Pb270072

Teď je jich převážná většina zavřená, rolety zatažené anebo vidíme venkovní nábytek na balkonech a terasách přikrytý prostěradly, tak jako když se na delší dobu opouští honosný dům. Nevím, kolik tady může stát apartmán v takovém to obytném domě, ale asi to nebude žádná laciná záležitost.

Pb270071

Zaparkovali jsme mezi kolegy, a protože je málo hodin, jedeme do města Castello de la Plana.

Zdenda sice měl návrh, že bychom mohli jít pěšky, je to jen 6 km, ale když jsem si promítla 6 tam a 6 zpátky a k tomu přihodím 6 po městě, tak jsem rezolutně odmítla. Je půl třetí, a to je dost pozdě.

Kdybychom vyšli dopoledne, tak ještě, možná, ale vracet se po tmě se mi teda vůbec nechce. Vím, že pohodlně ujdeme 10 km, ale to je tak akorát, abychom z výletu nepřišli vyřízený. Teda aspoň já. Nemá cenu se ušlapat k smrti a druhý den si foukat na bebíčka a úpět.

Město je moc hezké a myslím, že za výlet na kolech to stálo. Projeli jsme si celou starší zástavbu, které není až tolik a jedeme domů. Nakonec jsme skutečně ujeli skoro 20 km.

Ještě musím říct, že dneska bylo skoro celý den 22–24 °C a teď večer v půl osmé, kdy píšu, je stále ještě 18 °C, což je naprostá paráda.

Druhý večer netopíme! A na konec, byli jsme tankovat naftu za krásných a neskutečných 1,096 eur za litr. Mohu říct, že se mi ve Španělsku čím dál víc líbí.

Pb270121

Dnešní trasa je: 190 km + 20 km na kolech

Salou-castello-de-le-plana-27-11-2019-ujeto-190-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ