int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.11.2019 Los Baňos - Španělsko

Dnešní den je zasvěcen koupání, lenošení, koupání, lenošení a pro změnu, koupání.

Jsme na velkém parkovišti nad termálními lázněmi, které je zdarma. Je nás tady tak nějak průběžně do 10 obytek a jinak pod námi je plné parkoviště kempu přímo u lázní. Vstupné je víc než příjemné, 10 eur na celý den. Původně jsem uvažovala, že bych šla až za odpolední vstupné, ale nakonec jsem tam byla ráda skoro celou dobu. Když já tu teplou vodu až tak nemusím. Zdenda je kachna, ten by v horké vodě vydržel celý den a taky vydržel, ale já za chvíli musím ven.

Měli jsme neskutečnou kliku, celý den bylo nádherně, bez mráčku a teplo, tak šlo ležet na lehátku u bazénu a opalovat se, číst si anebo jen tak pozorovat bzukot a cvrkot. Úžasně čisté veškeré zázemí.

Toalety, sprchy a šatny se blýskají čistotou a krásně to tu vše voní. Nevím, kde mají vůně do prostoru, ale zkrátka, voní to tu moc příjemně. Voda je nádherně čistá a v bazénu není jediné smetí nebo na dně nepořádek. Jedním slovem, za málo peněz, hodně muziky.

Šla jsem o chvíli dřív domů, hned jak zapadlo sluníčko a dala jsem do kupy návod na získání internetové sim karty od Simyo. Je to návod pro ty, kteří budou nebo jsou ve Španělsku delší dobu a chtějí mít spojení s okolním světem.

Je to zajímavé, ale když jsme na cestě déle a dostaneme se k českému rádiu nebo televizi, tak informace vyloženě hledáme. Sice jen chvíli, ale jsme rádi, když to rádio na nás aspoň chvíli mluví česky. Když je od cizích silný internet, tak si pustíme ČT24, ta jediná funguje satelitně, informace a zprávy se celý den opakují, pak už nás to nebaví a vypínáme, ale i tak jsme rádi.

Pro nás nemá cenu si kupovat satelit a televizi. Není to o penězích nebo že bychom byli tak nad věcí, ale je to o proudu, kterého máme permanentně málo. Oba dva pracujeme večer na počítačích a ty teda dokáží vypotřebovat značnou část baterek, a to máme dvě. Pak stačí, když je pár dnů pod mrakem nebo dokonce prší a my ještě ke všemu ujedeme jen pár kilometrů, tak na televizi můžeme rovnou zapomenout, protože nám proud nestačí ani na to co bychom měli každý večer udělat.

Stáhnout fotky, ty Zdenda ukládá v plném formátu na všelijaká vzdálená uložiště, pak je převádí do menšího formátu, já je drobet vytřídím a narovnám, pak je ještě ukládáme na pevný disk a pak píšeme příspěvek a různé informace, a tak vůbec vše okolo stránek.

Do toho si občas vymyslíme novou kapitolu, nebo starou opravujeme, upravujeme. Tak jsem si hrála s mojí kuchařkou na cesty. Vůbec jsem netušila, kolik tam toho budu mít a udělala jsem totální hokej uvnitř v administraci. Tak jsem to musela po několika letech slastného a chaotického vkládání kompletně předělat a hned jsem měla každý večer co dělat. Zkrátka, na týden jsem měla postaráno o večerní zábavu. A když Zdendovi vypnuli One drive a musel předělat celou fotogalerii, tak to teprve bylo peklo. Ale dali jsme se na vojnu a z bitvy se neutíká.

Úplně jsem zapomněla sem vložit odkazy na termální lázně ve Španělsku. Mimochodem, odkaz je taká v kapitole RPC na cesty (vlevo na stránkách) – Praktické. Tam jsou různé zajímavé odkazy na Pítka po Evropě, Plynové čerpací stanice atak dál. Je toho tam už hodně.

 Termální lázně Španělsko

https://amanecemetropolis.net/termas-libres-en-espana-parte-1-norte/

https://amanecemetropolis.net/termas-libres-en-espana-parte-2-sur/?fbclid=IwAR1RksOFs5MOw8Lwv7LQ_rxlAXCbe1dz2Hysi3poHrnzG3SqFYV9w4o7Yes

https://amanecemetropolis.net/termas-libres-en-espana-parte-3-el-paraiso/

A ještě krátká ukázka z návodu na internet ve Španělsku. Opět, celý článek je v Internet na cestách – Španělsko.

Španělsko

29. listopadu 2019

Pokud budeme ve Španělsku déle a spotřeba internetových dat je u nás vyšší, tak pak sháníme operátora, který nám, jako cizincům nabídne internet za nějaký rozumný peníz. Nám byla doporučena od kolegyně Martiny společnost Symio, která nejen, že má pro nás slušnou porci dat, ale ještě lze využít různých nabídek, které se i na nás vztahují. Informaci jsme si ještě ověřili u dalšího kolegy a opravdu, v tuto chvíli je skutečně tento operátor pro nás nejvýhodnější.

Vystrizek-11111

Tak a jak se dostat k sim kartě Simyo a mít ji ještě ke všemu aktivní. První, co si otevřeme jsou stránky operátora a zorientujeme se v tarifech, které nabízí. Pokud nejsme jazykově vybavený, použijeme přeložit stránku, vedle hvězdičky na liště s adresou a nebo, pravým myšítkem zvolíme z nabídky, přeložit stránku. Na dlouhé liště si posuneme zarážku na velikost dat a zároveň se nám hned vypočítává cena.

https://www.simyo.es/?gclid=Cj0KCQiAw4jvBRCJARIsAHYewPNPCJb90MUd82L5JPDt1OAYeh7RmDdGBzFDmnnkCQnB3tWxu5zcIVwaAjPTEALw_wcB .

Kolegyně získala kartu v elektře v Carrefour, kterých je ve Španělsku opravdu hodně a tam nám jí i zaktivují, tedy aspoň jim, ale nám ne.

Vystrizek

My jsme to štěstí neměli, v Carrefour nás odmítli, Simyo neprodávali a my se s nimi zkrátka více nedomluvili. Možná měli jen sim karty vyprodané, ale zkrátka jsme neuspěli. Napsali jsme na Symio, zda nemají kamennou prodejnu a zde jsou, stačí si jen vybrat oblast, kde se pohybujeme a prodejnu navštívit.

Vystrizek-22

Tady bych doporučila použít Google maps a zkontrolovat si zda prodejna skutečně existuje. Mohli jsme se rozjet na adresu, kde byly jen plechová vrata do jakési garáže. Volila bych asi prodejnu s počítači, nebo s telefony, kde nám budou umět vyjít vstříc.

https://www.simyo.es/mapa-tiendas.html?fbclid=IwAR3ADJ0_gPtXxSXePbFtFw0c6X-SnUF__QAaIo1-pHu7Fz9hjJZNFB_K6sw

My ale nemáme žádnou adresu a ta je potřeba k získání sim karty. Rada je jednoduchá a skutečně funguje. Napíšeme si adresu třeba místní pošty, nebo nějakou jinou, to je jedno. To si napíšeme na papírek, kde jako první je naše jméno, a to dáme prodavači, který nám bude kartu aktivovat. To není celé, informace pokračují dál, ale zde by toho bylo už hodně.

Přeji všem krásný den.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ