int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.12.2019 Cesta do Estepony - Španělsko

Cílem dnešního putování je Estepona, malé přístavní město, které je, jak jinak krásné.

Pc060001

Už jsme se o tom tady několikrát zmiňovala a moje ryze amatérské fotky jen ukazují, co si zde dovolím tvrdit. Španělsko je jedním slovem překrásné,

Pc060012

a to jsme ještě neviděli nic z historie, která je také úchvatná.

Pc060018

Teda, alespoň co jsem si už přečetla. Jedeme po pobřežní silnici a poměrně spěcháme no, a tak jsme si nechali historii nádherných měst jako je Málaga, Cartagena, Murcie, kousek od moře Morella a to je jen tak letem světem to co jsme měli při cestě

Pc060016

a to vše jsme si zkrátka nechali na později a je to o tom, co budeme vidět při další cestě, nebo co si necháváme na příště.

Pc060020

Teď pospícháme, ale ve Španělsku máme v plánu být celkem tři roky, a to je myslím dost dlouhá doba na poznávání této nádherné země.

Pc060038

Země plné starobylé historie, fascinujících měst, ohromného množství UNESCO památek a tak dál. Zkrátka, teď pospícháme, ale aspoň si užívám parádní pobřežní cestu, která je úžasná.

Pc060044

Dnešní den by se dal nazvat dnem kruhových objezdů.

Pc060111

Netuším, kolik peněz vydává každé město na údržbu městské zeleně, na její permanentní obměnu, zálivku a hlavně, na výstavbu stovek kruhových objezdů.

Pc060055

Neviděli jsme nikde tolik krásných kruhových objezdů jako ve Španělsku.

Pc060075

Jistě, Francie je proslulá množstvím kruhových objezdů, ale ve srovnání se Španělskem jsou to břídilové. Tady si s kruhovými objezdy vyloženě hrají.

Pc060005

Tak máme repliku římské vítězné brány, ohromnou loď, majáky a samozřejmě, spoustu zeleně, květin, vysokých palem a bělostných kamenů.

Pc060110

Není vůbec výjimkou, když jsou ve městě za sebou tři kruhové objezdy a každý má uprostřed fontánu, ale pokaždé jinou a s naprosto jinou zahradní úpravou.

Pc020041

Pobavil mě veliký kruhový objezd, kdy je uvnitř parčík s lavičkami a samozřejmě doplněný několika odpadkovými koši a maličkou stříkající fontánou a fantastické okrasné aranžmá z květin, keřů a palem je samozřejmostí.

Pc010123

Nikdy nikdo si doprostřed kruhového objezdu nepůjde sednout na lavičku a přečíst si noviny, ale tady je to naprosto perfektní a dokonalé.

Pc060113

Občas uděláme čestné kolečko, jen abychom si kruhový objezd a to co tam vytvořili pořádně prohlédli.

 Pc060077_2

Kdo by si myslel, že před pár lety chudé Španělsko je i dál chudé, tak by se hluboce mýlil. Nejen, že se stalo zeleninovou zahrádkou Evropy, ale poskytuje zimní útočiště ohromné spoustě Němců, Holanďanů, Belgičanů a Francouzů, kteří si u pobřeží kupují domy anebo jen byty.

Pc060074

Například v městě Nerja, kde jsme byli včera a kde je proslulý Balkon Evropy, tak v tomto městě je plná třetina bydlících obyvatel cizinci. Z 21 tisíc obyvatel má zakoupeno bydlení víc jak 7 tisíc cizinců, kteří se sem přijíždějí schovat na zimu. Mají to naprosto skvěle vymyšlený.

Pc050042

Rodina si zde koupí apartmán nebo byt s tím, že senioři ho využívají na krásný, slunný a teplý podzim, zimu a jaro a pak je dům nebo byt k dispozici mladým na léto a letní prázdniny.

Pc050056

A ještě je tady mnohem levněji než v zemích, o kterých jsem se zmiňovala, a to už vůbec nemluvím o dražších destinacích jako je Norsko, Dánsko a zkrátka všechny severské země.

Pc050170

Pokud by se sem zatoulal Švýcar nebo Angličan, tak ten už by se vůbec nestačil divit. Nádherná nová, moderní výstavba je úžasná. Vše je samozřejmě stavěno s ohromnými balkony, aby se dalo pohodlně sedět na terasách a balkonech. Zkrátka, je to tu překrásné a stále víc jsem unešená z toho, jak to tu vypadá.

Pc060022

Pomaličku se blížíme k Gibraltar a pak už k cíli naší cesty, kde se nalodíme a poplujeme za dalším poznáním. Maličko jsem se vyděsila, aby se problém s bolavým zubem nepřetáhl na další cestu, ale zub už je venku, tak jen teď aby rána přestala bolet, tvář mi splaskla a já se zase mohla normálně najíst.

Pc060033

Stále ještě si beru několik prášků na bolest. Přeci jenom, nedá se říct, že bych měla zoubky jako perličky, drobounké a maličké a ta moje stolička byla opravdu, pořádná, žádný prcek.

Pc060029

V neděli bychom se měli setkat s kolegy, kteří jedou podobným směrem. Jen si vystoupí o chvíli dříve.

Přeji hezký den.

Dnešní trasa je 152 km 

Nerja-estepona-06-12-2019-ujeto-152-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ