int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.12.2019 diskotéka v Tarify - Španělsko

Úžasný den, jeden z posledních dnů na pevnině jsme si užili přímo vrchovatě.

Jedeme směr Gibraltar a pak na Cádiz. Samozřejmě, opět se nám snad po roce rozbilo perko u kliky. Zdenda má naštěstí jedno rezervní, a tak oprava netrvá dlouho.

Samozřejmě, jen díky tomu, že už máme postup přímo nachozený a vychytaný. Nejdříve bylo několik montážních otvorů, to, než Zdenda přišel na to, jak snadno se dají dveře rozebrat. Je to opravdu velmi jednoduché, jenže, když jsme to ještě nevěděli a neznali, tak se holt vytvářeli postupně montážní otvory, aby se k perku dostal.

Nevím, čím to je, jestli častým používáním, nebo špatným materiálem, ale asi to bude tím používáním. Za kliku bereme stále a pořád už pět let, a to se to perko jednoduše unaví, ochodí a pak praskne. Koho by toto zajímalo, Zdenda perfektně popsal postup opravy a jak si vyrobit na koleni perko nové v kapitole

Opravy a úpravy. Tak máme nové perko a při té příležitosti nám opět praskla objímka u odpadkového koše. Opět už poněkolikáté jí Zdenda opravoval a lepil, ale zase je to na chvíli. Velmi slabé místo a jakmile padneme na odpadkový koš, který nám bude velikostně vyhovovat, ihned kupujeme.

 Tak, a jedeme dál nádhernou Španělskou krajinou. Nejen, že jedeme krásnou oblastí, kde je spousta překrásných obytných domků a řadovek, ale i krásná příroda a vlnící se kopečky plné pastvin.

Jen by mě zajímalo, kolik domů a bytů vlastní cizinci, ale to je nepodstatné.

Důležité je, že všechny jsou perfektně udržované a samozřejmě většinou bělostné, velké balkony, terasy a spousta palem.

Prostě, jedním slovem nádhera. Já vím, už jsem otravná s těmi superlativy, ale myslím, že i moje velmi neumělé fotky pořizované skrz sklo a za jízdy dokládají a potvrzují vše co zde říkám.

Doufám, že se tak neřadím mezi pohádkáře, kteří jednou někam vyjedou a jsou unešený absolutně ze všeho. I když, vlastně, ono je to úžasné a správné, když někdo někam vyjede a vše se mu líbí.

Zdenda říká, na všem se dá najít něco hezkého, pěkného, zajímavého. Tak je to správné a o tom to cestování a poznávání je, ale přeci jenom, už jsem toho viděla víc a viděla jsem spoustu Evropských zemí včetně Asijského Turecka a mohu říct naprosto zodpovědně, Španělsko nemá doposud jedinou chybu na kráse.

Podle mého soudu. Teda, kromě toho, že jsem tady zanechala jeden svůj vzácný zoubek, ale nutno říct, že paní doktorka Elena byla úžasná, zručná, vybavení špičkové a její zručnost přímo ukázková.

Takže ani v tomto ohledu není na co si stěžovat a když mi podala ruku a představila se jen jako Elen a krásně se usmála, tak bych byla ochotná jít s ní třeba do pekla natož na nějaké hogo fogo zubařské křeslo.

   

Dneska jsme tankovali, poněkud dráž než posledně, ale nafta za 1.162 eur je stále ještě překrásná cena.

Prvně jsme tady tankovali 1.069 či tak nějak a to jsme po cenách ve Francii byli v sedmém nebi a když už jsem u cen, dneska jsme nakupovali ještě v Mercadoně a za 24 eur mám spoustu zeleniny, ovoce, masa a tak dál.

Zkrátka nakoupili jsme 2 kg mouky + 2l mléka 3.5%, 2 kg jogurtu ochuceného, 1,5 kg grilovaného kuřete zataveného + 1/2 kg vepřových jater + ½ kg hovězí libové na polévku + jednu morkovou kost + 2 velké papriky + veliký ledový salát + 400gr plátkového sýra ementál + kilo banánů + velikou bagetu + tři větší konzervy tuňáku + droždí, ale to je drobnost + za 5 eur Listerin. Takže, jednoznačně, tady je radost nakupovat.

V Tarifě se máme setkat s kolegy, ale místo setkání, které Zdenda původně vybral je totálně přeplněné, maličké a pro nás nevhodné.

Holt, satelitní snímek je občas dost zkreslující. Kolegové jsou asi ještě někde na cestě, a tak Zdenda našel dalších několik stání a jedno z nich je přímo u pláže. Kousek od nás je veliké stání pro obytná auta a karavany, ale je hrazené. 8 eur na 24h s tím, že se tu smí stát pouze 48 hodin.

Nicméně, dá se tu natankovat voda, čehož docela určitě využijeme, než odjedeme do Cádizu. Je tu spousta možností stání, tak jako na celé naší cestě Španělskem, ale nakonec se ukázalo jako toto stání naprosto úžasné. Na pláži je perfektní plážový bar a diskotéka. No, jdeme si vyhodit z kopýtka.

Na diskošce jsme nebyli hodně dlouho a to, že jsme mezi všemi návštěvníky jednoznačně nejstarší není vůbec na škodu, nám to nevadí, nikomu to nevadí a úžasně jsme si to užili.

Parádní zážitek, mám z diskošky obrovskou radost.

Zítra máme v plánu projít se po pláži až do starého města, které je obehnané monumentálními hradbami a pak, kouknout se na adventní Španělskou neděli.

To mě připomíná, ještě jsem se nepochlubila svojí vánoční výzdobou, kterou si samozřejmě sebou vezu a v ten správný čas patřičně vyzdobím celého našeho Flíčka. Takže, pozor!

Maličko se chlubím. Nepeču sice vánoční cukroví, v remosce by to bylo poněkud zdlouhavé, ale jinak, máme vše a jsme připraveni a v plné zbroji na Vánoce.

Jen mám drobet obavy, aby nás Ježíšek našel. Ale doposavad se mu to vždy podařilo, tak se snad strefí i tentokrát.

Dneska bylo tak krásně, že jsem chodila jen v sukýnce a krátkém tričku.

Na sluníčku bylo hodně, ale ve stínu nádherných 23°C.

Jen za Gibraltar se drobet zatáhlo, Zdenda se už radoval, že bude pršet a smyjeme prach z cesty a hlavně, potřebujeme umýt solární panely, ale jen se honily mraky a kde nic tu nic.

Tak třeba příště anebo budu muset opět vylézt na střechu a panely umýt rukopracně.

 Přeji všem krásný pozdní večer.

 Dnešní trasa je: 82 km

Estepona-tarifa-07-12-2019-ujeto-82-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ