int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.12.2019 Breňa Baja - La Palma - Kanárské ostrovy - Španělsko

Abychom neměli jen kulturní zážitky, tak jdeme z parkoviště na druhou stranu, projít se po pobřeží.

Pc150025

No, ono se tady moc procházet po pobřeží nedá, spíše je to o cestách pro hotelové hosty, které když skončí, tak je to chůze už jen po vyšlapaných cestičkách.

Pc150054

Samozřejmě, vzala jsem si špatné boty a bílé hodobožové tenisky, které mám do města, nejsou úplně to pravé ořechové.

Pc150011

Mysleli jsme si, že promenáda povede dál, ale opak je pravdou. Za městečkem s pár resorty končí a pak už je jen kozí stezka. Krásná procházka a vracíme se.

Pc150056

Zavařovala jsem ořechy. Ještě z Čech, od Milušky, jsme si vezli plný modrý lavór ořechů. Za jízdy jsem je vyloupala a toto je už druhá várka skleniček.

Pc080001

Myslela jsem si, že mi ořechy vydrží ve velké plastové dóze klidně rok, dva, zkrátka, než je spotřebuju, ale bylo mi řečeno, že to ani náhodou. Ořechy dřív žluknou, než je stihnu nacpat do koláčů anebo do mysli. Nejvíce práce mi dalo usušit je tak, aby mi dříve nezplesnivěli, než stářím nežlukly.

Pc080003

Naštěstí jsme ještě ve Francii měli dost chladné večery, a tak jsem ořechy sušila ve skříňce, kde máme topení. Nastřádala jsem skleničky od marmelád a ořechy zavařuji cca 15 min. 

Pa200021

Údajně to stačí, víčka se zatáhnou a všechny ošklivosti vysterilizují nebo horkem zničí.

Pa200022

Jen jsem měla drobný problém, jak ponořit lehoučké flašky, ale nějaké řešení se vždy najde.  Takto zavařené ořechy vydrží i několik let, což vím naprosto bezpečně. Od Milušky jsem už dostala na cestu několik sklenic i několik let staých a ořechy jsou naprosto vynikající, jako bych je do sklenic dala před chvílí.

Pc150034

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ