int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.12.2019 Fuencaliente - La Palma - Kanárské ostrovy - Španělsko

Odjíždíme z Breňa Baja, myslím, že jsme si to tu užili dosyta.

Pc160012

Vše, co bylo potřeba udělat na internetu jsme jakš takš zvládli a můžeme pokračovat v cestě. Potřebujeme doplnit zásoby, což jistí nad městem Lidl anebo Mercadona a hlavně, potřebujeme natankovat.

Pc160013

Zdenda má aplikaci na benzínové stanice, která mu selektuje nejlevnější naftu nebo benzín v okruhu, které si tam může zadat. Nejlevnější nafta je přímo na naší trase a cena 1,059 eur je přímo skvostná a pro informaci ještě uvedu benzin 1.109 eur, to také není špatné.

Pc160022

Nicméně, my se ještě zastavujeme v Lidl, kde mají akci na brambory a další drobnosti. Docela mě udivilo, 1,2 eur je na Španělsko a jeho skvostné ceny docela dost, a to jsou ty laciné, teď je akce 0,70 eur, tak bereme asi 6 kg.

Ovšem vepřová krkovice za 3.1 eur je parádní ceny a zrovna tak ohromná kuřecí stehna 1,45 za kilo. Ve dvoukilovém pytli jich je 6. Dokoupila jsem rajčata 1.1 eur, papriky 1.45 eur, trvanlivé mléko a spoustu dalších potravin za skvělé ceny. Máme brambory a Zdendovi hned zasvítili oči, budou plněné bramborové knedlíky se zelím. 

Co mě potěšilo, mají tady velké plechovky kysaného zelí, které známe z Německa a zelí je to výborné. Tak jsem zbytečně vláčela kysané zelí z Čech, ale vím, že právě ve Francii vůbec není a nevěděla jsem, jak je to ve Španělsku.

Pc160039

Jediná potíž nastane s hrubou moukou. Zatím mám ještě 1,5 kg, a to je přesně na třikrát a pak asi bude mít Zdenda s bramborovými knedlíky smůlu. Pozeptám se ještě, jestli se tady dá koupit hrubá mouka.

Dneska jedeme na nejjižnější část La Palmy k majáku Faro de Fuecaliente. Je to vlastně dvojmaják. Jeden je starý a už nepoužívaný, lze si zaplatit vstupné a jít se podívat z vršku majáku, ale s ohledem na špinavá okna toho asi moc vidět nebude.

Velké a pohodlné parkoviště ale hned pod ním je příjemné parkoviště i pro nás. Máme tu kolegy z Milána, mlaďoši.

Zdenda dneska umyl našeho Flíčka v myčce. Za dvě eura včetně saponátu a voskování. Odpoledne se ještě pustil do plánované výměny oleje a filtrů.

Máme velký plastový kýbl s víkem a starý olej dáme na benzínku, kde jsme tankovali.

Už jsme to s nimi domluvili a jsme v klidu. Samozřejmě, rovnou měníme potřebné filtry, které si sebou také vezeme.

U majáku je Las Salinas, solné ložisko a velké odpařovací bazény s mořskou vodou, kde se voda odpařuje a starým způsobem se získává sůl. Údajně to má být eldorádo ptactva, ale my tu žádné neviděli. Na Salinu se půjdeme podívat po ránu.

Dneska už toho bylo až dost. Zdenda ještě dodělával elektriku v kufru, abychom mohli na centrálu nabíjet obě dvě baterky zároveň, a protože vedl kabel skrz úložný prostor pod postelí, kde je spousta věcí, měla jsem opět o zábavu na celé odpoledne postaráno.

Vše nejdříve vyklidit, aby se pohodlně dostal, kam potřeboval, pak vše vyluxovat, protože vrtal díry skrz přepážky, vytřít a znova vše naskládat, urovnat a srovnat na své místo. Ale stejně jsme stihli chvíli na sluníčku posedět. Je nádherný den. Teploty jsou bohatě nad 20 °C, je to vyloženě na opalování a večer je příjemných 17–18 °C, tak vůbec není potřeba přitápět. 

Dnešní trasa je: 44 km

Brena-baja-fuencaliente-16-12-2019-ujeto-44-km

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ