int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.12.2019 Santa Cruz - La Palma - Kanárské ostrovy - Španělsko

Je další nádherný den jako stvořený se někam jít projít.

Pc240017

Jsou Vánoce, ale tady se to moc prožívat nedá. Chvilku jsme si zvykali na černé pláže.

Pc240010

Klasicky jsme zvyklí na bílý píseček, ale tady jsou úplně všechny pláže černé a samozřejmě, že i jinak absolutně čisté moře je u břehu díky zvířenému písku jakoby špinavé.

Pc240012

Písek je tu opravdu hodně zvláštní a chce to pár dnů na přivyknutí. Je teplo, na sluníčku se teplota s přehledem šplhá k třicítkám a kupodivu i ve stínu je teploučko. Hned pod naším parkovištěm je pobřeží s krátkou promenádou, dvě plážičky a samozřejmě,

Pc240031

rozeklané skály, o které se permanentně rozbíjejí krásné vlny. Zkrátka, vše je tu krásné a ohromně se nám tu líbí.

Pc240008

Štědrý večer se blíží, ještě nezbytné telefonáty s rodinou, snaha popřát všem přátelům a známým je marná. Zjišťujeme, že s přáními jsme měli začít mnohem dříve, protože přátel máme opravdu hodně a známých ještě víc. Tak si dovolím ještě touto cestou popřát všem krásné a pohodové Vánoce.

Pc240021

Přejeme poklidné prožití vánočních svátků a zároveň se ze srdce omlouváme všem, kteří přáli nám a my je v našem osobním přání vynechali. Osobně hluboce nesnáším taková ta hromadná přání, kterých běhá plný Facebook a které nám chodí na mobil jako zpráva. Nicméně, my jsme nezvládli odeslat spoustu přání a za to se omlouváme. S příchodem Nového roku se pokusíme vše napravit.

Pc240035

A už máme štědrovečerní večeři a Zdenda se konečně dočkal svých vysněných řízků. Už včera večer udělal vynikající bramborový salát, a tak můžeme slavit už šesté Vánoce mimo domov. Jistě, spousta lidí by si to s námi rádi vyměnili a utekli od klasického shonu a nervozity, jestli je vše už po kupě, jestli je napečeno dostatek vánočního cukroví a jestli máme vše nakoupeno na těch pár dnů, kdy budeme doma.

Pc240037

Naše dcera Andulka čeká miminko a my budeme za pár měsíců dědečkem a babičkou a o to je to naše odloučení v tento den poněkud bolavé a smutné. Ale život je krátký a čas tak strašně rychle utíká a ani se nenadějeme a budeme zase zpět. Vždyť pět let uteklo jako vada a nám připadá, že jsme se teprve před pár dny, měsíci rozhodli a vyjeli na naši pouť.

Pc240044

Klasické pohádky doprovází celý večer a my sedíme, pojídáme dobroty a koukáme na večerní pořady, které jsme si sami poskládali.

Přejeme všem kdož nás sledují, krásné a pohodové Vánoce.    

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ