int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.12.2019 Garafía STLP - La Palma - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dneska je odpočinkový den. Tak až moc odpočinkový není, ale vše postupně.

Stojíme na tábořišti, které je dva roky staré a které je naprosto jedinečné a úžasné.

Postupně vše ukážu. Je tu několik oddělených stání pro osobní auta, pro obytná auta a karavany a maličko stranou velké prostory pro stany.

 

Vše je zde z lávového kamene a zem udusaný lávový písek. Nechybí výlevka na odpadní vodu, výlevka na toaletu a voda.

Kupodivu, můžeme se připojit na proud, který je ve všech zásuvkách a nyní zdarma.

Infocentrum, které je nyní prázdné, bez nábytku a řekla bych, možná bude na pár měsíců obsazené někým, netuším kým, ale možná se v letní sezoně vybírá poplatek za stání.

Tady je ceník, ale nepodařilo se nám nikde najít informaci, odkdy do kdy se tady za stání platí. Jednou týdně přijede asi správce a vynese všechny odpadkové koše a uklidí toalety. Teď jsme tady chvílemi sami, chvílemi někdo přijede na jednu noc a odjíždí, ale spíše jsme tu osamoceni.

Je tu 7 m takových to kamenných domků s letní kuchyní a grily.

Každý domek má kuchyňku, kde je dřez s vodovodem, elektrickou zásuvkou a světlem na fotobuňku. Velký dřevěný stůl z masivu a dvě lavice.

Samozřejmě, ohromný gril a některé domky mají i udírnu. Aby toho nebylo málo, tak za domky je hromada nařezaného dřeva do grilů. To, aby návštěvníci nepobíhali po lese a nesháněli dřevo, tak tady ho mají přímo u nosu. Tady si každý uklízí sám, ale podle všeho jsou místní návštěvníci dost čistotní a svoje odpadky si poctivě odnesou do koše.

Pc300030

Na ploše je spousta zásuvek s elektřinou a v prostoru je mnoho kohoutů s vodou.

Co je ještě přepychové, na dámské i pánské umývárně je boiler, který se stále nahřívá a sprcha s vařící vodou.

Celé je to otočené na úbočí sopky kde je observatoř a kam jsme se krkolomně taky na kolech dostali. Takže, jedním slovem, je to pro nás ráj na zemi.

V našem areálu je ještě dům, kde se lze ubytovat, bude zde asi v sezoně otevřená restaurace a počítám, že velmi rychle bude dostavěná tržnice s místními produkty.

Pokud by někdo měl potřebu, funguje tu i překrásný bělostný kostel a ubytoví v domkách. 

P1010027

Jediné, co tu moc nezvládli je vjezd, který je pro obytná auta jen jeden. Veliký sklon neudělal problém jen nám, ale i dalším obytkám.

Podle rých na chodníku je vidět, kolik aut tu před námi drhlo spodkem auta. Zrovna včera večer přijela vestavba, ale protože už byla tma tmoucí, tak neodhadli klesání a velmi tvrdě narazili spodkem auta do zlomu.

Rána jako z děla a ve mně jen hrklo, že si museli něco urazit na spodku. Taky pán ráno obcházel auto a kontroloval škody. My jsme samozřejmě taky měli problém se sem dostat.

Zdenda přinesl z blízké stavby pár prken a díky nim jsme sem sjeli, ale abychom neměli problémy s výjezdem, tak se Zdenda dneska pustil do práce. Nanosil 150 kýblů lávových kamínků a vytvořil nájezd, který už několik aut využilo.

Díky tomu, že hned vedle je kohout s vodou, podařilo se nájezd pěkně prolít vodu a myslím, že budeme bez problémů s výjezdem.

Já jsem mezi tím upekla jablečný koláč. Recept je v kapitole Recepty na cesty – Moje kuchyně pod jménem Jablečný koláč od Milušky.

Velice jednoduchý, rychlý a výborný koláč, který nikoho neurazí a je za chviličku hotový. Vřele doporučuji.

Ještě jsme dneska měli jednu práci, respektive, Zdenda měl a to, plánované dolití baterek. Před těmito jsme měli baterky bezúdržbové, které se stejně měli dolít a protože byly hodně vyschlé, což neměly, protože byly bezúdržbové a odešli nám po dvou letech, což je ta správný čas na cykly které byly avízované, tak letos jsme na podzim koupili zase jiné baterky a tam je potřeba jednou za čas dolít destilovanou vodu.

Operace na hodinku a jsme v klidu. Mimochodem, vím, že je velká diskuse, jaké baterky si do obytného auta pořídit. Tady bych docela ráda odkázala zájemce o informace na Zdendovu kapitolu

Opravy a údržba, kde se také velmi pověnoval ve spolupráci s odborníkem této problematice, ale my jdeme cestou výměn baterií po dvou letech a cena dvou baterek, trakčních je 4800.- za obě dvě jednou za dva roky.

Ti, kdož teď začínají kroutit hlavou by měli vědět, že v autě jsme bez pár dnů celý rok. Za deset let naší cesty budeme potřebovat takovou to výměnu baterek 5x což nám hází 25 tisíc korun za 10 let s tím, že baterky jsou v dennodenně v permanenci.

Takže tak. Tím bych asi dnešní den ukončila. Zítra je už konec roku, a to pro mne znamená udělat finální sčot, což bude pěkná otrava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ